2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Májusi programajánlók - Indul a hazai repülőnapos szezon!

JETfly  |  2023. 04. 28., 15:44

A május hagyományosan a repülős rendezvények, repülőnapok nyitóhónapjának számít hazánkban is és nincs ez másképp 2023-ban sem. Aktuális havi programajánlónkban ezekből gyűjtöttünk össze egy csokorra valót.

A Legendák a Levegőben programsorozat folytatódik az alábbi helyszínekkel

2023. április 29 - május 1. - Családi sétarepülő hétvége, honvédelmi sportágbemutató, reptéri majális - Kecskéd Repülőtér

További tervezett májusi helyszínek a Legendák a Levegőben Facebook oldalán találhatóak.

Május 1-jén is nyitva a RepTár

A RepTár - Szolnoki Repülőmúzeum május 1-jén is várja látogatóit, a múzeum minden élményeleme üzemelni fog. Beszállókártyával egy különleges gépbe engednek betekintést, amelybe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon megnyitják a MiG-29 vadászgép pilótafülkéjét.

További információk a RepTár Facebook oldalán!

Somogyvári József (Soma) kapitány előadása

2023. május 3., 17 órától, Székesfehérvár, Tiszti Klub - A vitorlázógéptől az óceán átrepülésig című előadás

Folytatódik a „Hadak útján” hadtörténeti előadás-sorozat

2023. május 10., 18 órától, Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa - Folytatódik a „Hadak útján” hadtörténeti előadás-sorozat. Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tart vetített képes előadást „Hogyan született újra a Puma…” címmel.

Goldtimer Családi Nap a Budaörsi Repülőtéren

2023. május 13., Budaörs - Ezen a napon regisztráció nélkül biztosítják a levegőbe emelkedést a muzeális értékű repülőgépekkel. Idén a Cimbora vitorlázógép is visszatér és fogadja az érdeklődőket. Emellett a Li-2, Po-2, Gerle, Kánya is várja a repülni vágyókat.

További információk a Goldtimer Alapítvány Facebook oldalán!

Családi Repülőnap Szombathelyen

2023. május 6-7., Szombathelyi Repülőtér - A Szombathelyi Repülőklub szervezésében ismét egy mozgalmas hétvégére invitálják a repülést kedvelőket, ahol tervezetten a Gripen is látható lesz! 

Az aktuális információkért, résztvevőkért látogasson el a Szombathelyi Repülőklub Facebook oldalára!

Bükk-Mátravidéki Airshow

2023. május 28., Bükk-Mátravidéki Airshow és Mezőkövesd Városi gyermeknap a Mezőkövesdi Repülőtéren. Regionális repülőnap a keleti országrészben, felejthetetlen légibemutatókkal, és földi programokkal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

További információk a rendezvény hivatalos oldalán!

Ez természetesen csak egy kis ízelítő a májusi, repülős programokból! Ha van olyan repülős témájú előadás, program, melyet tudunk népszerűsíteni, kérjük Olvasóinkat, hogy jelezzék az info@jetfly.hu email címen! További naprakész információkért kövessék a JETfly Facebook oldalát is!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 13:14
A Magyar Honvédség az űrhajósjelöltek felkészítésének korábbi fázisaiba is bekapcsolódott. Nem csupán a repülőorvosi egészségügyi vizsgálatokat végezték el rajtuk az MH Egészségügyi Központ kecskeméti telephelyén, de Gripen repülőgépekkel is repültek azok hátsó ülésében.
2023. 05. 05., 14:23
2023. április 25-én sor került a Hürjet prototípusának első felszállására. A Turkish Aerospace Industries újdonságát elsőként 2018-ban, Farnborough-ban (mock-up) láthattuk.
2023. 04. 27., 14:10
A Magyar Honvédségnél zajló modernizációs folyamat fellegvára Szolnok, ahová - a H145M könnyű helikopterek hadrendbe állítása után - nyáron már megérkeznek a H225M közepes szállítógépek is. Új technika és új parancsnok: dr. Bali Tamás ezredes úrral a Tisza parton történt változások mellett saját szakmai életútját is áttekintjük.
2023-05-24 14:53:27
Légi felderítést gyakoroltak azon nemzetközi hallgatók, akik részt vesznek a 42. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamon (International Military Observers’ Course – IMOC) az MH Béketámogató Kiképző Központban (MH BTKK) május 8-26. között.
2023-05-15 12:16:55
2023. május 10-én, szerdán immár a hetedik előadásra került sor a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat keretében. Ez alkalommal Németh Zoltán nyugállományú őrnagy, vadászpilóta tartott vetítettképes előadást a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.
2023-05-15 11:18:35
Az Emirates légitársaság újabb digitális szolgáltatást vezet be, hogy még kényelmesebbé tegye az utazást. A Dubajból induló utasok többsége május 15-től a papíralapú változat helyett mobil beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés és a beszállás.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 06. 02., 11:20
A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.
2023. 06. 02., 09:14
Ezt mi sem ússzuk meg – gondolhatta bárki, aki 2013 júniusának elején az ausztriai áradásról készült televíziós híradásokat látta, hiszen a Dunán lefolyó hatalmas vízmennyiség rekordméretű árvizet ígért Magyarországnak. Ennek megfelelően megkezdődött a felkészülés a védekezésre.
2023. 06. 01., 09:49
A Magyar Légierő minden fegyverneme, alakulata megmozdult, a vezetési elemek, a készenléti szolgálatok, a katonai szervezetek repülő-, helikopter és légvédelmi rakétacsapatai komplex és valós feladat végrehajtásukkal demonstrálták a légierő jelenlegi képességeit a Kék Villám 2023/2 gyakorlaton.
2023. 06. 01., 09:20
Több mint húsz év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben, az Aeroplex műszaki bázisán tettek szakmai vizsgát a középiskolai képzésben végzős repülőgép-szerelő és műszerész diákok.

  Legfrissebbek most

A háború miatt elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató – közölte a Honvédelmi Minisztérium június 2-án.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.