2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap a Hármashatárhegyi Repülőtéren

Családi nap a Hármashatárhegyi Repülőtéren
honvedelem.hu  |  2023. 02. 28., 10:43
Családi nap a Hármashatárhegyi Repülőtéren

A Magyar Honvédség légierejének forgószárnyasait is megtekinthették az érdeklődők az idén százkét éves Műegyetemi Sportrepülő Egyesület családi napján, február 26-án. A helyszínt a korábban öt évre lezárt Hármashatárhegyi repülőtér adta, melyet a hazai repülés bölcsőjeként is szokás emlegetni.

Dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka köszöntőjében visszaemlékezett saját pályafutásának kezdetére, hisz az oktatói szakszolgálati engedélyéhez szükséges repülésének szintén a Hármashatárhegyi repülőtér volt a helyszíne.

„A legjobb toborzóhely a repülőtér. Én azt mondom, hogy akit egyszer megcsap a repülés szele, - megismeri milyen vitorlázó vagy motoros géppel repülni - az olyan elkötelezetté válik, hogy utána egész élete folyamán ennek a gyönyörű hivatásnak akar majd élni” – hangsúlyozta a parancsnok.

Az érdeklődők az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Mi-24 és H145M helikopterei mellett a Készenléti Rendőrség MD-500-asát, illetve a Hungarocopter HC-02 helikopterét is megtekinthették a nap folyamán, valamint Besenyei Péter műrepülő világbajnoknak köszönhetően dinamikus bemutatót is láthattak.

A HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) szintén kitelepült a családi napra pilótanélküli repülőeszközeivel, az R01-Nemere felderítő- és a METEOR-3MA, valamint az M8 célrepülőgépeivel.

Dr. Szilvágyi Tibor, a HM EI Zrt. Repülési Divíziójának projektvezetője a rendezvényen való részvételt - saját fejlesztéseik bemutatásán túl - a repülés és a katonai pálya iránt érdeklődő, a védelem ügye iránt elkötelezettséget érző fiatalok megszólítása miatt is fontosnak tartja. Mint fogalmazott, fejlesztéseik és innovatív tevékenységük nemcsak az új kihívásoknak megfelelő Magyar Honvédség, hanem a társadalom minden csoportjának érdekeit szolgálja. Dr. Szilvágyi Tibor hozzátette: a cég részt vesz az új, modern haditechnikai eszközök rendszerbe állításában, és a megújuló haderő egyéni felszereléssel történő ellátásában. „A HM EI Zrt. a magyar védelmi ipar fejlesztésének egyik zászlóshajója” – hangsúlyozta a projektvezető.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.