2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Boeing felkínálta Indiának az F-15EX típust

A Boeing felkínálta Indiának az F-15EX típust
JETfly  |  2020. 02. 20., 14:25
Kapcsolódó
cikkek (1)
A Boeing felkínálta Indiának az F-15EX típust

India hosszú ideje keresi a megoldást a harci repülőgép flottájának korszerűsítésére: hogy melyik típus less a befutó, még nem dőlt el. Most az F-15EX is versenybe száll.

Az Egyesült Államok kormányához már továbbították az engedélykérést, amely 110 darab harci repülőgép eladására vonatkozik.

"Míg az Indiai Légierő követelményeinek további pontosítására várunk, engedélyt kértünk az F-15-ök eladásához is, hogy a lehetséges megoldások teljes spektrumát kínálhassuk a vadászgép portfóliónkban" - nyilatkozta a cég.

"Továbbra is kínáljuk az F/A-18 Super Hornet-et mind az Indiai Haditengerészetnek, mind az Indiai Légierőnek, az F-15 iránt pedig újjáéledő érdeklődés tapasztalható az Egyesült Államokban és az egész világon."

A Boeing az F-15 legújabb EX változatát kínálja Indiának. A korábbi modifikációkhoz képest az EX már a legújabb fejlesztésű fázisrácsvezérelt radarral rendelkezik és jelentősen megnövelték a függesztmények számát is.

Az F-15 beszállása a versengésbe a legújabb fordulat az indiai vadászgép-beszerzési saga során. A Közepes Többfeladatú Harci Repülőgép (Medium Multi-Role Combat Aircraft - MMRCA) beszerzésének 2015-ben történő befuccsolása után India újraindította a „piackutatást”, kezdetben egyhajtóműves típusra, amelyet később kéthajtóművesre módosítottak.

Hiába az új, rosszul definiált követelményrendszer, a világ jelentősebb repülőgépgyártói már beindultak az új piac megszerzésére. A Lockheed Martin az F-16V-t kínálja, a Saab a Gripen E/F-t, de jelen van a Dassault Rafale, az Eurofighter Typhoon és a Super Hornet is. Oroszország valószínűleg szintén felajánlja a MiG-35 és Szu-35 modelleket.

Az Indiai Haditengerészet 57 darabos igényét a Boeing az F/A-18E/F típusokkal nagy valószínűséggel ki tudja elégíteni.

A versenytársak többsége hajlandó India „Make in India” programjával összhangban a helyi ipart is bevonni a gyártásba.

A 2019. februári Bangalore-i Aero India kiállításon a Boeing bejelentette, hogy ha a Super Hornet megnyeri a tendert, akkor a „jövő gyárát” hozzák létre a hazai előállítás számára.

"A program várhatóan több indiai beszállítóval fog együttműködni egy virágzó repülőgépgyártó-üzem létrehozása érdekében" - mondta a cég. "A létesítmény világszínvonalú, magasan képzett munkaerőt fog létrehozni."

A Boeing nem utalt rá, hogy hasonló ipari fejlesztési konstrukciót adna az F-15EX-hez.

A típusok közötti verseny változatlanul erős, ennek tudható be az F/A-18 E/F tesztje is, amelyet 2020 első negyedévében terveznek végrehajtani. Az Indiai Haditengerészet repülőgép-hordozója nem rendelkezik katapultos indítóberendezéssel, helyette a „síugró-sánc”-os felszállási módszert alkalmazzák – ezt fogja tesztelni a Super Hornet a maryland-i Patuxent River Haditengerészeti Bázison.

India jelenleg egyetlen repülőgép-hordozóval rendelkezik, az INS Vikramaditya-val, de már építik a másodikat, az INS Vikrant-ot is.

Forrás: https://www.flightglobal.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia - több európai országhoz hasonlóan - a Lockheed Martin ötödik generációs harci repülőgépével, az F-35-össel modernizálná légierejét.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.