2024. 04. 16. kedd
Csongor
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A British Airways magyar utasai között is egyre népszerűbb célállomás India

JETfly  |  2010. 09. 17., 12:58

A British Airways már több mint nyolcvan éve indít járatokat a magyar utasok körében is népszerű indiai célállomásokra. Míg az első járat elindításakor hét napba telt az út megtétele Anglia és India között, addig, a technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően ma közel tíz óra alatt eljuthatunk a dél-ázsiai országba. Ennek a fejlődésnek az újabb állomása a British Airways által most üzembe helyezett korszerű Boeing 777-ER típusú repülőgép is, amely először Mumbaiba szállította utasait, köztük a Gettómilliomos film sztárját Dev Patelt és a British Airways vezérigazgatóját, Willie Walsh-t.

A brit légitársaság öt indiai városba: Mumbaiba, Delhibe, Bangaloreba, Bombayba és Hyderabadba indít közvetlen járatokat, amelyek a rugalmas londoni csatlakozásnak köszönhetően a magyar utasok számára is könnyen elérhetőek.

A British Airways nem sokkal az első indiai járat nyolcvanadik évfordulója után helyezte forgalomba az új Boeing 777-ER típusú repülőgépet, amely először a világ egyik legnépesebb városába, Mumbaiba szállította utasait. Az új repülőgép egyike lesz annak a heti negyvenöt járatnak, amely London és az öt indiai város között közlekedik. Míg 1929-ben, a British Airways első Indiába közlekedő járata összesen húsz helyen állt meg, míg elérte célállomását, és az út közel hét napig tartott, addig ma már alig tíz óra alatt is eljuthatunk Londonból az indiai városokba.

Az indiai célpontok a British Airways magyar utasai körében is népszerüek, évről-évre egyre többen utaznak a távol-keleti országba. A British Airways járataival Magyarországról is könnyen, kényelmesen eljuthatunk a tengerentúli, köztük az indiai célpontokra. A Budapestről napi négyszer induló londoni járatok rugalmas csatlakozást kínálnak a magyarok által is kedvelt indiai úti célokra. A British Airways öt városba – Mumbaiba, Delhibe, Bangaloreba, Bombaybe és Hyderabadba – szállít közvetlenül utasokat, de új codeshare partnere, az india Kingfisher Airlines segítségével további indiai városokba is eljuthatunk.

Azok, akik a dél-ázsiai országot választják utazásuk célpontjául, megismerkedhetnek az egyre gyorsabban fejlődő ország történelmével, az európaiak számára egzotikus kultúrájával és az egyedülálló konyhamüvészetével. A British Airways által kínált indiai úti célok mindegyike különleges meglepetéseket tartogat az oda utazó magyar turistáknak: Bangalore például az ország informatikai tudásközpontja, Mumbai India legnagyobb városa, míg a főváros, Delhi, mint a világ egy legrégebben lakott városa, végigvezeti a látogatatókat a félszigetnyi ország történelmén.

A brit légitársaság 2012-ig további öt korszerü Boeing gépet helyez forgalomba tengerentúli járatain. A British Airways új repülőgépei Mumbaiba, Delhibe, Chicagóba és Dubaiba közlekednek majd. Az új Boeingeken összesen 297 ülőhelyet alakítottak ki: tizennégyet a First (első) osztályon, ötvenhatot a Club World (üzleti), negyvennégyet a World Traveller Plus (prémium turista) és száznyolcvanhármat a World Traveller (turista) osztályon.

Az új, beépített szórakoztatóelektronikai rendszer segítségével kellemesen eltölthetjük a repülés óráit, így választhatunk a 230 tévécsatorna, hetven film vagy akár a négyszáz zenei cd közül, a plug and play technológia segítségével pedig saját médialejátszónkat is csatlakoztathatjuk. A Boeing 777 repülőgépek nemcsak kényelmesebbek, de sokkal csendesebbek is, üzemanyag kibocsátásuk pedig huszonhárom százalékkal alacsonyabb, mint a Boeing 747-esé.

A British Airways a világ egyik meghatározó légitársasága, a oneworld tagja, évente mintegy harmincmillió utast szállít világszerte. A légitársaság franchise és codeshare partnereivel együtt mintegy 700 városba indít járatokat az egész világon. A British Airways müködésének két legfontosabb központja a londoni Heathrow és Gatwick repülőtér. Budapest Ferihegyről Londonba naponta négy BA-repülő közlekedik, és innen átszállással további több mint 300 úti cél érhető el.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-04-02 16:15:36
A Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezi meg az idei év nyári iskolai szünetében a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat, amelyekre április 2-től lehet jelentkezni a honvedelmitabor.hu hivatalos honlapon.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”