2024. 02. 29. csütörtök
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hosszú távú megállapodás az L-159 ALCA típusra vonatkozóan

Hosszú távú megállapodás az L-159 ALCA típusra vonatkozóan
JETfly  |  2024. 01. 17., 15:16
Hosszú távú megállapodás az L-159 ALCA típusra vonatkozóan

Az AERO Vodochody a közelmúltban jelentette be, hogy megállapodást írt alá a Drakennel, az „agresszor” légicél szolgáltatásokra szakosodott céggel, az L-159 típusra vonatkozó, hosszú távú együttműködésről.

A megállapodás értelmében a két vállalat karbantartási és támogatási programot fejleszt ki és hajt végre a Draken L-159-es flottája számára, amely fontos szerepet játszik a Brit Királyi Légierő és az Amerikai Légierő vadászpilótáinak kiképzésében.

„Ezzel a szerződéssel az AERO kiépíti a képességet és felhatalmazza a Draken-t, hogy az L-159-es flottáján alapszintű ellenőrzési és karbantartási munkákat hajtson végre az Egyesült Királyságban található Draken Europe telephelyén.” Filip Kulštrunk, az AERO elelnöke elmondta: „A Drakennel is megállapodtunk a stratégiai együttműködés kulcsfontosságú elveiről, amelyek révén biztosítjuk, hogy a Draken által üzemeltetett repülőgépeket a lehető legteljesebb mértékben kihasználják, egészen a 2045-ig tartó élettartami korlátig.”

A Draken összesen 23 ALCA-t üzemeltet agresszor szerepkörben, kiképzési szolgáltatásokat nyújtva ezáltal az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és más NATO országok légierői számára. Az Egyesült Királyságban található létesítményekben nyolc L-159-es üzemel, a Dassault Falcon 20-as repülőgépek mellett, amelyek komplex hadműveleti készenléti képzést biztosítanak, beleértve az ellenséges erők szimulálását és az elektronikai harc kiképzést.

A cseh repülőgépgyártó Aero Vodochody és a harci kiképzési feladatokra szakosodott Draken vállalat együttműködésben biztosítja majd a Brit Királyi Légierő (RAF) számára az úgynevezett Red Air Aggressor Training Service (IRAATS) szolgáltatást.
bővebben ...

„Az L-159-esek flottánk kulcsfontosságú elemei, naponta agresszorként hajtanak végre bevetéseket a Brit Királyi Légierő F-35-ösei, az Eurofighter Typhoon-ok és más platformok ellen.” Richard Stoate, a Draken kereskedelmi és ellátási láncért felelős alelnöke így írja le: „Az AERO-val való szoros együttműködés révén továbbra is teljesíteni fogjuk a jelenlegi és jövőbeli ügyfeleink által támasztott repülőgép-biztonsági, teljesítmény- és rendelkezésre állási követelményeket.”

Az AERO kiemelte, hogy az L-159-es egy kiváló repülési jellemzőkkel, erős radarral és modern elektronikai rendszerekkel felszerelt repülőgép, hatékonyan alkalmazható az említett szerepkörben.

„Ez a szerződés bizonyítja, hogy az AERO képes komplex ipari együttműködési programokat kidolgozni, beleértve a know-how és képességek átadását a hosszú távú repülőgép-karbantartás és -támogatás területén. Várakozással tekintünk a Drakennel újonnan létrehozott együttműködés elé” - teszi hozzá Filip Kulštrunk.

Ezzel a megállapodással az AERO eljutott oda, hogy átfogó támogatási szerződéseket kötött az L-159-esek összes felhasználójával, és ugyanazt a koncepciót kínálja a legújabb platform, az L-39NG esetében is.

További tartalmakért ajánljuk Olvasóink figyelmébe a JETfly folyamatosan frissülő Facebook oldalát is!

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 15., 11:20
A II. világháború vége felé számos olyan konstrukció született, amely már a kelet-nyugati szembenállás során állt hadrendbe. Jó példa erre a kéthajtóműves brit bombázó, amely kortársaitól eltérően hosszú és sikeres karriert futott be.
2024. 02. 07., 16:28
Mint ahogy arról már lapunkon is beszámoltunk, 2024. február 4-8. között védelmi ipari szakkiállítást rendeznek Rijádban, ahol a legnagyobb repülőgépgyártó vállalatok is jelen vannak. A Boeing kapcsán az új F-15EX értékesítéséről is vannak friss információk.
2024. 02. 06., 16:32
A Brit Királyi Légierő pilótaképző rendszere a közelmúltban többször is a hírek szereplője volt: most a képzés fő platformjának tekinthető BAE Systems Hawk T2 flottáról láttak napvilágot friss hírek.
2024-02-22 15:17:46
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.
2024-02-15 10:08:00
Közzétette 2023-as pénzügyi jelentését az Airbus, amely szerint a toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó az elmúlt évben 735 repülőgépet adott át az ügyfeleknek, a vállalatcsoport árbevétele 65,4 milliárd euró volt, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:10
A cég a kapacitásnövelésen kívül bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal.
2024. 02. 28., 10:59
Folyamatosan zajlik a H225M helikopter típusra történő átképzés az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál: február 28-án újabb hajózók kezdték meg a gyakorlati repülőkiképzésüket a típuson.
2024. 02. 27., 10:57
A 737-300 és társai nagy népszerűségnek örvendtek a maguk idejében, számos példányuk napjainkban is szolgálatban van.
2024. 02. 23., 16:13
Kecskemétre látogatott a PzH 2000-es önjáró lövegekre szerződött állomány

  Legfrissebbek most

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.