2017. 10. 22.
Előd
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Információk és tudnivalók a kecskeméti repülőnapról

JETfly  |  2007. 08. 11., 06:12

Az idei kecskeméti repülőnapon a vadászgépek szólóbemutatóját kedvelő látogatók sem fognak csalódni, számos ismert típus mutatja majd be a katonai repülés leglátványosabb manővereit. A különböző légierők képviseletében a legjobb vadászpilóták érkeznek az alföldi városba az augusztus 11–12-ei hétvégén, hogy vasmadaraik segítségével elkápráztassák a remélhetően szépszámú nézőközönséget. A legfontosabb információkat összegyűjtöttük.

Információk, tudnivalók a repülőnappal kapcsolatban

A rendezvény:– neve: Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató– ideje: 2007. augusztus 11–12.– helye: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét, Katonai Repülőtér)Kapunyitás: 7.30-tólKapuzárás: 18.00-korA program mindkét napon azonos!

Jegyek:A 2007. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra a jegyek 2007. június 4. óta elővételben megvásárolhatóak a lottózókban, a postákon, illetve minden olyan helyen, ahol lottó kapható.Az árak nem emelkedtek a két évvel ezelőtti repülőnaphoz képest, ennek megfelelően elővételben, augusztus 10-én 24.00 óráig, felnőtteknek 3500,- Ft-ba, gyerekeknek (14 éves korig) pedig 1500,- Ft-ba kerülnek a jegyek.Az elővételben árusított jegy formája és anyaga – hasonlóan a 2005. évi megoldáshoz – megegyezik a gépi lottószelvény hőpapíros formulájával, ugyanis a jegyet a lottószelvényt előállító terminál nyomtatja ki, azt az eladó egy jegytartó tasakba helyezve, egy tájékoztatást tartalmazó szórólappal együtt adja át a vásárlónak.Azoknak, akik nem tudták elővételben megvásárolni a belépőket, a rendezvény két napján, a helyszínen felállított jegyértékesítő helyeken és a két napon, az ország különböző pontjain nyitva tartó lottóárusító terminálokon lehetőségük lesz jegyet váltani, ekkor azonban már 4000,- Ft-ot, illetve 2000,- Ft-ot kell értük fizetni.A rendezvény két napján a kapuknál és a lottót árusító helyeken is megvásárolható jegy formája megegyezik az elővételivel, tartalma attól csak a rajta feltüntetett árban tér el, és ugyancsak a jegytartó tasakban, az információs szórólappal együtt lesz átadva a vásárlónak.A jegy ára a parkolási díjat, a parkolókból autóbusszal a helyszínre és a helyszínről a parkolókba visszaszállítás költségét, valamint a biztosítási díjat is tartalmazza.

 

FONTOS INFORMÁCIÓ A JEGY TARTALMÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN:

Az előző repülőnap jegyvásárlási időszakának leggyakoribb kérdése volt a jegyen lévő dátum és a jegy kommunikációban meghirdetett érvényessége közötti ellentmondás, azaz a vásárláskor nem derült ki egyértelmüen, hogy mikorra érvényes a jegy. Tekintettel arra, hogy az idén is ugyanarról a jegy-előállítási megoldásról van szó, minden kedves jegyvásárló figyelmébe ajánljuk az alábbiakat.  A kinyomtatandó jegy szövegtartalma az egy napra érvényes lottószelvény készítéséhez fejlesztett szoftver képességeihez igazodik, így a jegy dátumsora nem képes kifejezni, hogy a rendezvény kétnapos, továbbá azt sem, hogy a jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) szól, és a dátumsorban lévő időponttól függetlenül teljesen mindegy, hogy azt a tulajdonosa melyik napon akarja igénybe venni. A Szervezők a jegyvásárlás zökkenőmentessége érdekében megerősítik, hogy:1) függetlenül a jegyen lévő dátumsor tartalmától, a repülőnapi jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) érvényes, és azt a tulajdonosa dönti el, hogy a jegyét melyik napon akarja felhasználni, erről a jegyvásárlás folyamatában az értékesítő helyek is és a szervezők is folyamatosan tájékoztatnak, 2) a jegy vásárlásakor senkit se befolyásoljon az esetlegesen kevésbé felkészített eladó által feleslegesen feltett kérdés, hogy melyik napra kéri a vásárló a jegyet, hanem váltsa meg a jegyét, és azt a fentiek figyelembevételével, a belátása szerinti napon vegye igénybe.

