2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 378 Ft   : 345 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek

Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek
JETfly  |  2019. 01. 30., 09:35
Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek

Január elsejétől Magasy Zsolt ezredesi rendfokozatban tölti be az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnoki beosztását. A leköszönő parancsnok, Gangler László ezredes a Magyar Honvédség Parancsnokság Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnök-helyetteseként szolgál tovább a haderőben.

A január 29-ei parancsnoki átadás-átvételi ünnepségen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese beszédében úgy fogalmazott: Pápa szimbolikus helyszíne a Magyar Honvédségnek, noha 2003-ban a repülőteret még a megszűnés veszélye fenyegette. „Ennek ellenére, hosszas egyeztetéseket követően a repülőteret nemhogy nem zárták be, hanem fejlesztették, ami pontosan mutatja az itteni vezetés, az itt szolgáló katonák és Pápa város vezetésének erejét és szellemiségét. Mindez kivetíthető a teljes Magyar Honvédségre: soha ne add fel, és hinned kell, hogy van jövő. Önök a semmiből építettek fel egy 21. századi szintű légibázist. Köszönjük, hogy nem adták fel” – húzta alá a parancsnokhelyettes.

Dr. Böröndi Gábor altábornagy hozzátette: a bázisrepülőtér manapság a haderő „Ferihegye”, amely kiemelt szerepet játszik hazai és NATO műveletekben. A leköszönő parancsnok, Gangler László ezredes itt kezdte pályafutását, és az ő szakmai tudása, parancsnoki kvalitása is lehetővé tette, hogy ma büszkék legyünk az alakulatra. Ennek köszönhető az is, hogy Magasy Zsolt ezredes zökkenőmentesen folytathatja ezt a munkát. Gangler László ezredes beszédében kiemelte: több mint harminc év telt el azóta, hogy frissen avatott tisztként ugyanebben a színházteremben mutatták be őt az állománynak. „Első tiszti beosztásomat követően aztán parancsnokként is szolgálhattam a bázisrepülőtéren, amire nagyon büszke vagyok. A haderő érdeke és a soha nem látott sebességű és mértékű haderőfejlesztés azonban most úgy kívánja, hogy máshol folytassam szolgálatomat, magasabb szinten folytassam tevékenységemet. Ez ugyan első ránézésre személyes sikernek tűnhet, de valójában ez az itt szolgálók sikere is. Rendkívül örömteli időket töltöttem itt, és sohasem fogom elfelejteni Pápát” – húzta alá az ezredes, köszönetet mondva az állomány valamennyi tagjának az áldozatos munkáért és támogatásáért.

Magasy Zsolt ezredes úgy fogalmazott: ez a nap igazán egyedülálló, és egyben óriási megtiszteltetés számára, hogy átveheti az alakulat parancsnoki teendőit. „Ugyancsak nagy megtiszteltetés, hogy sok éven át egy csapatban dolgozhattam Gangler László ezredessel, egymást támogatva, kölcsönösen segítve vezettük a pápai repteret a siker útján. Köszönöm a pápai katonáknak, hogy becsülettel, tisztességgel, lelkesen és motiváltan végezték feladataikat. Az előttem álló feladat nem ismeretlen számomra, de az igazság az, hogy a haderő dinamikus fejlesztésével és a biztonsági környezet megváltozásával számos új kihívásra kell felkészülnünk” – közölte az új parancsnok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!