2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Görögország Rafale-okkal erősítené légierejét

Görögország Rafale-okkal erősítené légierejét
JETfly  |  2020. 09. 17., 12:15

Kiriákosz Micotákisz, görög miniszterelnök ambíciózus fegyverkezési programot jelentett be a 2020. szeptember 12-én kezdődött Thesszaloniki Nemzetközi Vásáron. Ennek részeként 18 db Rafale érkezhet a Görög Légierőhöz.

A görög médiában megjelent hírek szerint további 15 ezer katona toborzása mellett a védelmi kiadások növelését és új fegyverrendszerek beszerzését is tervezi a görög kormány. A bejelentésre a Földközi-tenger keleti részén fokozódó feszültség közepette került sor, egy nappal azután, hogy Törökország az ország déli partja és Ciprus közötti tengerészeti éleslövészetről szóló értesítést tett közzé a Navtex-ben (Navtex: navigációs, biztonsági és meteorológiai információkat közlő rendszer). A görög miniszterelnök azzal vádolta Törökországot, hogy "aláássa a biztonságot a három kontinens érzékeny kereszteződésénél".

Görögország a következő eszközök beszerzését tervezi:

-       18 darab Rafale vadászbombázó a Mirage 2000-esek cseréjére;

-       4 új fregatt és 4 meglévő modernizálása;

-       négy UH-60R haditengerészeti helikopter;

-       új páncélelhárító eszközök a Szárazföldi Erők részére;

-       új torpedók a Haditengerészetnek;

-       új légiharc-rakéták a Légierő számára.

A miniszterelnök szerint a következő öt évben 15 ezer katonával növelik a fegyveres erők állományát. Ugyanakkor a védelmi ipar és az ország fegyveres erői a fegyverek és a katonai felszerelések korszerűsítését, valamint a kibertámadások elleni védelmi rendszerek megerősítését kívánják elérni.

A katonai kiadások növelésére vonatkozó terveket az ágazat többéves mellőzése után fogadtak el. A kormányfő szerint erre szükség van Görögország függetlenségének megőrzéséhez.

A miniszterelnök a védelmi kiadások növelése mellett a gazdaság megerősítésére 6,8 milliárd eurós támogatást tervez, illiberális módon adócsökkentéssel és a nyugdíjak emelésével.

Forrás: https://armstrade.org/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia - több európai országhoz hasonlóan - a Lockheed Martin ötödik generációs harci repülőgépével, az F-35-össel modernizálná légierejét.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.