2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén
JETfly  |  2019. 01. 25., 09:44
Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

A veszprémi székhelyű MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka 2019. január 1-jétől Berec Zoltán ezredes. Az átfogó fejlesztés és megújítás érinti többek között a haderő szervezeti felépítését, feladatrendszerét, működési rendjét is.

A január 23-ai átadás-átvételi ünnepségen Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: történelmi jelentőségű az a változás, melynek részesei vagyunk és leszünk az elkövetkezendő években a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósulásával.

„A Szikla, és a benne települő katonai szervezetek évtizedek óta meghatározó elemei a város életének. Az itt folyó munkát mindig is kiemelt figyelem övezte helyi és országos szinten egyaránt. Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ kijelölt erői Magyarország NATO csatlakozásának első pillanatától kezdve a szövetséges erők alárendeltségében hajtják végre feladataikat, hogy garantálják országunk légterének biztonságát, szuverenitását. Ez a folyamatos készenlétet követelő tevékenység, valamint az ehhez kapcsolódó, rendkívül széles spektrumú feladatrendszer megköveteli a magas szintű szaktudást, a csapatmunkát, fegyelmet és elhivatottságot. Szücs József ezredes az alakulat megalakulása, 2011. április 1-je óta, kiemelkedő vezetői ismereteivel és szakmai tudásával, tapasztalatával vezette az MH Légi Vezetési és Irányítási Központot” - mondta az altábornagy.

Hozzátette: Szücs József ezredes, példa értékűen kiépített társadalmi kapcsolatokat hagy utódjára, Berec Zoltán ezredesre. A központ az elmúlt években a várossal, a megyével, a rendvédelmi- és különböző civil szervezetekkel működött folyamatosan együtt.

Elköszönő beszédében Szücs József ezredes leszögezte: az MH LVIK a Magyar Honvédségen belül egyedülálló képességgel rendelkezik, hiszen Magyarország légtér-szuverenitásának őrzése és biztosítása a központ állományának áldozatos tevékenységén alapul. Sokféle képességünk van, így bármilyen kihívást, feladatot kellett megoldani, kezelni, mindig meg volt a csapatban akivel, akikkel megadtuk a megfelelő válaszokat.

„Azt mondják, hogy a parancsnok magányos, de ez nem igaz. A döntési felelősség mindig nekem maradt, de a döntés előkészítése során, kollégáim támogatása révén sosem éreztem magam egyedül. De hozzáteszem, mindkét fél részéről kell hozzá belső motiváció, lelki állóképesség, gyűrődésállás, és a visszautasítást elviselő képesség. A pillérek, amire megítélésem szerint parancsnoki munkám során támaszkodhattam: a szolgálat ellátás kiváló körülményei és annak minősége, a tudás, fejlődés iránti igény, a kollektív intelligencia és a társadalmi szerepvállalásunk érdekében kifejtett öntevékeny munka. Ha önök nem lennének és nem így tennék dolgukat, ma nem tartanánk itt, és lehet, ma nem állnék itt egy magasabb beosztás küszöbén” – húzta alá az ezredes.

Berec Zoltán ezredes beszédében kiemelte: az MH LVIK ugyan kis létszámú, de műveleti súlyát tekintve jelentős részét képezi a professzionális Magyar Honvédségnek. „Nagy megtiszteltetés, hogy a továbbiakban én állhatok a központ élén. Nagy kihívás, de azt gondolom, hogy eddigi tapasztalataimnak köszönhetően nyugodt szívvel nézhetek a kihívások elé. Szeretném ezúton is megköszönni Szücs József ezredes munkáját – az alakulat eddig elért eredményei önmagukért beszélnek" – fogalmazott az új parancsnok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 07., 15:52
A HUNOR - Magyar Űrhajós Program egy orvossal és három mérnökkel kezdi meg a kétéves kiképzését Magyarország újonnan felállított hivatásos űrhajósállományának – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium március 7-én, kedden.
2023. 03. 07., 15:05
2023. március 7-én a déli órákban, kötelékrepülés közben összeütközött az Olasz Légierő két SIAI-Marchetti S-208M típusú kiképző repülőgépe, személyzetük életét vesztette a katasztrófa során.
2023. 02. 17., 14:18
2021-es hírek szerint a ghánai parlament rábólintott arra a közel 111 millió eurós beszerzésre, melynek keretein belül hat példányt vásárolnak az Aero Vodochody új L-39NG típusából. Előrelépés azóta sincs az ügyben.
2023. 02. 16., 14:49
2022 decemberében kaptak szárnyra azok a hírek, mely szerint a Görög Légierő használt C-130J Hercules közepes, katonai szállító repülőgépeket kíván beszerezni a kiöregedő C-130B és C-130H változatok helyére.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.
2023. 03. 20., 11:53
Joe Biden amerikai elnök jóváhagyta az újgenerációs Air Force One, a VC-25B színtervét.

  Legfrissebbek most

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.