2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elmúlt pénzügyi évben a várakozásoknál jobban teljesített az easyJet

JETfly  |  2010. 10. 07., 10:07

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója Európa elavult légi forgalmi irányítási rendszerének modernizációjára hívja fel a figyelmet. A fapados légitársaság vezérigazgatója szerint, az elmúlt év fennakadásai Európa szerte utasok millióinak okoztak jelentős kellemetlenséget, ami egyben azt is mutatja, hogy sürgősen szükség van arra, hogy az európai kormányok az Európai Bizottsággal együttműködve modernizálják a kontinens elavult légi forgalmi irányítási rendszerét és véget vessenek a folyamatos sztrájkoknak.

A fennakadások ellenére az easyJet, Európa vezető diszkont légitársaságának augusztusi utaslétszáma az előző év időszakához képest 8%-kal 4.774.991-re emelkedett. A repülőgépek telítettsége az első őszi hónapban 89.3%-os volt, ami több mint 1 százalékpontos javulást jelent év/év alapon. Az easyJet 48.754.366 utast szállított az elmúlt 12 hónapban.

Az easyJet 2010. szeptember 30-án végződő negyedéves kereskedelmi teljesítménye továbbra is erős és megbízható, 6 százalékos növekedés várható az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel tekintetében az előző év hasonló időszakához képest. Ez köszönhető az egész hálózat, de különösen az Egyesült Királyság piacán tapasztalt rendkívül jó teljesítménynek.

Az izlandi vulkánkitörés okozta költségek a 2010. július 28-án prognosztizált 65 millió fonthoz képest, 2010. szeptember 30-án 5 millió fonttal alacsonyabbak lettek.

Az easyJet a folyamatos, hivatalos és nem hivatalos francia, spanyol és görög légiirányítók által folytatott sztrájkok ellenére is jelentős eredményeket ért el müködési teljesítményének stabilizálásában. A sztrájkok továbbra is nagy zavarokat okozhatnak az utasoknak. Csak szeptemberben az utasok kompenzációja a járattörléseknek és a sztrájkoknak köszönhetően nagyjából 6 millió fontba kerül az easyJetnek.

A menedzsment előzetes várakozásait kismértékben felülmúlta az easyJet szeptember végén zárult pénzügyi évének adózás előtti eredménye, mivel a korábban prognosztizált 100-150 millió fontos sávot valamelyest meghaladta az adózás előtti eredmény.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója így kommentálta az eredményeket:

„Ez az erőteljes pénzügyi teljesítmény ebben a kemény kereskedelmi környezetben hatalmas sikernek könyvelhető el, ami a légitársaság egyedülálló üzleti modelljének köszönhető, mivel a legalacsonyabb árakon, a legkönnyebben elérhető repülőterekre szállítja utasait. Szeretnék köszönetet mondani az easyJet összes munkatársának az egész év folyamán tanúsított elkötelezettségükért és kemény munkájukért, hisz ez az év az egész légi ipar számára igen nehéz volt.”

Az easyJet-ről:

Az easyJet, Európa vezető diszkont légitársasága jelenleg 182 repülőgépe 504 útvonalon, 29 ország 122 repülőterére szállítja utasait. Az easyJet az elmúlt 12 hónapban több mint 46 millió utast szállított.

Az easyJet a következő városokba repül:

Aberdeen, Agadir, Ajaccio, Alicante, Almeria, Amszterdam, Antalya, Asturias, Athén, Barcelona, Bari, Basel, Bastia, Belfast City, Berlin, Biarritz, Bilbao, Birmingham, Bodrum, Bordeaux, Bournemouth, Brindisi, Bristol, Budapest, Brüsszel, Bukarest, Catania, Chania, Cagliari, Köln, Kos, Koppenhága, Korfu, Casablanca, Dalaman, Dortmund, Dubrovnik, Düsseldorf, East Midlands, Edinburgh, Faro, Fuerteventura, Genf, Gibraltár, Glasgow, Gran Canaria, Grenoble-i, Hamburg, Helsinki, Heraklion, Hurghada, Ibiza, Innsbruck, Inverness, Isztambul, Jersey, Krakkó, Lamezia Terme, Larnaca, Lanzarote, La Rochelle, Lisszabon, Liverpool, Ljubljana, London Gatwick, London Luton, London Stansted, Lyon, Madeira, Madrid, Mahon, Malaga, Málta, Manchester, Marrakech, Marseille, Milánó Linate, Milano Malpensa, Montpellier, München, Murcia, Mykonos, Nantes, Nápoly, Newcastle, Nice, Olbia, Palermo, Palma, Paphos, Párizs Charles de Gaulle, Párizs Orly, Pisa, Porto, Prága, Rodosz, Róma, Salzburg, Santorini, Sharm El Sheik, Szófia, Split, Stockholm, Tangier, Tallinn, Tel Aviv, Tenerife, Thesszaloniki, Toulouse, Torino, Valencia, Velence, Bécs, Zakynthos, Zürich

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.