2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

48 milliárd forintból bővíti pilótaképző központját az Emirates

JETfly  |  2023. 02. 21., 09:59
48 milliárd forintból bővíti pilótaképző központját az Emirates

Az Emirates megkezdte új, korszerű pilótaképző központjának építését, amelyben az új Airbus A350-es és Boeing 777X típusok szimulátorai (FFS) is helyet kapnak majd.

  • A korszerű létesítményben kapnak helyet az Emirates új Airbus A350-es és Boeing 777X repülőgépeinek repülés-szimulátorai
  • Az új központot várhatóan 2024-ben adják át, melynek köszönhetően az Emirates évente 54 százalékkal bővítheti pilótaképzési kapacitását
  • Magyarországon is toboroz fedélzeti csapatába a légitársaság. Legközelebb Pécsett és Budapesten

Az Emirates megkezdte új, korszerű pilótaképző központjának építését, amelyben az új Airbus A350-es és Boeing 777X típusok repülés-szimulátorai (FFS) is helyet kapnak majd. Az közel 6000 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint 2024 márciusára készül el. „Ez a 135 millió dolláros (átszámítva több mint 48 milliárd forintos) beruházás biztosítja, hogy az Emirates az új repülőgépflotta 2024-től kezdődő érkezése előtt megkezdhesse a pilótaképzést. Az oktatóközpontban a legmodernebb technológiával rendelkező szimulátorokat használjuk majd, hogy pilótáink a legjobb képzésben részesülhessenek. Az energiafogyasztás csökkentése érdekében pedig az épület napenergiát használ majd” – mondta el Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, az Emirates Airline és az Emirates Group elnök-vezérigazgatója.

Az új épület az Emirates már meglévő dubaji képzési intézményeinek szomszédságában áll majd, közvetlen kapcsolatot teremtve azokkal. A pilótaképzésben résztvevők számára nagy előnyt jelent, hogy a pilótafülke környezetét egyedileg testre szabhatják és konfigurálhatják, ezeket az adatokat pedig már a képzés megkezdése előtt feltölthetik a repülés-szimulátorba. Ennek az innovatív és egyedülálló koncepciónak a célja, hogy lerövidítse a kadétok szimulátorban töltött felkészülési idejét.

Az új központnak köszönhetően a légitársaság évente 54 százalékkal több pilótát képezhet majd. A bővítéssel 17 repülés-szimulátoron évente több mint 130 000 órányi képzést biztosítanak. Az Emirates első Airbus A350-es repülőgépének tervezett átadásával összhangban, a légitársaság legújabb oktatóközpontja 2024. júniusában kezdi meg az A350-es pilóták első csoportjának képzését.

A fedélzeti személyzet számára biztosított modern képzési létesítményeken kívül a légitársaság számos világszínvonalú oktatási és továbbképzési programot kínál saját dolgozói és más légiközlekedési szakemberek számára. Dubajban ezek közé tartozik: az Emirates Flight Training Academy, az Emirates Aviation University, vagy az Emirates Cabin Crew Training Centre. Ezekben az intézményekben több száz magyar is elsajátította már a világszínvonalú tudást.

Most újra lehetőség nyílik azok előtt a magyarok előtt, akik a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságának csapatához csatlakoznának, hiszen az Emirates nem csak légiutas-kísérő csapatába, de budapesti ügyfélkapcsolati központjába is keresi új munkatársait.

2023. február 25-én 9 órától Budapesten a Matild Palace-ban (1056 Budapest, Váci u 36.) tart nyílt napot, majd ezt követően pedig február 27-én 9 órától Pécsett, a Corso Hotelben (7626 Pécs, Koller u. 8.). A nyílt napokon történő részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációhoz, de az érdeklődők már az eseményt megelőzően kitölthetnek egy jelentkezési adatlapot az Emirates karrieroldalán. A jelentkezéshez ezen kívül csupán egy friss fotó és egy angol nyelvű önéletrajz szükséges. A pályázóknak akár a teljes napot a helyszínen kell tölteniük, a kiválasztott jelölteket pedig az esemény napján értesítik majd a további tesztek és interjúk időpontjairól. 

Az Emirates Budapesten működteti egyik legnagyobb ügyfélkapcsolati központját, ahol szintén várják az angol és olasz, német vagy cseh nyelveket beszélő magyar vagy magyar munkavállalási engedéllyel rendelkező jelentkezőket. A következő tanfolyam március 8-án indul.

A nyitott pozíciókról, a kiválasztási folyamat követelményeiről és illetve a munkafeltételekről további információk az Emirates karrier oldalán érhetőek el: www.emiratesgroupcareers.com

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-20 07:00:00
Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Tervezgettük mivel is teljenek az elkövetkező napok. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. A telefon most nem a jó barát szerepét játszotta. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették. A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 25., 09:26
A magyar polgári repülés történetének egyik kevéssé ismert fejezetét a kalibráló repülőgépekkel írták.
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.

  Legfrissebbek most

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.