2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén
JETfly  |  2019. 01. 25., 09:44
Új parancsnok az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ élén

A veszprémi székhelyű MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka 2019. január 1-jétől Berec Zoltán ezredes. Az átfogó fejlesztés és megújítás érinti többek között a haderő szervezeti felépítését, feladatrendszerét, működési rendjét is.

A január 23-ai átadás-átvételi ünnepségen Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: történelmi jelentőségű az a változás, melynek részesei vagyunk és leszünk az elkövetkezendő években a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program megvalósulásával.

„A Szikla, és a benne települő katonai szervezetek évtizedek óta meghatározó elemei a város életének. Az itt folyó munkát mindig is kiemelt figyelem övezte helyi és országos szinten egyaránt. Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ kijelölt erői Magyarország NATO csatlakozásának első pillanatától kezdve a szövetséges erők alárendeltségében hajtják végre feladataikat, hogy garantálják országunk légterének biztonságát, szuverenitását. Ez a folyamatos készenlétet követelő tevékenység, valamint az ehhez kapcsolódó, rendkívül széles spektrumú feladatrendszer megköveteli a magas szintű szaktudást, a csapatmunkát, fegyelmet és elhivatottságot. Szücs József ezredes az alakulat megalakulása, 2011. április 1-je óta, kiemelkedő vezetői ismereteivel és szakmai tudásával, tapasztalatával vezette az MH Légi Vezetési és Irányítási Központot” - mondta az altábornagy.

Hozzátette: Szücs József ezredes, példa értékűen kiépített társadalmi kapcsolatokat hagy utódjára, Berec Zoltán ezredesre. A központ az elmúlt években a várossal, a megyével, a rendvédelmi- és különböző civil szervezetekkel működött folyamatosan együtt.

Elköszönő beszédében Szücs József ezredes leszögezte: az MH LVIK a Magyar Honvédségen belül egyedülálló képességgel rendelkezik, hiszen Magyarország légtér-szuverenitásának őrzése és biztosítása a központ állományának áldozatos tevékenységén alapul. Sokféle képességünk van, így bármilyen kihívást, feladatot kellett megoldani, kezelni, mindig meg volt a csapatban akivel, akikkel megadtuk a megfelelő válaszokat.

„Azt mondják, hogy a parancsnok magányos, de ez nem igaz. A döntési felelősség mindig nekem maradt, de a döntés előkészítése során, kollégáim támogatása révén sosem éreztem magam egyedül. De hozzáteszem, mindkét fél részéről kell hozzá belső motiváció, lelki állóképesség, gyűrődésállás, és a visszautasítást elviselő képesség. A pillérek, amire megítélésem szerint parancsnoki munkám során támaszkodhattam: a szolgálat ellátás kiváló körülményei és annak minősége, a tudás, fejlődés iránti igény, a kollektív intelligencia és a társadalmi szerepvállalásunk érdekében kifejtett öntevékeny munka. Ha önök nem lennének és nem így tennék dolgukat, ma nem tartanánk itt, és lehet, ma nem állnék itt egy magasabb beosztás küszöbén” – húzta alá az ezredes.

Berec Zoltán ezredes beszédében kiemelte: az MH LVIK ugyan kis létszámú, de műveleti súlyát tekintve jelentős részét képezi a professzionális Magyar Honvédségnek. „Nagy megtiszteltetés, hogy a továbbiakban én állhatok a központ élén. Nagy kihívás, de azt gondolom, hogy eddigi tapasztalataimnak köszönhetően nyugodt szívvel nézhetek a kihívások elé. Szeretném ezúton is megköszönni Szücs József ezredes munkáját – az alakulat eddig elért eredményei önmagukért beszélnek" – fogalmazott az új parancsnok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-14 11:04:00
A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk.
2023-11-13 14:56:44
Idén Magyarország töltötte be a NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM) kezdeményezés elnöki pozícióját. A szervezet nagyszabású őszi ülésén – hazánk mellett – tizenöt NATO tagország képviselői vettek részt Budapesten, október 23–27. között.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.
2023. 11. 16., 12:26
A közelmúltban zajlott az idei év - légierős szempontból - legfontosabb, a haderőnem minden alakulatát és technikai eszközét megmozgató kiképzési esemény, a Kék Villám IV. gyakorlat, amelynek feladatai és célkitűzései szorosan illeszkednek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti, országos gyakorlat tematikájába.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!