2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek

Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek
JETfly  |  2019. 01. 30., 09:35
Új parancsnoka van az MH Pápa Bázisrepülőtérnek

Január elsejétől Magasy Zsolt ezredesi rendfokozatban tölti be az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnoki beosztását. A leköszönő parancsnok, Gangler László ezredes a Magyar Honvédség Parancsnokság Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség csoportfőnök-helyetteseként szolgál tovább a haderőben.

A január 29-ei parancsnoki átadás-átvételi ünnepségen dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese beszédében úgy fogalmazott: Pápa szimbolikus helyszíne a Magyar Honvédségnek, noha 2003-ban a repülőteret még a megszűnés veszélye fenyegette. „Ennek ellenére, hosszas egyeztetéseket követően a repülőteret nemhogy nem zárták be, hanem fejlesztették, ami pontosan mutatja az itteni vezetés, az itt szolgáló katonák és Pápa város vezetésének erejét és szellemiségét. Mindez kivetíthető a teljes Magyar Honvédségre: soha ne add fel, és hinned kell, hogy van jövő. Önök a semmiből építettek fel egy 21. századi szintű légibázist. Köszönjük, hogy nem adták fel” – húzta alá a parancsnokhelyettes.

Dr. Böröndi Gábor altábornagy hozzátette: a bázisrepülőtér manapság a haderő „Ferihegye”, amely kiemelt szerepet játszik hazai és NATO műveletekben. A leköszönő parancsnok, Gangler László ezredes itt kezdte pályafutását, és az ő szakmai tudása, parancsnoki kvalitása is lehetővé tette, hogy ma büszkék legyünk az alakulatra. Ennek köszönhető az is, hogy Magasy Zsolt ezredes zökkenőmentesen folytathatja ezt a munkát. Gangler László ezredes beszédében kiemelte: több mint harminc év telt el azóta, hogy frissen avatott tisztként ugyanebben a színházteremben mutatták be őt az állománynak. „Első tiszti beosztásomat követően aztán parancsnokként is szolgálhattam a bázisrepülőtéren, amire nagyon büszke vagyok. A haderő érdeke és a soha nem látott sebességű és mértékű haderőfejlesztés azonban most úgy kívánja, hogy máshol folytassam szolgálatomat, magasabb szinten folytassam tevékenységemet. Ez ugyan első ránézésre személyes sikernek tűnhet, de valójában ez az itt szolgálók sikere is. Rendkívül örömteli időket töltöttem itt, és sohasem fogom elfelejteni Pápát” – húzta alá az ezredes, köszönetet mondva az állomány valamennyi tagjának az áldozatos munkáért és támogatásáért.

Magasy Zsolt ezredes úgy fogalmazott: ez a nap igazán egyedülálló, és egyben óriási megtiszteltetés számára, hogy átveheti az alakulat parancsnoki teendőit. „Ugyancsak nagy megtiszteltetés, hogy sok éven át egy csapatban dolgozhattam Gangler László ezredessel, egymást támogatva, kölcsönösen segítve vezettük a pápai repteret a siker útján. Köszönöm a pápai katonáknak, hogy becsülettel, tisztességgel, lelkesen és motiváltan végezték feladataikat. Az előttem álló feladat nem ismeretlen számomra, de az igazság az, hogy a haderő dinamikus fejlesztésével és a biztonsági környezet megváltozásával számos új kihívásra kell felkészülnünk” – közölte az új parancsnok.

További fotókért kattintson a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
2024-05-07 11:42:11
Szeptember közepétől áll forgalomba az Emirates első A350-900-as gépe, amelyet 32 Business, 21 Premium turista és 259 turista osztályú üléssel szereltek fel. A légitársaság új típusú gépeivel – amelyből összesen 65 darabot rendeltek - elsőként közel-keleti úti célokra repül, de még idén ősszel megjelennek több ázsiai és európai útvonalon is.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.