 

Közlekedés:Az előző évek tapasztalatai alapján kérjük a rendezvényre érkezőket, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket részesítsék előnyben. Amennyiben autóval érkeznek, figyeljék a közlekedési információs táblákat, és – ha egy mód van rá – a várost elkerülő utakat vegyék igénybe.A tervek szerint a Kunság Volán Autóbusz-közlekedési Zrt. ebben az időszakban a városból, illetve a MÁV- és a Volán-pályaudvarról érkezők részére, az alkalomra megállapított díjszabással, repülőnapi járatokat indít, és a repülőtér felé közlekedő menetrend szerinti járatokat meg fogja erősíteni.A rendezvény miatt Kecskeméten és annak körzetében elterelések, útlezárások várhatóak. A reggeli óráktól folyamatosan (a földön és a levegőből egyaránt) figyelemmel követjük a forgalom alakulását, kérjük, hogy az aktuális közlekedési helyzet megismeréséhez hangoljanak a 96,5 MHz-re, ahol a Gong rádió folyamatosan friss közlekedési információkat fog közölni.A rendezvényre az M5 jelü autópályán érkezők a 90-es kilométerszelvénynél lévő Kecskemét-Dél lehajtónál térjenek le az autópályáról, és a leágazás után, az 54-es főút mentén kijelölt parkolókban helyezzék el autóikat. A parkolókból a közönség beszállítása, a program végén visszaszállítása autóbuszokkal történik. A 44. számú főútvonalon érkezők számára a repülőtértől nem nagy távolságra lesz berendezve a parkoló, ahonnan úgyszintén Volán-buszok szállítják a helyszínre és onnan vissza a nézőket.Az autóbuszokat a forgalomirányítók – mindkét parkoló esetében – a két végpontról, a parkolóból és repülőtértől, telítődésüktől függően indítják. Az ebben a forgalomban részt vevő autóbuszok jól látható jelzésekkel lesznek megkülönböztetve, kérjük, hogy a gépkocsijaikhoz történő zökkenőmentes visszajutás érdekében ezeket a jelzéseket szíveskedjenek megjegyezni.A Cegléd irányából – a 441-es jelzésü úton – érkezők részére a repülőtér északi oldalánál, a bázis kerítésének közelében lesznek kialakítva a parkolók, ezekből gyalogosan tudják megközelíteni a nézők a helyszínt.A „régi” 5-ös számú, valamint az 52-es számú úton érkezők figyeljék a parkolási lehetőségekről tájékoztató táblákat, és lehetőség szerint a legközelebbi parkolóban tegyék le gépjármüveiket.

Nagyítás...

 

Parkolás:A repülőnap szervezői kiemelt jelentőséget tulajdonítanak rendezvényre gépjármüvel érkezők parkolási feltételei biztosításának, ezért közel 60 hektárnyi mezőgazdasági müvelésü területet bérelnek, és tesznek alkalmassá parkolásra, egyúttal biztosítva ezzel a város útjainak tehermentesítését is. A két évvel ezelőtti gyakorlatnak megfelelően a jegyárak az idén is tartalmazzák a parkolás, illetve a távolabbi parkolókból a rendezvény kapujáig és a parkolóba történő visszaszállítás költségeit.Két évvel ezelőtt többen panaszkodtak arra, hogy ahol leálltak, a parkolásért fizetniük kellett. Ezúton hívjuk fel a rendezvényre látogatni kívánók figyelmét, hogy a megvásárolt belépőjegy csak a rendezők által jól felismerhető módon kijelölt és üzemeltetett parkolókban biztosítja a jeggyel rendelkezők részére meghirdetett parkolási jogosultságokat, az egyéb, a rendezőktől független, a belépőjeggyel rendelkezőket parkolási díjjal megkárosító parkoltatási kezdeményezésekért a repülőnap szervezői nem vállalnak felelősséget!A parkolókban hagyott autókért, az autókban található értéktárgyakért az autó tulajdonosa a felelős, ezért kérünk mindenkit, értéktárgyait ne hagyja a gépjármüben!

