2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az easyJet jelentése a módosított márkanév használati engedélyről

JETfly  |  2010. 10. 12., 09:19

Az easyJet, az Egyesült Királyság legnagyobb légitársasága bejelentette, hogy az „easyJet’ márkanév körüli jogviták megoldódtak az easyGroup IP céggel. A módosított márkanév használati engedély elfogadása véget vet a két cég körüli, régóta tartó bizonytalanságnak, valamint a folyamatos vitáknak a márkanév használatáról. A megegyezés egyben megerősíti az easyJet azon jogát, mely szerint a légitársaság különböző kiegészítő tevékenységekből bevételt termelhet.

A helyesbített és újrafogalmazott licencszerződésnek köszönhetően az easyJet-nek továbbra is világszerte joga van a márkanév használatához, oly módon, amely védi az easyJet jelenlegi üzleti tevékenységét. A megegyezésnek köszönhetően az easyJet müködési rugalmassága jelentősen javul; a jövőben a légitársaságnak jogában áll új együttmüködési megállapodásokat kötni más utazási szolgáltatókkal, és olyan márka nélküli partnerekkel, mint autókölcsönzők, hotelek és utasbiztosítással foglalkozó cégek. Ezen felül az easyJet-nek a jövőben joga lesz más, ismert márkákkal is közös promóciókat indítani.

Az easyGroup IP-vel kötött megállapodás értelmében az easyJet a következő ötven évre megkapta a márkahasználati jogokat, de a kötelezettség legalább 10 évig él. A jogokért cserébe jogdíjként az easyJet éves jövedelmének 0.25%-át fizeti ki. A jogdíjak összegét a megegyezés első két évére előre meghatározták a felek: £3.900.000 és £4.950.000 összegeken.

A megállapodás részvényesi jóváhagyása után Sir Stelios beleegyezett abba, hogy lemond az ’easyJet Elnöke’ elnevezéséről, illetve kijelentette, hogy megszünteti az easyGroup képviseleti jogát az easyJet közgyülésében.

Sir Mike Rake, az easyJet elnöke így kommentálta az eseményeket:

„Az easyJet nagyot nőtt és fejlődött a licencszerződés aláírása óta. A márkanév használati jogokat tisztázni kellett, hogy a Társaság tovább fejlődhessen. Hiszem, hogy a módosított megállapodás még jobban szolgálja az easyJet részvényesei- és a licenctulajdonosi érdekeit. Köszönetet mondok Sir Steliosnak az elmúlt hetek megbeszélésein tanúsított konstruktív hozzáállásáért. Az easyJet alapítója Sir Stelios, az ő eszméje és energiája pedig hozzájárult a légitársaság sikereihez.”

Sir Stelios Haji-Ioannou, az easyGroup elnöke így nyilatkozott:

„Mint a légitársaság legnagyobb részvényese, és mint a márka tulajdonosa, remélem, hogy a Mike, Carolyn és Chris által vezetett új csapat kihasználja majd a márkanév bővített alkalmazásának lehetőségeit, és ezzel értéket teremt majd minden részvényes számára.

Az elmúlt 10 évben, az eredeti engedély aláírása óta, sokat változott a fapados légitársaságok üzleti müködése. A mostani módosítások – az eredeti megállapodás korlátozásainak eltávolításával - lehetővé teszik az easyJet további növekedését. Meggyőződésem, hogy a megállapodás mindkét fél számára méltányos. Az elfogadott módosítások eredményeként az easyJet nagyobb versenyt támaszthat az easyGroup további licenctulajdonosaival szemben (pl. easyHotel, easyCar és easyBus). Ugyanakkor a megállapított jogdíj megfelelő ellenszolgáltatást jelent az easyGroup-nak, így összehangolja mindkét fél érdekeit. Bízom benne, hogy a megállapodásnak köszönhetően minden érintett fél győztesen fog kikerülni.

Carolyin McCall, az easyJet ügyvezető igazgatója hozzátette:

„Ez egy ésszerü megoldás erre a vitás helyzetre, amely méltányos, egyértelmü és müködőképes tud lenni, és javulást eredményez mindkét oldalon. Ez biztosítja az easyJet növekedését, müködési rugalmasságát és üzleti szabadságát.”

Az easyJet-ről:

Az easyJet ma Európa első számú légi közlekedési hálózata köszönhetően annak, hogy a légitársaság jelen van Európa top 100 útvonalán és Európa 50 legnagyobb repülőtérén. Több mint 300 millió európai él csupán egy órányi autóútra valamely easyJet reptértől, így az easyJet több utas számára érhető el, mint bármely más légitársaság.

Az easyJet a legalacsonyabb árakon a legkönnyebben elérhető repülőterekre repül, ezért tervek szerint idén 10 százalékkal növeli tudja bevételeit, 50 millió utast fog elrepíteni, több mint 500 útvonalon, 29 ország 120 repterét érintve.

Az easyJet az utasok számát figyelembe véve az Egyesült Királyság legnagyobb és Európa negyedik legnagyobb légitársasága.  2009-ben a légitársaság 28 millió utast szállított az Egyesült Királyságban, összesen pedig 46 milliót Európában. Átlagosan az easyJet 14.000 Ft-ért (50€) szállítja utasait 1100 km-en.

Az easyJet számára fontos a fenntartható környezet. Az elmúlt 10 évben a légitársaság legújabb technológiákba beruházva, 25 százalékkal csökkentette az utasonként egy kilométerre jutó CO2 kibocsátást. A flotta közel 200 kiváló minőségü repülőgépének átlagéletkora mindössze 3,5 év.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.