2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Költözik a Monyinói Repülőmúzem

Költözik a Monyinói Repülőmúzem
JETfly  |  2018. 11. 20., 11:16

Az Orosz Védelmi Minisztérium határozatot hozott a légierő monyinói repülőmúzeumának átköltöztetéséről. Az új hely a kubinkai „Patriot Park” lesz.

A minisztériumban a hangzatos „Útiterv a Légierő Központi Múzeumának átköltöztetésére és modernizálására” néven kering egy tervezet, amelyet úgy tűnik, immáron jóvá is hagytak. A terv részletességére jellemző, hogy a repülőgépek szétszerelésére létrehozandó munkacsoportoktól a 2020-ban esedékes ünnepi megnyitó levezetési tervéig mindenre kiterjed.

Az előzményekhez tartozik, hogy az átköltöztetés tervét már korábban felvetették és azt a hozzáértők „őrült ötletnek” bélyegezték – ám hiába a repülési szakemberek, szakújságírók, a repülést megszállottan szerető fanatikusok ellenvéleménye, a Védelmi Minisztérium az átköltözés mellett döntött.

A szakértők, a mérvadó hazai légiközlekedési tervező irodák képviselői, a múzeumi személyzet és az önkéntesek egyértelműen ellenezték az áthelyezést, mivel szinte az összes kiállítási darab, amelyek közül sok az értékes, egyetlen példányban létező repülőeszköz, egyszerűen nem „élik túl” a költözéssel járó traumát.

Ráadásul a múzeumi munkatársak szerint egyes gépek csak lángvágó segítségével szétszerelhetők. Végtére is sok repülőgép kísérleti példány és csak párszor repült, így soha, még a szovjet időkben sem vetették alá teljes körű karbantartásnak és nem szedték szét. Ráadásul a nagyméretű eszközök szállítása az egész moszkvai régióban roppant körülményes, hiszen a körzet tele van alul- és felüljárókkal, kereszteződésekkel és villamosvezetékekkel. Emiatt a folyamat végtelenségig késleltethető, és a félig szétszerelt repülőgépeket egyszerűen kifosztják. (Micsoda realitásérzék! - A szerk.)

A repüléshez értők szerint az átköltöztetés így egyet jelent a felbecsülhetetlen értékű gyűjtemény megsemmisítésével.

Forrás: https://www.aex.ru

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-14 11:04:00
A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk.
2023-11-13 14:56:44
Idén Magyarország töltötte be a NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM) kezdeményezés elnöki pozícióját. A szervezet nagyszabású őszi ülésén – hazánk mellett – tizenöt NATO tagország képviselői vettek részt Budapesten, október 23–27. között.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.
2023. 11. 16., 12:26
A közelmúltban zajlott az idei év - légierős szempontból - legfontosabb, a haderőnem minden alakulatát és technikai eszközét megmozgató kiképzési esemény, a Kék Villám IV. gyakorlat, amelynek feladatai és célkitűzései szorosan illeszkednek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti, országos gyakorlat tematikájába.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX) első délkelet-ázsiai megjelenésére a thaiföldi Defence & Security kiállításon került sor Bangkokban, november elején. A VEX standján meghívott kiállítóként tíz magyar vállalat és a Védelmi Innovációs Kutatóintézet (VIKI) jelenhetett meg.