A helyszínre belépés rendje:A helyszínre 6 kapun és 4 jegyellenőrző, beléptető ponton lehet belépni. A beléptető pontokon a jegyet lyukasztással érvénytelenítik, ezzel egyidejüleg a jegy tulajdonosa egy csuklópántot vesz át, melyet a rendezvényen tartózkodás ideje alatt viselni köteles, ezt a helyszínen a biztonságiak ellenőrzik.A csuklópánt színmegkülönböztetéssel, csak egy napra érvényes, csakúgy, mint a jegy.A látogatók ebben az évben először, a fokozott biztonsági követelmények érvényesítésének jegyében, további két ellenőrző ponttal is számolhatnak, ahol a csuklópántok meglétét, viselését fogják ellenőrizni.

Biztosítás:A rendezvényre jegyet váltók, valamint a közremüködők, ellátók és VIP vendégek biztosítási védelemben részesülnek. A biztosítási díj úgyszintén benne van a jegy árában. A biztosítás feltételeiről részletes felvilágosítást kaphatnak a biztosítótársaság ügyfélszolgálati sátrában, a helyszínen. A belépőjegy egyben biztosítási kötvényként is funkcionál, ezért kérjük, hogy a jegyet őrizze meg, ugyanis a biztosítótársaság szolgáltatási kötelezettsége csak a rendezvény területén tartózkodó és érvényes belépőjeggyel rendelkező látogatók irányában áll fenn.

Biztonsági előírások:A jegy tulajdonosa a belépőjegy megvásárlásával elfogadja a rendezvény biztonsági szabályait, és tudomásul veszi, hogy annak betartását a rendezők megkövetelhetik.A belépőjegy és a csuklópánt együttes megléte igazolja a rendezvényen való jogszerü tartózkodást, ezeket a rendezők kérésére fel kell mutatni. A csuklópántot a rendezvény helyszínén való tartózkodás ideje alatt mindvégig viselni kell. A jegy, illetve a csuklópánt hiánya a rendezvényről való eltávolítást eredményezheti. A belépőjegy és a csuklópánt másra át nem ruházható! Csak a kézen viselt (csuklóra rögzített) csuklópánt számít érvényesnek! A sérült, átragasztott, elvágott, a kézfejnél nagyobb átmérőre állított stb. csuklópánt érvénytelen! A megrongálódott, elveszett csuklópántok nem kerülnek pótlásra! Akinek nincs csuklópántja, annak el kell hagynia a helyszínt, amennyiben jegyet vesz, természetesen teljes jogú nézőként beléphet újra.A jegyhamisítók és a hamisításban közremüködők ellen eljárást kezdeményeznek. A rendezvény területére petárdát, rakétát, bármiféle pirotechnikai eszközt, szúró-, vágó- és ütőtárgyat (kést), fegyvert, lőszert, sugárzó- és robbanóanyagot, kábítószert vagy bármit, ami mások testi épségét és a repülés biztonságát veszélyezteti, szigorúan TILOS bevinni!Botrányos magatartás, alkohol vagy kábítószer hatása alatti befolyásoltság a rendezvényről való eltávolítással járhat. Alkoholos vagy kábítószeres befolyásoltság alatt álló személy a rendezvényt még érvényes belépőjegy birtokában sem látogathatja.A rendezvény helyszínén videomegfigyelő rendszer müködik.A rendezvényre élő állat, valamint alkohol nem vihető be, annak kiszerelésétől függetlenül. Üdítőital és ásványvíz bevitelére is csak bontatlan müanyag palackos változatban lesz lehetőség.Kérjük, hogy a csomagját ne hagyja őrizetlenül, amennyiben gyanús, őrizetlen csomagot, a rendezvény biztonságát veszélyeztető körülményt észlel, értesítse a legközelebbi rendezőt, vagy hívja a (+36 80) 949-555-ös ZÖLD SZÁMOT!Kísérje figyelemmel a hangosbemondó közléseit, tartsa be a rendezők utasításait!A rendezvényen a látogatók csak a korláttal, szalagkorláttal kijelölt – a nagyközönség részére nyilvános – területen tartózkodhatnak!Hang-, kép- és videofelvétel csak a rendezvényen kiállított, illetve bemutatott eszközökről, a nagyközönség számára nyitott területekről készíthető. A rendezvényről bárki készíthet hang-, kép- és videofelvételeket, de a film (videó, DVD) kiadásának és forgalmazásának jogát fenntartjuk!A katonai létesítmény egyéb részeiről, technikai eszközeiről bárminemü felvétel készítése tilos! Az ilyen felvételeket a rendezők elkobozhatják.Az előírásokat megszegőket a rendezők, illetve a rendőrség eltávolíthatja a helyszínről.Az itt olvasható rendszabályokat a jegy mellé kapott szórólap, valamint a helyszínen, a belépéskor átvett tájékoztató anyagok is tartalmazzák.

