2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A kolumbiai vadászpilóta képzés jövője

A kolumbiai vadászpilóta képzés jövője
JETfly  |  2022. 03. 02., 15:48

Kolumbia légiereje is modernizálás előtt áll, ami nemcsak a búcsúzó Kfir flotta váltótípusa kapcsán lesz érdekes, hanem az új típusra kerülő vadászpilóták kiképzésében is. Európai típus esélye Dél-Amerikában?

Azzal a nem várt fordulattal, hogy a Kfir flottáját nyugdíjba küldi (legutóbb az eladóvá váló dán F-16-osok kapcsán merült fel az ország neve, mint lehetséges vásárló), Kolumbia megmutatta, mennyire komolyan gondolja a légiereje modernizálását. A Kfir-ek leváltása mellett ez a fiatalító program magában foglalja a nemzetet több mint 50 éve szolgáló T-37-es sugárhajtású repülőgépek nyugdíjba vonulását is.

A T-37-esek 1968-ban álltak hadrendbe Kolumbiában, miután megvásárolták az első tízdarabos tételt. Ezt követően még 27 darab használt T-37B-t is vásároltak. Az évek során a T-37C sugárhajtású repülőgépeket fokozatosan kivonták a rendszerből, és a mai napig csak egy tucat repülőgép maradt üzemben. A sárkányok és a hajtóművek kora, valamint a pótalkatrészek, különösen a katapultülésekbe való patronok beszerzésének egyre nehezebbé válása a típus működését veszélyeztette és egyre drágábbá tette, így elérkezett a számvetés és új kiképzőgép beszerzésének ideje.

A T-37-esekre hárult az a feladat, amit az Embraer T-27 Tucano kiképzőgépektől vártak – a fiatalabb típus képtelen volt átvenni az „öreg” T-37-esek feladatát, annyira nem haladt előre a modernizációs programja. A T-27-es új display-ei egyre késtek és az új futóművel kapcsolatos problémáktól is szenvedett. Emellett a munkálatok költsége jelentősen meghaladta a tervezettet, ami a program lelassulását eredményezte. A T-37 kénytelen volt a haladó pilótaképzésben átvenni a Tucano-k helyét, és 2020 elejéig több órát repült, mint a Tucano - annak ellenére, hogy jóval korosabbak a brazil kiképzőgépnél.

A Kolumbiai Légierő a T-27-est és a T-37-est egyaránt használja azon pilóták továbbképzésére, akik már túl vannak a Cessna T-41 és CIAC T-90 Calima-n történő alapkiképzésén. A T-27 vagy T-37 után átváltanak a Cessna A-37-re vagy az Embraer AT-29B Super Tucano-ra, mielőtt elkezdenék repülni a Kfir vadászgépet.

A Leonardo M-346FA új festése (Fotó: Alessandro Maggia/blogbeforeflight.net)

Noha kézenfekvő választásnak tűnhet az, hogy a régi kiképzőket lecserélik az Embraer Super Tucanóra, amely évek óta szolgál a Kolumbiai Légierőnél, azonban „szolgálati érdekből” ezeket a modern gépeket inkább támadó szerepkörben alkalmazzák, semmint kiképzőnek. Ezen túlmenően, mivel a T-27 a köztes fázishoz való, a légiharc fázishoz a sugárhajtású kiképzőgép előnyösebb a hatékonyság és a költségek szempontjából.

Bár a turboprop lehetővé teszi a pilóták számára, hogy megtanulják a légiharc alapjait és a legújabb generációs rendszerekkel dolgozzanak, nem rendelkezik a sugárhajtóműves gépek sebességével (sem manőverezésben, sem gyorsulásban), és nem képes függőleges légiharcot végrehajtani.

Ez az oka annak, hogy manapság a legtöbb légierő egyetlen, ám fejlett kiképzőgéppel végzi a kiképzést. Ez megadja az új pilótáknak azt a reakciókészséget, amelyre szükségük van az „igazi” vadászrepülőgép repülése során. Ez az oka annak, hogy Kolumbia néhány éve nagy teljesítményű kiképzőgépeket keres - mint például a Leonardo M-346. Tekintettel arra, hogy a kolumbiai légierőnek hamarosan le kell cserélnie a Cessna A-37 könnyű harci repülőgépeket is, az M-346 harci változata, az M-346FA nagy előnyöket kínálhat a flotta racionalizálására, valamint további képességeket is adhat hozzá.

Mivel Kolumbiának az elmúlt években konvencionális fenyegetéssel is szembe kellett néznie, az aszimmetrikus hadviselés mellett a légvédelmi képesség javítására is szüksége van. Éppen ezért a Kolumbiai Légierő célja egy olyan sugárhajtású kiképzőgép rendszerbe állítása, amely a levegő-föld mellett levegő-levegő harci képességekkel is büszkélkedhet.

Az M-346FA hét külső rögzítési ponttal rendelkezik, amelyekhez levegő-levegő és levegő-föld fegyverek széles választéka függeszthető, valamint modern rendszerekkel, érzékelőkkel és felszerelésekkel rendelkezik, mint például a Grifo radar. Ráadásul egyike azon kevés kiképző repülőgépeknek, amelyek légi utántöltési képességgel büszkélkedhetnek.

2021-ben az újabb, M-346-os kiképző repülőgépekre vonatkozó eladás bejelentésekor még nem nevezték meg a rendelő kilétét, mostanra azonban már fotókkal is bizonyítható, hogy Katar is csatlakozott a típust üzemeltetők sorához.
bővebben ...

Az M-346 egy igazán bevált repülőgép, hét országban áll már szolgálatban, köztük Katarban is, amely nemrég csatlakozott a felhasználókhoz.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 31., 10:22
A BepiColombo projektet az Európai Űrügynökség (ESA) és a Japán Űrügynökség (JAXA) együttműködésének keretében hozták létre.
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.