2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

80 éves a MiG Tervezőiroda

80 éves a MiG Tervezőiroda
JETfly  |  2019. 12. 10., 15:41
80 éves a MiG Tervezőiroda

2019. december 8-án ünnepelte megalakulásának 80. évforduóját az A. I. Mikojan nevét viselő tervezőiroda – az egyik legrégebbi orosz repülőgéptervező alkotóműhely.

A kerek évfordulóra emlékezve a sajtóhírek kiemelik, hogy a 80 év alatt az A. I. Mikojan Tervezőiroda egyedülálló tudományos és műszaki eredményeket hozott létre és a világ vezető tervezőirodájává vált, amely több mint 450 repülőgép-projektet hozott létre: ezekből 94-et gyártottak tömeggyártásban. A MiG szó a megbízhatóság, a könnyű üzemeltetés és a páratlan légiharc-képesség szinonimájává vált. Manapság a MiG repülőgépek világszerte több mint 50 országban üzemelnek. 

A MiG Corporation (az OAK része) az egyik vezető orosz repülőgépgyártó, amely részt vesz Oroszország és a külföldi megrendelők számára modern repülőgépek fejlesztésében, gyártásában és értékesítésében. A vállalat zászlóshajója a legújabb MiG-35 projekt – ez a fejlesztés az orosz védelmi minisztérium számára készül, az „Armija-2018” Nemzetközi Katonai Technikai Fórumon megkötött szerződés alapján. Ezenkívül a vállalat korszerűsíti a minden időjárási viszonyok között alkalmazható MiG-31 elfogó vadászgépet, amelyet jelenleg az Orosz Légi és Kozmikus Erők üzemeltetnek.

 

"Magabiztosan haladunk az új évtizedben, és nemcsak óriási tudományos és műszaki tartalékot halmoztunk fel, hanem egy modern gyártási bázist készítettünk elő új csúcstechnológiás repülőgépek létrehozására" - mondta Anasztázia Kravcsenko, a MiG Corporation szóvivője. - Az elmúlt évtizedben társaságunk modernizálta a kulcsfontosságú gyártóberendezéseket, elvégezte a műszaki újratelepítést, és bevezette a digitális tervezési és gyártási technológiákat. Felismerve a termékcsalád kibővítésének és a termelés diverzifikálásának szükségességét, hatékony szervezeti modellt fejlesztettünk ki a polgári projektek fejlesztésének irányítására. ”

A MiG Corporation aktívan részt vesz az Il-114 regionális turbólégcsavaros repülőgép létrehozására irányuló projekt megvalósításában, amelynek végső összeszerelését a Luhovici Repülőgépgyárban hajtják végre. Ezen túlmenően Nyizsnyij Novgorodban, a Szokol üzemben már elindult ezen repülőgépek egyedi egységeinek gyártása. A repülőgép rendszereit és berendezéseit a vezető orosz fejlesztőirodákkal együttműködve készítik, amelyeknek jelentős része a „Rosztech” állami nagyvállalat irányítása alá tartoznak.

„Már elértük, hogy az Iljusin tervezőirodájával és gyártóhelyeivel egy információs térben dolgozunk, és ez a szinergia kiváló példája a repülőgépek digitális tervezésében történő sikeres együttműködésnek” - tette hozzá A. Kravcsenko. "Látjuk egy ilyen információs rendszer előnyeit a repülőgép értékesítés utáni szolgáltatásaiban is."

A MiG Corporation ezen felül a nagy sebességű pilóta nélküli légi járműveken alapuló repülési rendszerek létrehozásán is dolgozik. Feltételezhető, hogy a kifejlesztett repülőgép-modellek nagy harci potenciállal rendelkeznek, és felhasználhatók mind a MiG-35 repülőgépekkel, mind más repülőgép-rendszerekkel együttműködésben.

A MiG Repülőgépgyártó Konzorcium repülési berendezések fejlesztésével, gyártásával, értékesítés utáni kiszolgálásával és korszerűsítésével, valamint a repülő személyzetek képzésével foglalkozik. A cég terméksorozata magában foglalja a MiG-29K / KUB, a MiG-29M / M2 család vadászgépeit, a MiG-31BM elfogó vadászgépeket és a legújabb MiG-35 repülőgép-komplexumot. Az RSzK MiG tervezői a repüléstechnika új generációjának - mind személyzettel, mind pilóta nélkül - létrehozásán dolgoznak.

Forrás: http://www.armstrade.org/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”