2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnoka van a Nehéz Légiszállító Ezrednek

Új parancsnoka van a Nehéz Légiszállító Ezrednek
honvedelem.hu  |  2023. 06. 23., 16:20
Új parancsnoka van a Nehéz Légiszállító Ezrednek

Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) első svéd parancsnoka átadta beosztását az amerikai Jason Mills ezredesnek, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőterén tartott ünnepségen, június 22-én. Két év után újra amerikai parancsnoka van a Nehéz Légiszállító Ezrednek.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) számos mérföldkövet ért el Söderström ezredes parancsnoksága alatt. A listán szerepel – többek között – a 2023 elején bekövetkezett pusztító földrengések utáni életmentő légi szállítás biztosítása Törökországba, valamint 2021-ben 2300 ember evakuálása az afganisztáni Kabulból.

„Ahogy sötétedett, ültem a pilótafülkében a kabuli reptéren, és néztem a számos nyomkövetőt, amelyek vízszintes vörös színnel festették be az eget, és arra gondoltam: ezért van olyan felszerelésünk, amilyen, és ezért végezzük azt a kiképzést, amit végzünk. A kézifegyveres tűz vagy a földi támadások kockázata ellenére a lehető leghosszabbra nyújtottuk a földi időt, hogy minél több utas felszállhasson a gépre. A csapatból senki sem habozott, hogy teljesítse a küldetést. Le voltam nyűgözve: így működik ez a program!" – mondta Söderström ezredes a kabuli mentőakcióról. Hozzátette: a Pápán állomásozó ezred mindig kiváló csapatmunkával érte el eredményeit.

Utóda, Jason Mills ezredes a program 14 éves történetében az ötödik amerikai parancsnok lesz, miután két évig parancsnokhelyettesként szolgált a SAC-ben.

„Erősek vagyunk a sokféle hátterünk és tapasztalatunk miatt, agilisek vagyunk, így nem csak helyi, hanem globális válsághelyzeteket is támogatni tudunk, és azért kerültünk erre a helyre ebben az időben, hogy ne csak egymással, hanem nemzeteink és a világ küzdelmeivel és kihívásaival is törődjünk. Köszönöm a támogatást és a program iránti odaadást, és várom az elkövetkező sikereket. Az idő azonban nem áll meg. Most még itt vagyunk, aztán vissza kell térnünk a munkához" – szólt az ezredes beosztottjaihoz parancsnoksága első napján.

Az ünnepségen Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság vezető referense elismerést adott át a leköszönő parancsnoknak.

A (SAC) műveleti egységében, a Nehéz Légiszállító Ezredben kétévente történik parancsnokváltás, a szervezet többnemzeti szellemiségéhez hűen, nem követi egymást azonos nemzetiségű parancsnok.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-06-26 13:01:20
2024. június 6-tól Francois Berisot tölti be a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját. A szakember több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt 5 évben a VINCI Airports-hoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia - több európai országhoz hasonlóan - a Lockheed Martin ötödik generációs harci repülőgépével, az F-35-össel modernizálná légierejét.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.