2024. 06. 17. hétfő
Alida, Laura
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

KÉPGALÉRIA - Elbúcsúztak a Szlovák Légierő MiG-29-esei

KÉPGALÉRIA - Elbúcsúztak a Szlovák Légierő MiG-29-esei
JETfly  |  2022. 09. 01., 15:13
KÉPGALÉRIA - Elbúcsúztak a Szlovák Légierő MiG-29-esei

Mint ahogy az már beharangozó cikkünkben olvasható volt, a 2022-es SIAF-on (Slovak International Air Fest) búcsúztak el a nagyközönségtől a Szlovák Légierő MiG-29-esei! A Fulcrumok mellett számos egyéb érdekesség is látható volt, mutatjuk a helyszínen készült képgalériát!

Magyar részről érkezett a Magyar Légierő Gripen demo-ja Majerik Máté százados előadásában, a statikus sort pedig erősítette az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison települő H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyas. Meghívást kapott a szlovák repülőnapra Imreh Lajos (Mi-2), valamint Veres Zoltán (MXS) is.

Képgaléria megtekintése (108 db kép)
Ezúttal a 43-as oldalszámú JAS 39D Gripent láthattuk Szlovákiában (Fotó: Faller Tamás)

Képgaléria megtekintése (108 db kép)
Kedvelt fotóstéma a Magyar Légierő Gripen demo-jának programjából (Fotó: Orbán Balázs)

A már említett MiG-29-es búcsú volt szlovák részről a repülőnap fő eseménye: szóló demo-t már nem láthatott a közönség, de a típus több példányát igen, ráadásul méltó módon, a földön vízsugaras köszöntéssel is elbúcsúztak a Fulcrumoktól, a statikus soron pedig elkészülhettek az utolsó selfie-k is a kedvelt típussal. A SIAF-on írták alá azt a megállapodást, melynek keretein belül a megrendelt F-16V-k érkezéséig Csehország és Lengyelország segíti a szlovák légtér védelmét.

Képgaléria megtekintése (108 db kép)
Vélhetően utoljára fotózhattuk repülőnapon a szlovák MiG-29-eseket (Fotó: Faller Tamás)

A nemzetközi résztvevők listájából mindenképpen kiemelendő az amerikai F-22 Raptor ötödik generációs harci repülőgép szereplése: a Lengyelországból átrepülő gépeket a levegőben és a földön egyaránt fotózhatták a helyszínre érkezők. A repülős felületeken annyi Raptor fotó jelent meg a két nap alatt, amennyit több év alatt sem lát az ember, ez is ékes bizonyítéka annak, hogy a típus szerepeltetése igencsak nézőcsalogató volt.

Képgaléria megtekintése (108 db kép)
Minden adott volt ahhoz, hogy a spotterek páraleválásos fotókat is készíthessenek a Raptorról (Fotó: Faller Tamás)

A SIAF további programpontjairól beszéljenek a fotók, melyekre kattintva érhető el bővebb galériánk! Videókért látogassank el a SIAF hivatalos Facebook oldalára!

A fotókat köszönjük Faller Tamásnak és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Virtuális Repülőbázis csapatának, kiemelten Orbán Balázsnak!

Képgaléria megtekintése (108 db kép)
Egy korszak véget ért a szlovák MiG-29-esek történetében (Fotó: Orbán Balázs)

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.