2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 395 Ft   : 365 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pápa: hamarosan landol az első C–17-es

JETfly  |  2009. 07. 10., 11:17

2009. július 27. minden kétséget kizáróan kiemelkedő napként vonul majd be a magyar hadtörténelembe, hiszen ekkor kezdi meg működését az MH Pápa Bázisrepülőtéren a stratégiai légiszállítási kezdeményezést biztosító Nehéz Légiszállító Ezred. A flotta három C–17-es szállító-repülőgépből áll majd.

Mindezt dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter június 30-án, a Magyar Köztársaság Katonai Felderítő Hivatalában, a külföldön akkreditált magyar véderő-, katonai-, és légügyi attasék éves értekezletén mondta el. Hozzátette: ez az új képesség erősíteni fogja mind a NATO, mind pedig az EU müveleteinek légiszállítási biztonságát.

A tervek szerint a honvédelmi miniszter Jaap de Hoop Scheffer NATO főtitkárral közösen fogadja majd a július 27-én Pápára érkező első C-17-es Globemastert.

Szekeres Imre még 2007. november 18-án, a pápai repülőtéren megtartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár a németországi Ramstein, illetve a romániai Constanca is pályázott, a döntéshozók mégis úgy határoztak, hogy Magyarországon, az MH Pápa Bázisrepülőtéren lesz a NATO légiszállító flottájának bázisa. „A C–17 program egyértelmü sikertörténet hazánk számára. Magyarország először kapott lehetőséget arra, hogy egy jelentős NATO kezdeményezés központját biztosítsa. Válasz ez a kételkedőknek, válasz azoknak a politikusoknak, akik kételyeket támasztanak Magyarország Euro-atlanti elkötelezettsége iránt” – fogalmazott akkor Szekeres Imre.

Az események ezt követően felgyorsultak, hiszen szinte azonnal Magyarországra érkezett a légiszállító ezred ideális munkafeltételeit megteremtő első, külföldi katonákból álló csoportja, akiket rövid időn belül újabb katonák követtek, s ma már száznál is több külföldi katona dolgozik Pápán. Mindez természetesen fellendítette a dunántúli városban és a környező településeken az ingatlankereskedelmet. Szinte mindenki abban bízott, hogy a gépekkel együtt érkező külföldi katonák náluk keresnek és találnak szállást… A városnak emellett oktatási intézményeket is találnia kellett, amelyekben a településre érkező külföldi katonák gyermekeit képesek lesznek elhelyezni.

Szinte azonnal megkezdődött a pápai repülőtér szükséges felújítása is. Az elmúlt hónapokban, az egész objektumot érintő munkálatok során több, rossz állapotban lévő épület is megújult, például a csapatmüvelődési otthon, ahol a nemzetközi követelményeknek megfelelően konferenciaszobákat és tárgyalókat is kialakítottak. Ugyancsak nagy feladat volt a hajdani legénységi és hajózó étkezde teljes újjáépítése, valamint a tornaterem részleges felújítása. Mindezek mellett a Honvédszálló is átesett a szükséges renoválási munkálatokon.

Az MH Pápa Bázisrepülőteret még 2001-ben ajánlotta fel Magyarország NATO célokra. Azóta jelentős beruházások történtek annak érdekében, hogy megfelelhessünk tagországi kötelezettségeinknek. A pápai katonai repülőtér jelenleg a magyar légierő folyamatosan müködő tartalék repülőtere, ahol kutató-mentő szolgálat is müködik. A bázison 2006-ban és 2007-ben végrehajtott felújítási program nyolcmilliárd forintba került, melynek háromnegyedét a szövetség finanszírozta, a NATO Biztonsági Beruházási Program (NSIP) keretében. A felújítás során megtörtént a repülőtér modernizációja, elkészült egy új hangár, felújították a guruló utakat, különböző speciális területeket alakítottak ki, modernizálták a repülőtér világítási rendszerét, illetve elkészült egy modern, üzemanyag lefejtő-tároló rendszer is.

S bár az eredeti tervek szerint az első Globemaster III. már 2008 őszén megérkezett volna a városba, Szekeres Imre honvédelmi miniszter csak idén márciusban, hivatalos amerikai látogatása alatt tekinthette meg az első C–17-es repülőgép összeszerelésének befejezését a Boeing gyár kaliforniai üzemében. S az is ekkor vált nyilvánossá, hogy a NATO flotta első gépe idén júliusban landolhat a pápai betonon. „Három ilyen különleges, sokoldalú szállítógép fog állomásozni Magyarországon; a másik két gép néhány hónappal később repül Pápára, ahol még idén megkezdi tevékenységét 12 ország együttmüködésével a közös flotta” – mondta akkor a honvédelmi miniszter.

