2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új századparancsnokok Pápán

Új századparancsnokok Pápán
JETfly  |  2018. 07. 09., 10:27
Új századparancsnokok Pápán

Hivatalos parancsnokváltási ünnepséget tartottak július 5-én, az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A ceremónián a Nehéz Légiszállító Ezred mindhárom századának új parancsnoka átvehette a zászlót.

Mint ahogyan Bjørn Gohn-Hellum ezredes emlékeztetett köszöntőjében, a parancsnokváltási ünnepség egyike a legrégebbi katonai hagyományoknak, és komoly szimbólumértéke van. Nagy Frigyes hadseregében minden egység saját színnel és zászlóval rendelkezett. Ennek ünnepélyes átadása és átvétele jelezte az alakulat parancsnoka váltását. Ezt minden felsorakozott katona a saját szemével láthatta is. A Művelődési Otthon dísztermében látható egyenruha-kavalkád kapcsán a parancsnok fontosnak tartotta kiemelni a Nehéz Légiszállító Ezred sokszínűségét, a tizenkét részt vevő nemzet katonái közötti együttműködés fontosságát és sikerét.

Az ünnepségen a Command & Control Század élén Bengt Friberg alezredest (Svéd Királyi Légierő) Åsmund Nåvik alezredes (Norvég Királyi Légierő) váltotta. A Nehéz Légiszállító Század parancsnokságától köszönt el Peer Geelen alezredes (Holland Királyi Légierő), s a három C-17A Globemaster III-as gépet repülő alakulathoz helyére Linda J. Thierauf alezredes (Amerikai Légierő) érkezett. A Logisztikai Támogató Század vezetését Rickhard Nordfjäll alezredestől (Svéd Királyi Légierő) pedig John W. Roem (Királyi Holland Légierő) vette át.

Az elköszönő parancsnokok mindegyike kiemelte a csapatmunka fontosságát, a tizenkét nemzet alkotta alakulat mindennapi életében – éppen a sokszínűség miatt jelentkező – kihívások leküzdésének fontosságát és sikerét. Hangsúlyozták: az egyetlen, nemzetközi C-17-es ezred bebizonyította, hogy minden feladatra alkalmas, ezt többek között a nemrég teljesített 25 ezredik repült óra is jelzi. A megtett út hosszú volt. Mint ahogy Friberg alezredes is jelezte, eljutottunk az Excel-tábláktól és az ideiglenes irodáktól a vezetéstámogató célszoftverekig és a vadonatúj vagy tökéletesen felújított és berendezett épületekig. Emellett mindhárman megköszönték családjuknak azt a támogatást és a bázis katonái, közössége érdekében végzett munkát, amelyre minden szolgálatban töltött nap is számíthattak.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 23., 12:42
Túl sok információ továbbra sem érhető el az Amerikai Légierő stratégiai csapásmérő flottáját megújító B-21 Raider típusról, de 2024. május 22-én új felvételeket publikáltak a tesztrepülését teljesítő bombázóról.
2024. 05. 17., 11:26
Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 29., 09:07
Az első képsorozat két, februári napon készült a honvédség 08-as oldalszámú H145M helikopteréről.
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.