2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Börgöndi repülőnap: példaértékű közösségteremtés

Börgöndi repülőnap: példaértékű közösségteremtés
honvedelem.hu  |  2019. 09. 09., 11:08
Börgöndi repülőnap: példaértékű közösségteremtés

Annak ellenére, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe a huszonnegyedik börgöndi repülőnapot, sokan látogattak el a Székesfehérvárhoz közeli repülőtérre szeptember 8-án, vasárnap.

A rendezvény megnyitóján Szabó István honvédelmi államtitkár úgy fogalmazott: az idén harmincadik évfordulójára emlékező Albatrosz Repülő Egyesület elhivatottan, minden nehézséget legyőzve, rendezte meg idén is hagyományos légiparádéját.

„Az, ahogyan a repülés iránti tiszteletet és szeretetet ez a rendezvény átadja a társadalomnak, példaértékű. Megjelenik itt egymás mellett a polgári és katonai repülés egyaránt: a sárkányrepülőtől a harci helikoptereken át a vadászrepülőkig a technikai eszközök széles palettája. A repülés szeretete, a repülés iránti rajongás az, amely közel negyed évszázada minden évben ide vonzza a látogatókat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt” – fogalmazott Szabó István.

Hozzátette:  a kormány által meghirdetett Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program célja, hogy a Magyar Honvédség egy eltökélt, szilárd hivatástudattal rendelkező, egységes és modern elvek mentén irányított korszerű szervezet legyen, amely számára biztosított a társadalomból építkező hátország, amely önként, de tudatosan gondolkodik és tesz az ország biztonságáért.

„Ennek a tudatos társadalomnak építő alapkövét adják önök és az a tevékenység, amellyel az olyan rendezvényeken, mint a mai és a hétköznapokban is támogatják munkánkat, amelynek eredményeképp elérhetjük sikereinket” – mondta Szabó István.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, és Szilády Dezső az Albatrosz Repülőegyesület elnöke is köszönetet mondott a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség segítségéért.

A megnyitót követően Szabó István, és Sándor Zsolt dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokság törzsfőnök műveleti helyettese koszorút helyeztek el a repülés emlékművénél.

A repülőnapon a számtalan civil légi bemutató mellett az érdeklődők többek között Mi-17-es szállító; és Mi-24-es harci helikoptert is láthattak, valamint megtekinthették a HM Ei Zrt. földi-taktikai bemutatóját is.

További fotók ezen a linken tekinthetőek meg, illetve számtalan fotót találhatnak Olvasóink a JETfly Facebook oldalán is!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-21 10:57:16
Életükben először szálltak fel önállóan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem harmadéves, állami légijármű-vezető képzésen résztvevő honvéd tisztjelöltjei nemrégiben az egyetem szolnoki kampuszán, Zlin-143, valamint Zlin-242 típusú repülőgépekkel.
2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.
2024. 05. 21., 10:18
A magyar cég saját megrendelőinek végez majd repülőgép-karbantartást a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.