2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Májusi programajánlók - Indul a hazai repülőnapos szezon!

JETfly  |  2023. 04. 28., 15:44

A május hagyományosan a repülős rendezvények, repülőnapok nyitóhónapjának számít hazánkban is és nincs ez másképp 2023-ban sem. Aktuális havi programajánlónkban ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

A Legendák a Levegőben programsorozat folytatódik az alábbi helyszínekkel

2023. április 29 - május 1. - Családi sétarepülő hétvége, honvédelmi sportágbemutató, reptéri majális - Kecskéd Repülőtér

További tervezett májusi helyszínek a Legendák a Levegőben Facebook oldalán találhatóak.

Május 1-jén is nyitva a RepTár

A RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum május 1-jén is várja látogatóit, a múzeum minden élményeleme üzemelni fog. Beszállókártyával egy különleges gépbe engednek betekintést, amelybe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon megnyitják a MiG-29 vadászgép pilótafülkéjét.

További információk a RepTár Facebook oldalán!

Somogyvári József (Soma) kapitány előadása

2023. május 3., 17 órától, Székesfehérvár, Tiszti Klub - A vitorlázógéptől az óceán átrepülésig című előadás

Folytatódik a „Hadak útján” hadtörténeti előadás-sorozat

2023. május 10., 18 órától, Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa - Folytatódik a „Hadak útján” hadtörténeti előadás-sorozat. Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tart vetített képes előadást „Hogyan született újra a Puma…” címmel.

Goldtimer Családi Nap a Budaörsi Repülőtéren

2023. május 13., Budaörs - Ezen a napon regisztráció nélkül biztosítják a levegőbe emelkedést a muzeális értékű repülőgépekkel. Idén a Cimbora vitorlázógép is visszatér és fogadja az érdeklődőket. Emellett a Li-2, Po-2, Gerle, Kánya is várja a repülni vágyókat.

További információk a Goldtimer Alapítvány Facebook oldalán!

Családi Repülőnap Szombathelyen

2023. május 6-7., Szombathelyi Repülőtér - A Szombathelyi Repülőklub szervezésében ismét egy mozgalmas hétvégére invitálják a repülést kedvelőket, ahol tervezetten a Gripen is látható lesz! 

Az aktuális információkért, résztvevőkért látogasson el a Szombathelyi Repülőklub Facebook oldalára!

Bükk-Mátravidéki Airshow

2023. május 28., Bükk-Mátravidéki Airshow és Mezőkövesd Városi gyermeknap a Mezőkövesdi Repülőtéren. Regionális repülőnap a keleti országrészben, felejthetetlen légibemutatókkal, és földi programokkal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További információk a rendezvény hivatalos oldalán!

Ez természetesen csak egy kis ízelítő a májusi, repülős programokból! Ha van olyan repülős témájú előadás, program, melyet tudunk népszerűsíteni, kérjük Olvasóinkat, hogy jelezzék az info@jetfly.hu email címen! További naprakész információkért kövessék a JETfly Facebook oldalát is!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.