2024. 04. 16. kedd
Csongor
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén
JETfly  |  2019. 01. 25., 09:44
Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

A veszprémi székhelyű MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka 2019. január 1-jétől Berec Zoltán ezredes. Az átfogó fejlesztés és megújítás érinti többek között a haderő szervezeti felépítését, feladatrendszerét, működési rendjét is.

A január 23-ai átadás-átvételi ünnepségen Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: történelmi jelentőségű az a változás, melynek részesei vagyunk és leszünk az elkövetkezendő években a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósulásával.

„A Szikla, és a benne települő katonai szervezetek évtizedek óta meghatározó elemei a város életének. Az itt folyó munkát mindig is kiemelt figyelem övezte helyi és országos szinten egyaránt. Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ kijelölt erői Magyarország NATO csatlakozásának első pillanatától kezdve a szövetséges erők alárendeltségében hajtják végre feladataikat, hogy garantálják országunk légterének biztonságát, szuverenitását. Ez a folyamatos készenlétet követelő tevékenység, valamint az ehhez kapcsolódó, rendkívül széles spektrumú feladatrendszer megköveteli a magas szintű szaktudást, a csapatmunkát, fegyelmet és elhivatottságot. Szücs József ezredes az alakulat megalakulása, 2011. április 1-je óta, kiemelkedő vezetői ismereteivel és szakmai tudásával, tapasztalatával vezette az MH Légi Vezetési és Irányítási Központot” - mondta az altábornagy.

Hozzátette: Szücs József ezredes, példa értékűen kiépített társadalmi kapcsolatokat hagy utódjára, Berec Zoltán ezredesre. A központ az elmúlt években a várossal, a megyével, a rendvédelmi- és különböző civil szervezetekkel működött folyamatosan együtt.

Elköszönő beszédében Szücs József ezredes leszögezte: az MH LVIK a Magyar Honvédségen belül egyedülálló képességgel rendelkezik, hiszen Magyarország légtér-szuverenitásának őrzése és biztosítása a központ állományának áldozatos tevékenységén alapul. Sokféle képességünk van, így bármilyen kihívást, feladatot kellett megoldani, kezelni, mindig meg volt a csapatban akivel, akikkel megadtuk a megfelelő válaszokat.

„Azt mondják, hogy a parancsnok magányos, de ez nem igaz. A döntési felelősség mindig nekem maradt, de a döntés előkészítése során, kollégáim támogatása révén sosem éreztem magam egyedül. De hozzáteszem, mindkét fél részéről kell hozzá belső motiváció, lelki állóképesség, gyűrődésállás, és a visszautasítást elviselő képesség. A pillérek, amire megítélésem szerint parancsnoki munkám során támaszkodhattam: a szolgálat ellátás kiváló körülményei és annak minősége, a tudás, fejlődés iránti igény, a kollektív intelligencia és a társadalmi szerepvállalásunk érdekében kifejtett öntevékeny munka. Ha önök nem lennének és nem így tennék dolgukat, ma nem tartanánk itt, és lehet, ma nem állnék itt egy magasabb beosztás küszöbén” – húzta alá az ezredes.

Berec Zoltán ezredes beszédében kiemelte: az MH LVIK ugyan kis létszámú, de műveleti súlyát tekintve jelentős részét képezi a professzionális Magyar Honvédségnek. „Nagy megtiszteltetés, hogy a továbbiakban én állhatok a központ élén. Nagy kihívás, de azt gondolom, hogy eddigi tapasztalataimnak köszönhetően nyugodt szívvel nézhetek a kihívások elé. Szeretném ezúton is megköszönni Szücs József ezredes munkáját – az alakulat eddig elért eredményei önmagukért beszélnek" – fogalmazott az új parancsnok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”