2018. 03. 23. péntek
Emőke
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület tervei 2018-ra

JETfly  |  2018. 01. 03., 16:09

Karácsony előtt megkerestük Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület régi-új elnökét, Simon Róbert Sándort, hogy mondja el, mi történt a HMFEST óta a csapattal!

JETfly: Szia Robi, üdvözöllek újra nálunk! A közösségi oldalon meglepődve olvastuk, hogy újra te vagy Az Ég Katonáinak elnöke. Kérlek, mesélj, mi történt!

SRS: Sziasztok, üdvözlöm a JETfly Olvasóit! Októberben volt az idei közgyűlésünk. Év közben nagyon sokat beszélgettem Kerezsi-Szabó Zsoltival, az elnökkel, mindent megbeszéltünk. Az egyesület munkái több szálon futnak és nem tudta összeegyeztetni az otthoni és a munkahelyi dolgaival. Volt két avatónk, volt a HMFEST, folyik a MiG-17-es felújítása. Egyszerűen úgy érezte, hogy sok neki!

Mivel felajánlotta a lemondását, ezért döntött úgy a közgyűlés, hogy én legyek újra az elnök, ő pedig továbbviszi a keceli munkákat és a HMFEST rendezvényt.

JETfly: Értem. Kérlek, mesélj, mi történt veletek augusztus óta, mivel a Balatonalmádiban rendezett helikopteres Emlékmű avató után beszélgettünk utoljára.

SRS: Az avató után három nappal elvesztettük egyik tagunkat, Dóra Gyurit. Ebben a lehangolt állapotban készültünk a szeptemberi Emlékmű avatóra, Balázs János százados tiszteletére. Ő 1975-ben zuhant le a Mátrában. Meghatóra sikerült a megemlékezés, szép számmal érkeztek a helyszínre a családtagokon kívül egykori kollégák, barátok is!

Viszont ezt az avatót megelőzte, immáron a második tragédiánk az idén! Két nappal korábban hunyt el Wieland Bandi barátunk.

A közgyűlés után folytattuk a 17-es munkálatait. Ezt mindenképpen be akarjuk fejezni a következő, immáron ötödik HMFEST-ig!

JETfly: Szintén a közösségi portálon olvastunk a 2018-as tervekről. Azon kedves Olvasóknak mondd el, akik nincsenek fent az oldalon!

SRS: Kanadából kaptunk felkérést egy Emlékmű létrehozásához Nyárlőrincen.

A felkérő nagyon jó barátja volt az ott repülőkatasztrófát szenvedő Jakab Imre főhadnagynak. Azonnal jeleztem Czenczik Pista bácsinak a felkérést, hiszen ott volt a roncsszedésnél. Ő felvette a kapcsolatot Nyárlőrinc önkormányzatával.  A polgármester Úr fogadott bennünket, de addigra már kiderítettük, hogy három katasztrófa történt a környéken. Összehasonlítottuk a tervünket az ottani lehetőséggel. A testület pozitívan bírálta el a tervet, így augusztus 12-én rendezzük az avatót.

De ezt meg fogja előzni, az elhunyt tagjaink tiszteletére emelt Emlékmű avatója. A dátum már biztos: május 27, vasárnap. Helyszínnek Kecelt tervezzük, de erről még tárgyalni fogunk.

A két avató között pedig egy igazi nagy durranást szervezünk! Jövőre lesz huszonöt éve, hogy megérkeztek a MiG-29-es Nagyvasak és Rácz Zsolti katasztrófájának huszadik éve. Ezért július 28-án minden Nagyvas szerető barátunkat várjuk Kecskemétre! A szervezőinknek sikerült megnyerni az ügynek a Puma századot, a Dongó Alapítványt, az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, az 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázist, a Légijármű Javító Üzemet és a JETfly-t! Az első megbeszélésen túl vagyunk, mindenkinek tetszett az ötletünk!

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
bővebben ...

Ha esetleg unatkoznánk, természetesen jövőre is mienk a HMFEST légierős része. Az ötödik alkalom, ezért valami nagyot szeretnénk alkotni!

JETfly: Kezdem érteni Zsolti döntését! :) Köszönöm, hogy eljöttél, kívánok neked és az egyesületnek is minden jót és kitartást 2018-hoz!

SRS: Köszönjük szépen, én is kívánok minden jót nektek és az Olvasóknak is!

Forrás: Az Ég Katonái

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2018-03-13 12:01:42
Az európai átlagot jóval meghaladó mértékben folytatódott a légi teheráru szállítás növekedése a budapesti repülőtéren. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér partnerei havi 10 ezer tonnát meghaladó mennyiségű árut kezeltek idén februárban is, ami az év első két hónapjában további 17,4 %-os növekedést jelentett a tavalyi rekord évhez képest. Az európai piacon 8,4 %-os volt a bővülés 2018 januárjában.
2018-03-12 11:20:28
Az Olasz Légierő hadrendbe állította a 18. egyben utolsó M-346 Master, Olaszországban T-346A névre keresztelt kiképzőgépét. A gyártó Leonardo vállalat a hírt megerősítette, miszerint az említett Mastert 2018. február 27-én ünnepélyes keretek között adták át a Leonardo, Venegono-i üzemének területén.
   MÁSOK ÍRTÁK
2018. 03. 23., 11:04
Vészkiürítést hajtottak végre egy utasszállító fedélzetéről a budapesti repülőtéren, egy utas hírek szerint megsérült, valójában azonban nem volt tűz a gépen.
2018. 03. 22., 09:37
„Egy nap, amikor bármit kipróbálhatsz!” – hirdeti ars poeticáját a Neked MUNKA, Nekem ÁLOM elnevezésű program, amely egy olyan egyedi kezdeményezés Magyarországon, ami lehetőséget ad a fogyatékkal élő emberek és a munkáltatók kötetlen találkozására.
2018. 03. 20., 13:30
Légtérellenőrzés, tengeri felderítés egy géppel, gyorsan, akár tizenegy órán át. Az antennák és „dudorok” nem rontották a repülési tulajdonságokat.
2018. 03. 20., 09:41
1991. július 8-án az amerikai haditengerészet elvesztett egy E-2C légtérellenőrző repülőgépet. Ez volt az első alkalom, hogy egy Hawkeye öttagú személyzetéből mindenki sikerrel hagyta el a gépet és túlélte az esetet.

  Legfrissebbek most

Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!++

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.