2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi nap a Hármashatárhegyi Repülőtéren

Családi nap a Hármashatárhegyi Repülőtéren
honvedelem.hu  |  2023. 02. 28., 10:43
Családi nap a Hármashatárhegyi Repülőtéren

A Magyar Honvédség légierejének forgószárnyasait is megtekinthették az érdeklődők az idén százkét éves Műegyetemi Sportrepülő Egyesület családi napján, február 26-án. A helyszínt a korábban öt évre lezárt Hármashatárhegyi repülőtér adta, melyet a hazai repülés bölcsőjeként is szokás emlegetni.

Dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka köszöntőjében visszaemlékezett saját pályafutásának kezdetére, hisz az oktatói szakszolgálati engedélyéhez szükséges repülésének szintén a Hármashatárhegyi repülőtér volt a helyszíne.

„A legjobb toborzóhely a repülőtér. Én azt mondom, hogy akit egyszer megcsap a repülés szele, - megismeri milyen vitorlázó vagy motoros géppel repülni - az olyan elkötelezetté válik, hogy utána egész élete folyamán ennek a gyönyörű hivatásnak akar majd élni” – hangsúlyozta a parancsnok.

Az érdeklődők az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Mi-24 és H145M helikopterei mellett a Készenléti Rendőrség MD-500-asát, illetve a Hungarocopter HC-02 helikopterét is megtekinthették a nap folyamán, valamint Besenyei Péter műrepülő világbajnoknak köszönhetően dinamikus bemutatót is láthattak.

A HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) szintén kitelepült a családi napra pilótanélküli repülőeszközeivel, az R01-Nemere felderítő- és a METEOR-3MA, valamint az M8 célrepülőgépeivel.

Dr. Szilvágyi Tibor, a HM EI Zrt. Repülési Divíziójának projektvezetője a rendezvényen való részvételt - saját fejlesztéseik bemutatásán túl - a repülés és a katonai pálya iránt érdeklődő, a védelem ügye iránt elkötelezettséget érző fiatalok megszólítása miatt is fontosnak tartja. Mint fogalmazott, fejlesztéseik és innovatív tevékenységük nemcsak az új kihívásoknak megfelelő Magyar Honvédség, hanem a társadalom minden csoportjának érdekeit szolgálja. Dr. Szilvágyi Tibor hozzátette: a cég részt vesz az új, modern haditechnikai eszközök rendszerbe állításában, és a megújuló haderő egyéni felszereléssel történő ellátásában. „A HM EI Zrt. a magyar védelmi ipar fejlesztésének egyik zászlóshajója” – hangsúlyozta a projektvezető.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 20., 13:30
2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.
2024. 02. 15., 11:20
A II. világháború vége felé számos olyan konstrukció született, amely már a kelet-nyugati szembenállás során állt hadrendbe. Jó példa erre a kéthajtóműves brit bombázó, amely kortársaitól eltérően hosszú és sikeres karriert futott be.
2024-02-22 15:17:46
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár adott otthont annak az alapszintű légi vezetés és irányítás tanfolyamnak, amelyet a kalkari Német Légierő Műveleti Parancsnokság NATO akkreditált kiképző központja, valamint az MH Légierő Parancsnokság közösen szervezett.
2024-02-15 10:08:00
Közzétette 2023-as pénzügyi jelentését az Airbus, amely szerint a toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó az elmúlt évben 735 repülőgépet adott át az ügyfeleknek, a vállalatcsoport árbevétele 65,4 milliárd euró volt, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 29., 10:10
A cég a kapacitásnövelésen kívül bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal.
2024. 02. 28., 10:59
Folyamatosan zajlik a H225M helikopter típusra történő átképzés az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál: február 28-án újabb hajózók kezdték meg a gyakorlati repülőkiképzésüket a típuson.
2024. 02. 27., 10:57
A 737-300 és társai nagy népszerűségnek örvendtek a maguk idejében, számos példányuk napjainkban is szolgálatban van.
2024. 02. 23., 16:13
Kecskemétre látogatott a PzH 2000-es önjáró lövegekre szerződött állomány

  Legfrissebbek most

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.