2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VIDEÓ – Búcsú a Blue Angels Hornetjeitől

VIDEÓ – Búcsú a Blue Angels Hornetjeitől
JETfly  |  2020. 11. 10., 11:40

Az Amerikai Haditengerészet híres bemutató köteléke, a Blue Angels, 2020. november 4-én hajtotta végre utolsó repülését az F/A-18 A/B/C/D „Legacy” Hornet-eken. A régebbi változatú Hornet-eket az F/A-18E/F Super Hornet-ek váltják.

"Hihetetlenül nagy megtiszteltetés számunkra, hogy köszönetet mondhatunk azoknak a bajtársaknak, akik több mint három évtizedes szolgálatuk alatt repülték, karbantartották és támogatták ezt a típust" - mondta Brian Kesselring parancsnok, a Blue Angels csapatának vezetője. "Nagyra értékeljük azt a szakértelmet és tudást, amelyet a Blue Angels hozott meg a csapatnak, és várakozással tekintünk a jövőre, amikor teljes mértékben áttérünk a Super Hornet-ek repülésére."

 

Az idei évben érték el a régi Hornetek az élettartam miatti üzemeltetési korlátot – ez 34 évet jelent. Jövőre, a Blue Angels fennállásának 75. évfordulóját már a Super Hornet-ekkel fogják megünnepelni.

„Kétségtelen, hogy 2020 soha nem látott kihívások elé állította a csapatot. Ennek ellenére az idei év egyedülálló jellege lehetővé tette kötelékünk számára, hogy elmélyítse kapcsolatát a korábbi személyzetekkel” - mondta Kesselring. „Ez az elkötelezettség segített abban, hogy megalapozzuk a csapatunk pilótáinak és műszaki szakembereinek biztonságos és hatékony átképzését, valamint arra késztet minket, hogy vállaljuk a csapat nagyon várt 2021-es légi show-szezonjának és 75. évfordulójának minél színvonalasabb végrehajtását. ”

A Kék Angyalok a tervek szerint november 16-tól kezdik a téli felkészülési repüléseiket a Pensacola-i bázison. A csapat januárban visszatér a kaliforniai El Centro-i téli „szállásra”. A képzés áprilisig folytatódik a 2021-es szezonra való felkészülés céljából.

 

A Blue Angels küldetése az amerikai Haditengerészet és Tengerészgyalogság csapatmunkájának és professzionalizmusának bemutatása repülési demonstrációk és közösségi ismeretterjesztés révén. 1946 óta a kötelék több mint 500 millió rajongó előtt lépett fel.

Forrás: https://www.blogbeforeflight.net/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-20 07:00:00
Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Tervezgettük mivel is teljenek az elkövetkező napok. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. A telefon most nem a jó barát szerepét játszotta. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették. A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.

  Legfrissebbek most

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.