2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Költözik a Monyinói Repülőmúzem

Költözik a Monyinói Repülőmúzem
JETfly  |  2018. 11. 20., 11:16

Az Orosz Védelmi Minisztérium határozatot hozott a légierő monyinói repülőmúzeumának átköltöztetéséről. Az új hely a kubinkai „Patriot Park” lesz.

A minisztériumban a hangzatos „Útiterv a Légierő Központi Múzeumának átköltöztetésére és modernizálására” néven kering egy tervezet, amelyet úgy tűnik, immáron jóvá is hagytak. A terv részletességére jellemző, hogy a repülőgépek szétszerelésére létrehozandó munkacsoportoktól a 2020-ban esedékes ünnepi megnyitó levezetési tervéig mindenre kiterjed.

Az előzményekhez tartozik, hogy az átköltöztetés tervét már korábban felvetették és azt a hozzáértők „őrült ötletnek” bélyegezték – ám hiába a repülési szakemberek, szakújságírók, a repülést megszállottan szerető fanatikusok ellenvéleménye, a Védelmi Minisztérium az átköltözés mellett döntött.

A szakértők, a mérvadó hazai légiközlekedési tervező irodák képviselői, a múzeumi személyzet és az önkéntesek egyértelműen ellenezték az áthelyezést, mivel szinte az összes kiállítási darab, amelyek közül sok az értékes, egyetlen példányban létező repülőeszköz, egyszerűen nem „élik túl” a költözéssel járó traumát.

Ráadásul a múzeumi munkatársak szerint egyes gépek csak lángvágó segítségével szétszerelhetők. Végtére is sok repülőgép kísérleti példány és csak párszor repült, így soha, még a szovjet időkben sem vetették alá teljes körű karbantartásnak és nem szedték szét. Ráadásul a nagyméretű eszközök szállítása az egész moszkvai régióban roppant körülményes, hiszen a körzet tele van alul- és felüljárókkal, kereszteződésekkel és villamosvezetékekkel. Emiatt a folyamat végtelenségig késleltethető, és a félig szétszerelt repülőgépeket egyszerűen kifosztják. (Micsoda realitásérzék! - A szerk.)

A repüléshez értők szerint az átköltöztetés így egyet jelent a felbecsülhetetlen értékű gyűjtemény megsemmisítésével.

Forrás: https://www.aex.ru

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.