2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Chinook helikoptereket állított rendszerbe India

Chinook helikoptereket állított rendszerbe India
JETfly  |  2019. 04. 02., 10:22
Chinook helikoptereket állított rendszerbe India

2019. március 25-én Chandingarh-ban, az Indiai Légierő 126. helikopterszázadának otthonában tartott ünnepségen, a Légierő Parancsnokság képviselőinek jelenlétében ünnepélyesen is szolgálatba állították az újonnan beszerzett Chinook helikopterek első négy példányát.

Birender Singh Dhanoa, a légierő marsallja kiemelte beszédében, hogy ezekkel az új helikopterekkel az Indiai légierő olyan új képességekkel gazdagodott, amilyenekre már régen szükségük lett volna – például éjszaka is bevethetőek a Chinook-ok. A beszerzésre az indiai haderő általános fejlesztési terve alapján került sor.

A chandingarhi alakulat mellett az indiai hadvezetés Asszám államban is tervez létrehozni egy hasonló nehéz szállító helikopter alegységet – ez az állam határos Kínával és itt található az a 4057 km hosszú határszakasz, amely vita tárgyát képezi a két ország között. Az itteni helikopterek hathatósan tudnák támogatni a 17. hegyivadász hadtest műveleteit.

A 15 darab Chinook mellett vásároltak még 22 darab Apache helikoptert is az indiaiak, a 2015-ben aláírt szerződés ellenértéke 3,1 milliárd dollár. A CH-47F-eket a Boeing-gel kötött közvetlen kereskedelmi szerződés alapján vásárolták, amelynek költsége 1,1 milliárd dollár volt és 7 további gép beszerzésének lehetőségét is tartalmazza. Az eladási feltételeknek megfelelően a Boeing az eladási költségek 30% -ának megfelelő összegben biztosítja az ellentételezési megállapodások teljesítését.

A szállítási ütemtervhez képest a Boeing-nek sikerült 4 héttel hamarabb teljesíteni az első tétel leszállítását. A gyári átadási ceremóniát idén január 31-én tartották Philadelphia-ban, a Boeing ottani üzemegységében. Az első négy helikopter február 10-én érkezett meg az indiai kikötőbe, majd megtörtént az újbóli összeszerelésük és berepülésük, illetve Chandingarh-ba szállításuk.

A maradék 11 Chinook hasonló módon fog átkerülni az új gazdáikhoz, a tervek szerint 2020 márciusáig. India a 19. ország, amely üzemelteti a Ch-47 Chinook-ot. A mostani bázison egyébként Mi-26-osok is szolgálnak, az új technika érkezése miatt pedig több, mint 20 millió dolláros infrastrukturális fejlesztést kellett végrehajtaniuk.

Forrás: http://www.armstrade.org

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 20., 13:30
2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.
2024. 02. 15., 11:20
A II. világháború vége felé számos olyan konstrukció született, amely már a kelet-nyugati szembenállás során állt hadrendbe. Jó példa erre a kéthajtóműves brit bombázó, amely kortársaitól eltérően hosszú és sikeres karriert futott be.
2024-02-22 15:17:46
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 01., 15:47
Mintegy száznyolcvan kadét látogatott el az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárhoz. A csapatlátogatás alkalmával statikus bemutatón és repülés közben is megcsodálhatták a JAS 39 Gripen vadászgépet.
2024. 03. 01., 12:33
A hetvenes évektől a Hughes OH-6-osa és továbbfejlesztett változatai több olyan üzemeltető figyelmét keltették fel szerte a világban, amelyek a dugattyús motoros helikoptereket akarták lecserélni gázturbinás típusra vagy ütőképesebb forgószárnyas képesség létrehozására törekedtek.
2024. 03. 01., 11:56
A Magyar Honvédség jövőjének alappillére.
2024. 02. 29., 13:13
Amióta több mint fél évszázaddal ezelőtt az emberiség meg­hódította a világűrt, egyetlen dolog nem változott az űrrakéták és az űrhajók újabb és újabb generációinak használata során.

  Legfrissebbek most

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.