2024. 06. 17. hétfő
Alida, Laura
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vásárol-e Törökország orosz harci repülőgépeket?

Vásárol-e Törökország orosz harci repülőgépeket?
JETfly  |  2019. 11. 07., 13:29
Vásárol-e Törökország orosz harci repülőgépeket?

Az erről szóló információt Jurij Boriszov miniszterelnök-helyettes osztotta meg a nyilvánossággal – azt is hozzátéve, hogy a legmodernebb orosz harcászati repülőgépek vásárlása azért még nagyon sok tényezőtől függ.

„Az egyik ilyen tényező a török-amerikai viszony jövőbeli alakulása. Miért is ne lehetne, hogy Törökország megvizsgálja a ’másik oldal’ kínálatát és ha akar, miért ne vásárolhatna onnan modern haditechnikai eszközöket?” – tette fel a kérdést Boriszov a belgrádi sajtótájékoztatóján, miután az újságírók a meglebegtetett Szu-35 és Szu-57-ös török beszerzésekről tettek fel kérdéseket.

„Az ez évi MAKSz-on komoly delegációval vettek részt a török barátaink. Az is ismert, hogy az amerikai nyomásgyakorlás ellenére mégis rendszerbe állítják az Sz-400-as légvédelmi rendszert.” – emlékeztette a hallgatóságot Boriszov. „Könnyen lehet, hogy török barátaink érdeklődése kiterjed a legmodernebb repülő technikánkra is.”

Arra a kérdésre, hogy melyik típus után mutattak érdeklődést a törökök, Boriszov csak annyit válaszolt: „Szíriában bizonyították a Szu-35-ösök, hogy a világ egyik legjobb 4+ generációs harci repülőgépei. Több ország is fejleszt és gyárt 5. generációs repülőgépet, de ezek nem érik el az általunk gyártott technika repülési jellemzőit.” (Ez utóbbi mondat természetesen minden 5. generációs típust fejlesztő országtól elhangozhatna – A szerk.)

Azóta napvilágot látott olyan hír is, hogy a Trump kormány mégis rábólinthat a török F-35-ös üzlet folytatására, érdemi előrelépés egyelőre ugyanakkor sem az orosz, sem az amerikai féllel nem történt.

Forrás: http://www.armstrade.org/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.