2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület tervei 2018-ra

Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület tervei 2018-ra
JETfly  |  2018. 01. 03., 16:09

Karácsony előtt megkerestük Az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület régi-új elnökét, Simon Róbert Sándort, hogy mondja el, mi történt a HMFEST óta a csapattal!

JETfly: Szia Robi, üdvözöllek újra nálunk! A közösségi oldalon meglepődve olvastuk, hogy újra te vagy Az Ég Katonáinak elnöke. Kérlek, mesélj, mi történt!

SRS: Sziasztok, üdvözlöm a JETfly Olvasóit! Októberben volt az idei közgyűlésünk. Év közben nagyon sokat beszélgettem Kerezsi-Szabó Zsoltival, az elnökkel, mindent megbeszéltünk. Az egyesület munkái több szálon futnak és nem tudta összeegyeztetni az otthoni és a munkahelyi dolgaival. Volt két avatónk, volt a HMFEST, folyik a MiG-17-es felújítása. Egyszerűen úgy érezte, hogy sok neki!

Mivel felajánlotta a lemondását, ezért döntött úgy a közgyűlés, hogy én legyek újra az elnök, ő pedig továbbviszi a keceli munkákat és a HMFEST rendezvényt.

JETfly: Értem. Kérlek, mesélj, mi történt veletek augusztus óta, mivel a Balatonalmádiban rendezett helikopteres Emlékmű avató után beszélgettünk utoljára.

SRS: Az avató után három nappal elvesztettük egyik tagunkat, Dóra Gyurit. Ebben a lehangolt állapotban készültünk a szeptemberi Emlékmű avatóra, Balázs János százados tiszteletére. Ő 1975-ben zuhant le a Mátrában. Meghatóra sikerült a megemlékezés, szép számmal érkeztek a helyszínre a családtagokon kívül egykori kollégák, barátok is!

Viszont ezt az avatót megelőzte, immáron a második tragédiánk az idén! Két nappal korábban hunyt el Wieland Bandi barátunk.

A közgyűlés után folytattuk a 17-es munkálatait. Ezt mindenképpen be akarjuk fejezni a következő, immáron ötödik HMFEST-ig!

JETfly: Szintén a közösségi portálon olvastunk a 2018-as tervekről. Azon kedves Olvasóknak mondd el, akik nincsenek fent az oldalon!

SRS: Kanadából kaptunk felkérést egy Emlékmű létrehozásához Nyárlőrincen.

A felkérő nagyon jó barátja volt az ott repülőkatasztrófát szenvedő Jakab Imre főhadnagynak. Azonnal jeleztem Czenczik Pista bácsinak a felkérést, hiszen ott volt a roncsszedésnél. Ő felvette a kapcsolatot Nyárlőrinc önkormányzatával.  A polgármester Úr fogadott bennünket, de addigra már kiderítettük, hogy három katasztrófa történt a környéken. Összehasonlítottuk a tervünket az ottani lehetőséggel. A testület pozitívan bírálta el a tervet, így augusztus 12-én rendezzük az avatót.

De ezt meg fogja előzni, az elhunyt tagjaink tiszteletére emelt Emlékmű avatója. A dátum már biztos: május 27, vasárnap. Helyszínnek Kecelt tervezzük, de erről még tárgyalni fogunk.

A két avató között pedig egy igazi nagy durranást szervezünk! Jövőre lesz huszonöt éve, hogy megérkeztek a MiG-29-es Nagyvasak és Rácz Zsolti katasztrófájának huszadik éve. Ezért július 28-án minden Nagyvas szerető barátunkat várjuk Kecskemétre! A szervezőinknek sikerült megnyerni az ügynek a Puma századot, a Dongó Alapítványt, az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázist, az 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázist, a Légijármű Javító Üzemet és a JETfly-t! Az első megbeszélésen túl vagyunk, mindenkinek tetszett az ötletünk!

1998. július 23-án, délután 3 óra előtt nem sokkal a 17-es oldalszámú MiG-29B repülőgéppel katasztrófát szenvedett Rácz Zsolt alezredes, aranykoszorús első osztályú repülőgép-vezető. 
bővebben ...

Ha esetleg unatkoznánk, természetesen jövőre is mienk a HMFEST légierős része. Az ötödik alkalom, ezért valami nagyot szeretnénk alkotni!

JETfly: Kezdem érteni Zsolti döntését! :) Köszönöm, hogy eljöttél, kívánok neked és az egyesületnek is minden jót és kitartást 2018-hoz!

SRS: Köszönjük szépen, én is kívánok minden jót nektek és az Olvasóknak is!

Forrás: Az Ég Katonái

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 09. 20., 14:59
Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.
2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.