2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Budapest Airport cargo csapata is tagja lett a TIACA-nak

A Budapest Airport cargo csapata is tagja lett a TIACA-nak
Budapest Airport  |  2022. 03. 04., 13:18
A Budapest Airport cargo csapata is tagja lett a TIACA-nak

Hatalmas megtiszteltetés és elismerés érte a Budapest Airport cargo üzletágát: a TIACA, vagyis a Nemzetközi Légi Áruszállítási Szövetség kuratóriumi tagjai közé választotta a budapesti repülőtér cargo csapatát. A csatlakozással a Budapest Airport páratlan lehetőségekhez jut; többek között megerősítheti nemzetközi kapcsolatait, a legmeghatározóbb iparági szereplőkkel dolgozhat együtt, betekintést nyerhet a legmagasabb szintű iparági riportokba és innovációkba, valamint befolyásolhatja a légiáruszállítás területén születő jövőbeni döntéseket.

A Nemzetközi Légi Áruszállítási Szövetség (International Air Cargo Association, TIACA) egy egyedülálló nemzetközi non-profit szövetség, amely a légi áruszállítási ágazat minden szereplőjét összefogja, beleértve a szállítmányozókat, földi kiszolgálókat, repülőtereket, légitársaságokat és gyártókat egyaránt. A szervezet az 1990-es évek eleje óta azon dolgozik, hogy biztonságos és egységes légi árufuvarozási iparágat hozzon létre, amely modern technológiákkal és gyakorlatokkal, fenntartható és méltányos módon szolgálja a kereskedelmet és a társadalmi fejlődést világszerte. A szövetség ezen kívül támogatást nyújt a tagok cargo tevékenységének fenntartható fejlesztéséhez, továbbá oktatási programok révén segíti a fejlődésüket. A TIACA-nak jelenleg 400 tagja van világszerte.

A Budapest Airport 2022 márciusában írja alá a csatlakozási dokumentumot, melynek megfelelően szavazati joggal rendelkező kuratóriumi tagként vesz részt a szervezet munkájában.

„Örömmel látjuk, hogy a Budapest Airport milyen elsöprő növekedést ért el az elmúlt néhány évben, és üdvözöljük őket a TIACA családban!” – mondta Steven Polmans, a TIACA elnöke. Hozzátette: „Nemcsak a növekedésük, hanem különösen a víziójuk és a teljes cargo közösséget bevonó megközelítésük miatt hiszem, hogy közösek a céljaink. Nagy öröm volt együtt dolgozni a BUD csapatával a 2019-es vezetői csúcstalálkozón; alig várjuk, hogy szavazati joggal rendelkező tagként együttműködhessünk velük. Azzal, hogy a Budapest Airport kuratóriumi tagként csatlakozik a szövetséghez, támogatását fejezi ki az átalakulásunk és a szövetség munkája iránt, valamint demonstrálja az előnyöket, amelyeket a TIACA a Budapest Airport és a körülötte lévő teljes cargo közösség számára jelenthet."

René Droese a Budapest Airport fejlesztési igazgatója a csatlakozás kapcsán kiemelte: „Örülünk, hogy a legmagasabb szinten csatlakozhatunk a TIACA-hoz, hiszen ezáltal a legnagyobb globális cargo szakmai szervezetnek lehetünk tagjai. Úgy gondolom, hogy a szövetséggel való együttműködésünk a kapcsolatrendszerünk bővítése, valamint a tudásmegosztás szempontjából is nagyon előnyös lesz a Budapest Airport és a magyar gazdaság számára. Szeretnénk ezt a lehetőséget felelősségteljesen megközelíteni, együttműködésünket felhasználni arra, hogy a jövőben nagy dolgokat tegyünk együtt a légi áruszállítás digitalizálása, a cargo folyamatok, a technológiai fejlesztések, a szabályozási környezet és egyéb cargo fejlesztések terén.”

Kossuth József, a Budapest Airport cargo vezetője hozzátette: „Hosszú évek tudatos építkezése kellett ahhoz, hogy tevékenységünket nemzetközi szervezetek is magas szinten elismerjék. A budapesti repülőtér légi áruszállítás terén elért fejlődése nem csupán a nálunk kezelt árumennyiség növekedéséről szól, hanem a teljes környezetről, ökoszisztémáról, amely a cargo köré épült. Nagyon jó úton haladunk afelé, hogy a régió elosztóközpontja legyünk, és ebben nagyon sok kollégánk, a hatóságok és partnerünk kitartó és színvonalas munkája benne van, amelynek bizonyítéka a TIACA-hoz való csatlakozásunk is.”

Forrás: https://www.bud.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
2024-04-22 15:00:30
Több mint negyven évnyi hajózószolgálat után utoljára repült a bosznia-hercegovinai EUFOR misszió kötelékében Molnár István törzszászlós, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár katonája. A tapasztalt Mi-17-es hajózó hamarosan nyugdíjba vonul otthon, Szolnokon.
2024-04-17 10:20:39
Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.