2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Tupoljev elkezdte az új PAK DA tervezését

A Tupoljev elkezdte az új PAK DA tervezését
JETfly  |  2018. 03. 06., 12:15

Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a Kazanyi Repülőgépgyárban már előkészületek folynak az új nagy hatótávolságú repülőgép, a PAK DA tervezéséhez.

A kazanyi üzem felelős az új konstrukció kidolgozásáért, melyre égető szüksége lenne az Orosz Légi és Kozmikus Erőknek.

A Tupoljev tervezőirodának már 2009 óta van érvényes szerződése az orosz védelmi minisztériummal, amely szerint ki fognak fejleszteni egy újgenerációs, nagy hatótávolságú repülőeszközt, alapvetően a távolsági csapásmérő erők számára. A projekt “Követ” néven fut és még nagyon a kezdeti szakaszban tart.

A projekt azonban most beindulni látszik, Dimitrij Rogozin, az Orosz Föderáció elnökhelyettese jelentette be, hogy ebben az évben “aktív fázisába lép” a PAK DA program – azért azt is hozzátette, hogy kézzelfogható eredményekre csak 2023-24-ben számítanak.

A PAK DA az előzetes tervek szerint csupaszárny-konstrukció lesz, ugyanakkor nem fog hasonlítani az eddig ismert repülő szerkezetekhez. Rogozin szavaival élve: ez a 21. század repülőgépe lesz.

Azért vannak még hiányosságok a legfelsőbb szinteken is az információk egyeztetésében – Jurij Boriszov védelmi miniszter-helyettes szerint 2025-26 lesz az első tesztrepülések időpontja és 2028-29-re fog beindulni a sorozatgyártás. Abban azért ő is megerősítette a PAK DA-ról tudhatókat, hogy igazi szuper fegyver lesz, hatalmas csapásmérő erővel, ráadásul bármely repülőtérről bevethető.

(Szerintünk meg az egész PAK DA csak álmodozás és az orosz propaganda terméke…)

Forrás: http://aviation21.ru/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.