2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosszú távú megállapodás az L-159 ALCA típusra vonatkozóan

Hosszú távú megállapodás az L-159 ALCA típusra vonatkozóan
JETfly  |  2024. 01. 17., 15:16
Hosszú távú megállapodás az L-159 ALCA típusra vonatkozóan

Az AERO Vodochody a közelmúltban jelentette be, hogy megállapodást írt alá a Drakennel, az „agresszor” légicél szolgáltatásokra szakosodott céggel, az L-159 típusra vonatkozó, hosszú távú együttműködésről.

A megállapodás értelmében a két vállalat karbantartási és támogatási programot fejleszt ki és hajt végre a Draken L-159-es flottája számára, amely fontos szerepet játszik a Brit Királyi Légierő és az Amerikai Légierő vadászpilótáinak kiképzésében.

„Ezzel a szerződéssel az AERO kiépíti a képességet és felhatalmazza a Draken-t, hogy az L-159-es flottáján alapszintű ellenőrzési és karbantartási munkákat hajtson végre az Egyesült Királyságban található Draken Europe telephelyén.” Filip Kulštrunk, az AERO elelnöke elmondta: „A Drakennel is megállapodtunk a stratégiai együttműködés kulcsfontosságú elveiről, amelyek révén biztosítjuk, hogy a Draken által üzemeltetett repülőgépeket a lehető legteljesebb mértékben kihasználják, egészen a 2045-ig tartó élettartami korlátig.”

A Draken összesen 23 ALCA-t üzemeltet agresszor szerepkörben, kiképzési szolgáltatásokat nyújtva ezáltal az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és más NATO országok légierői számára. Az Egyesült Királyságban található létesítményekben nyolc L-159-es üzemel, a Dassault Falcon 20-as repülőgépek mellett, amelyek komplex hadműveleti készenléti képzést biztosítanak, beleértve az ellenséges erők szimulálását és az elektronikai harc kiképzést.

A cseh repülőgépgyártó Aero Vodochody és a harci kiképzési feladatokra szakosodott Draken vállalat együttműködésben biztosítja majd a Brit Királyi Légierő (RAF) számára az úgynevezett Red Air Aggressor Training Service (IRAATS) szolgáltatást.
bővebben ...

„Az L-159-esek flottánk kulcsfontosságú elemei, naponta agresszorként hajtanak végre bevetéseket a Brit Királyi Légierő F-35-ösei, az Eurofighter Typhoon-ok és más platformok ellen.” Richard Stoate, a Draken kereskedelmi és ellátási láncért felelős alelnöke így írja le: „Az AERO-val való szoros együttműködés révén továbbra is teljesíteni fogjuk a jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink által támasztott repülőgép-biztonsági, teljesítmény- és rendelkezésre állási követelményeket.”

Az AERO kiemelte, hogy az L-159-es egy kiváló repülési jellemzőkkel, erős radarral és modern elektronikai rendszerekkel felszerelt repülőgép, hatékonyan alkalmazható az említett szerepkörben.

„Ez a szerződés bizonyítja, hogy az AERO képes komplex ipari együttműködési programokat kidolgozni, beleértve a know-how és képességek átadását a hosszú távú repülőgép-karbantartás és -támogatás területén. Várakozással tekintünk a Drakennel újonnan létrehozott együttműködés elé” - teszi hozzá Filip Kulštrunk.

Ezzel a megállapodással az AERO eljutott oda, hogy átfogó támogatási szerződéseket kötött az L-159-esek összes felhasználójával, és ugyanazt a koncepciót kínálja a legújabb platform, az L-39NG esetében is.

További tartalmakért ajánljuk Olvasóink figyelmébe a JETfly folyamatosan frissülő Facebook oldalát is!

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024. 06. 24., 13:35
Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-07 22:39:13
Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a menedzsment azonnali döntését követően a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet jelölt ki 2A és 2B terminálokon.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.
2024. 07. 10., 10:07
Júliusban 4674 egyirányú légi összeköttetés létesül az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba, csak a Függetlenség Napján, július negyedikén 149 járat repült át nyugat felé az Atlanti-óceán felett.

  Legfrissebbek most

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.