2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

MiG-15-öst avatnak Az Ég Katonái

MiG-15-öst avatnak Az Ég Katonái
JETfly  |  2023. 08. 16., 11:37

Tisztelt Olvasók! Év eleje óta csend van Az Ég Katonái körül. A közösségi oldalon folyamatosan látjuk, hogy a jakabszállási repülőtéren 30 éve álló MiG-15-ös repülőgép egyre szebb! Emiatt is kerestük meg Simon Robit, az egyesület elnökét.

JETfly: Szia Robi! Először is szeretnénk gratulálni az elismerésekhez, amit tavasszal átvehettetek! Igen nagy csend van körülöttetek. De azért a háttérben gőzerővel dolgoztok a MiG-15-ös repülőgépen. Kérlek, mondd el, hogy áll most a gép felújítása?

SRS: Sziasztok, tisztelettel köszöntöm az Olvasókat! A többiek nevében is nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! A fülketető összeépítése, az oldalszámok, felségjelek festése és a lakkozás van hátra. Terv szerint alakul a felújítás. A júniusi H145M helikopter tragédia miatt halasztottuk el az avatót július 29-ről, szeptember másodikára. Emiatt átszerveztük a munkákat.

JETfly: Mire számíthatunk az avatón, hiszen mindig meglepitek valamivel a jelenlévőket?

SRS: Az eredeti időpontra kaptunk katonazenekart és díszőröket. Az időpont halasztás miatt visszamondtuk mindkettőt. Most újabb engedélyeztetésre van szükség, ez folyamatban van. Reménykedünk benne, hogy nem lesz akadálya az új időpontban sem! Vannak ötleteink, hogy mivel lehetne maradandóvá tenni a Farkas Bertalan nevére kerülő MiG-15-ös avatót, még nincs végleges döntés.

JETfly: Hála és tisztelet nektek, hogy nem feledkeztetek meg a Sky Hussars kötelékről sem. Láttuk a fotókon, hogy nagyon jól sikerült az a hétvége is! Honnan jött a gondolat?

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

SRS: Simon Csillától. Ő Csücsör párja, aki maga is repült a kötelékben. Valóban nagyon jó volt a hangulat! Szerencsére a műszaki állományból is eljöttek néhányan! Megbeszéltük, hogy minden évben folytatjuk ezt a kis találkozást!

JETfly: Az avató után milyen terveitek vannak még?

SRS: Készülünk a szeptember 8-10. között rendezendő Szeged International Airshowra és az egy héttel később, Táborfalván rendezendő Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztiválra! Igazi különlegességgel fogunk megjelenni! Egy ZIL-131-es teherautóval, aminek a felépítménye különleges! Az RP-22 fedélzeti lokátorállomás ellenőrzésére, javítások és időszakos vizsgák végrehajtására volt alkalmas. Ez a radar, a MiG-21bis repülőgépbe volt rendszeresítve. A Zilt, a repülőgépek füves repülőtérre való kitelepülésekor, a MiG-21-es típussal nem rendelkező repülőterekre való leszállás után, esetleges hiba esetén lehetett alkalmazni. Várhatóan a KM-1M katapultülést is ki lehet majd próbálni mindkét helyszínen!

JETfly: Köszönjük szépen, hogy ismét rendelkezésre álltál! Nagyon szurkolunk nektek, hogy az avató jól sikerüljön! Aztán a másik két programhoz is!

SRS: Köszönjük szépen! Rajtunk nem fog múlni!

Forrás: Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 07., 16:28
Mint ahogy arról már lapunkon is beszámoltunk, 2024. február 4-8. között védelmi ipari szakkiállítást rendeznek Rijádban, ahol a legnagyobb repülőgépgyártó vállalatok is jelen vannak. A Boeing kapcsán az új F-15EX értékesítéséről is vannak friss információk.
2024. 02. 06., 16:32
A Brit Királyi Légierő pilótaképző rendszere a közelmúltban többször is a hírek szereplője volt: most a képzés fő platformjának tekinthető BAE Systems Hawk T2 flottáról láttak napvilágot friss hírek.
2024. 02. 05., 15:03
A Szaúdi Királyi Légierő bemutató köteléke, a Saudi Hawks, a magyar közönség számára sem ismeretlen, hiszen 2021-ben részt vettek a Kecskeméten megrendezett Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón. A csapatról most friss hírek láttak napvilágot!
2024-02-22 15:17:46
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.
2024-02-15 10:08:00
Közzétette 2023-as pénzügyi jelentését az Airbus, amely szerint a toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó az elmúlt évben 735 repülőgépet adott át az ügyfeleknek, a vállalatcsoport árbevétele 65,4 milliárd euró volt, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 23., 16:13
Kecskemétre látogatott a PzH 2000-es önjáró lövegekre szerződött állomány
2024. 02. 23., 09:21
A gépet a brit Beagle Aircraft tervezte, de a cég, amely kutyafajtákról nevezte el típusait, 1969-ben megszűnt és már azelőtt átadta a jogokat a skót Scottish Aviation-nek, hogy egyetlen gépet is legyártott volna.
2024. 02. 22., 09:27
A Magyar Légierő lajstromszámai, középpontban a forgószárnyasokkal – 2019-2024.
2024. 02. 21., 11:22
A Wizz Air flottájába megérkezett a kétszázadik repülőgép, ezzel a légitársaság flottájának átlagéletkora 4,2 évre csökken.

  Legfrissebbek most

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.