Tanács a gyermekkel érkezők részére:A rendezvényre gyermekekkel érkező szülők elérhetőségüket (mobiltelefonszámukat) írják fel a gyermek által viselt csuklópántra, esetleg egy cédulán helyezzék el ruhájának a zsebében. Így az esetlegesen „elveszett” gyerekek szüleit egyszerübben tudják megtalálni a rendezők.Természetesen az „elveszett” gyermekek részére a B szektorban külön hely lesz kijelölve, ahol a gyermekek a szülők megérkezéséig felügyelet alatt lesznek, foglalkoztatják őket, illetve a gyermek folyadékpótlása is megoldott lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2017-10-20 15:08:26
Hónap végén ismét jön az óraátállítás, ezzel pedig kezdetét veszi a légiközlekedésben is a téli szezon. A nyári időszak után a téli menetrend is teljes: kilenc új járat és sok más fejlesztés gondoskodik arról, hogy a novembertől március végéig tartó időszakban se múljon el az utazási kedv.
2017-10-16 16:19:45
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
2017-10-13 15:34:23
Minden idők legerősebb szeptemberi utasforgalmát rögzítették a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szeptemberben: 1 247 352 utas érkezett és indult a budapesti repülőtérről. Tavaly még a júliusi csúcsban sem volt ekkora forgalom a Budapest Airport két terminálján.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 10. 20., 16:43
A SkyMaster öv visszatért a JETfly Webáruház kínálatába! A polgári repülőgépeken használatos biztonsági övekhez hasonló, a hétköznapi viseletet feldobó öv, mely ugyanazon heveder és csat felhasználásával készült.
2017. 10. 20., 15:21
Nemrég tért vissza Németországba a Landshut névre keresztelt, D-ABCE lajstromú Boeing 737-es gép, amelyet épp negyven évvel ezelőtt kerítettek hatalmukba palesztin terroristák, és támadásukból minden idők legdrámaibb – összességében pozitív kimenetelű – túszejtő, illetve túszmentő akciója kerekedett ki.
2017. 10. 20., 10:19
Az MSz-21-es első hosszabb repülése gond nélkül megtörtént. Zsukovszkij külön új hangárral fogadja a gépet. A negyedik példány kap orosz hajtóművet.
2017. 10. 19., 09:59
A hónap végéig aláírják a szerződést a honvédség Mi–24-es harci helikoptereinek nagyjavításáról – tudtuk meg kormányzati forrásból.

  Legfrissebbek most

Az Egyesült Államok kormánya a napokban jóváhagyta Görögország azon kérését, miszerint az FMS program keretin belül F-16V verzióra modernizálná 123 darab Falconját. Az üzlet összértéke elérheti a 2,4 milliárd dollárt is.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Mianmari Légierő a napokban átvette az első, nagyjavításon és modernizáción átesett Mi-24P típusú harci helikopterét. A most átadott példányt további 3 követi majd, melyeket már Mianmarban modernizálnak.