Az alapító memorandum aláírási folyamata tavaly októberben fejeződött be, így hatályba lépett a NATO C–17-es katonai szállítógépek beszerzését és üzemeltetését célzó, úgynevezett Stratégiai Légi Szállítási Kezdeményezés. Ennek értelmében a pápai bázison egyelőre három óriásgép állomásozik majd. Magyarország mellett pedig kilenc másik NATO-tagállam – Bulgária, Észtország, Litvánia, Norvégia, Hollandia, Lengyelország, Románia, Szlovénia és az Amerikai Egyesült Államok –, valamint a nem NATO-tag Finnország és Svédország csatlakozott a kezdeményezéshez. Az aláírási folyamat befejezésével létrejött az úgynevezett légi szállítási szervezet (NAMO), amely hivatalosan birtokolja majd az amerikai gyártmányú gépeket. A részt vevő országok a gépeket egymással megosztva üzemeltetik, és így egyéni képességeiket meghaladó kollektív képességeket hoznak létre.

Szekeres Imre az elmúlt hónapokban többször is hangsúlyozta, hogy a programban részt vevő országok a felhasználandó repülési idő arányában szállnak be a beruházásba és a müködtetésbe. Magyarország 1,8 százalékkal, azaz másfél milliárd forinttal szállt be a beruházásba, és az országra eső évi müködtetési költség várhatóan egymilliárd forint lesz. Ezért 60 repülési óra jár, amely kielégíti a Magyar Honvédség repülési igényét. Hazánk egyébként a C–17-eseket az afganisztáni, a sínai-félszigeti és a ciprusi küldetésekhez fogja használni. Ha mindezeket a repüléseket Magyarország bérlettel oldaná meg, az tizennégyszer többe kerülne az óriásgépek müködtetésének ránk eső részénél.

A Pápára érkező, s ezután magyar felségjellel repülő C–17 Globemaster III. típusú repülőgépek a XXI. század katonai és humanitárius feladatainak ellátására tervezett, nagyméretü harci eszközök, amelyek alkalmasak a csapatok és különféle felszerelések nagy távolságra történő, gyors, stratégiai szállítására is. A gépnek négy darab Pratt & Whitney PW 2040-es hajtómüve van, amelyek összesen 73,2 tonna tolóerővel bírnak. A gép hossza 53 méter, magassága a faroknál 16,7 méter, szárnyainak fesztávolsága pedig 51,7 méter. Utazósebessége 0,74-0,77 mach, önsúlya 128,1 tonna. Négy hajtómüvének ellátására maximum 138 ezer liter üzemanyagot képes felvenni. A C–17-es képes igen rövid, mindössze 2,359 méter hosszú kifutópályán is képes a levegőbe emelkedni, és akár 72,5 tonna terhet tud szállítani. Teljes terheléssel 4,481 kilométer hatótávolsággal rendelkezik, de a levegőben is utántölthető. Egyszerre maximálisan 188 főt szállíthat, személyzete pedig két pilótából és egy rakodómesterből áll, akiket fejlett rakodó- és digitális repülési rendszerek segítenek.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 18., 16:21
Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.
2024. 03. 12., 13:39
A Pilatus svájci repülőgépgyártó a közelmúltban jelentette be, hogy a PC-21 típusú kiképző repülőgépekből álló globális flottája elérte és meghaladta az 500 000 repült órás történelmi mérföldkövet.
2024. 03. 06., 11:10
Ritka eset, amikor egy repülőgép-típus beszerzése világpolitikai jelentőségű alkudozások központi témája lesz. Márpedig pont ennek lehettünk szemtanúi, lassan több, mint egy esztendeje. A török taktika bevált, Svédország NATO-tagságának támogatásáért cserébe 23 milliárd dollárért 40 F-16V Block 70 Viper megvásárlására, és 79 Falcon felújítására kapnak lehetőséget.
2024. 03. 05., 12:25
Több évtizedes elmaradást pótolva a Honvédelmi Sportszövetség 2024-ben útjára indította a Honvéd Kadét Pilóta Programot, amelynek elsődleges célja a Magyar Honvédség légiereje számára a minőségi utánpótlás biztosítása.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
2024-03-05 10:15:09
2024. március 4-én, hétfőn, Gróf Gergely ezredes, a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnoka tartott tájékoztatót, melyben többek között a bázison jelenleg zajló elektronikai hadviselési gyakorlatokról, valamint a Magyar Légierő Gripen flottájának idei évre tervezett feladatairól is hallhattunk információkat.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 03. 25., 11:58
A magyar és a svéd kormány korszakos megállapodást kötött, ugyanis a már meglévő vadászgépek mellé négy új JAS-39 típusú vadászbombázóval bővül hazánk repülőgépflottája.
2024. 03. 25., 10:41
2024. 03. 22., 09:25
A máltai Universal Air március 26-ától hetente kétszer indít légijáratokat Pécs-Pogány reptérről a Málta–Pécs–München útvonalon.
2024. 03. 20., 09:21
A nyolcvanas évek második felében, a Tomcat üzemeltetés csúcspontján, az amerikai haditengerészet 22 elsővonalbeli (repülőgép-hordozós) százada repülte az F-14-est, megosztva a csendes-óceáni és az atlanti-óceáni flotta hordozói között.

  Legfrissebbek most

2022. október 28-án került sor Dani Zoltán székely származású nyugalmazott ezredes nagykanizsai előadására a Halis István Városi Könyvtárban. Az F-117-es lelövésének 25. jubileuma alkalmából idézzük most fel a prezentáció anyagát!

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin