2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hamarosan indul az Il-78M-90A gyári repülési tesztprogramja

Hamarosan indul az Il-78M-90A gyári repülési tesztprogramja
JETfly  |  2018. 05. 30., 16:11

A júliusi tesztek előtt még pár ellenőrzésen át kell esnie az oroszok legújabb légi utántöltő repülőgépének, az Il-78M-90A-nak. A szakemberek a légi tesztek előtt még többször leellenőrzik az üzemanyagtartályok hermetikusságát és a légi utántöltő rendszert is.

Az uljanovszki Aviastar-SP üzemegységében az ellenőrzések után a festőműhely kapja meg a repülőgépet, majd átkerül az „Il” konzorcium szakembereihez, akik a légi teszteket fogják majd elvégezni. A munkálatok a tervek szerint haladnak, eddig sikerült tartani az ütemtervet.

Jurij Kapsa, az Aviastar-SP berepülésekért felelős részlegének a vezetője elmondta, az eddigi tesztek során a fő üzemanyagrendszer – a hajtóművek és segédberendezések üzemanyag ellátásáért felelős rendszerről van szó – hibátlanul teljesített, a különböző tartályokból – a törzstartályokból és a szárnyrekeszekből - az üzemanyag átszállítása a fő kifogyasztó tartályba eltérés nélkül történt.

Az üzemanyagrendszer földi próbája mellett elvégzik a hajtóművek ellenőrzését, a repülőgép-rendszerek elektromágneses kompatibilitását, valamint a futóművek működését is tesztelik.

Az új tanker az Il-76MD-90A alapjaira épült. Az alapgép a modernizálás során új hajtóműveket kapott: négy darab PSz-90A-76 gondoskodik a szükséges teljesítményről. A pilótafülke berendezései alapjaiban kicserélődtek, az új gép már „glass cockpit” avionikával rendelkezik.

Az Il-78M-90A egyidőben két harci repülőgép légi utántöltését képes végrehajtani. A farokrészbe épített töltőberendezés segítségével a nagyobb repülőgépek, bombázók utántöltése történik. Érdekessége a típusnak, hogy a földön is tölthető róla egyidőben akár négy repülőgép is.

Az Il-78M-90A szükség esetén akár repülőtéri körülmények között is átalakítható szállító feladatokra, illetve akár tűzoltó feladatokra is.

Forrás: http://uacrussia.ru

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.