2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén - Légibemutató Pápán

Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén - Légibemutató Pápán
JETfly  |  2019. 06. 27., 16:39
Új parancsnok a Nehéz Légiszállító Ezred élén - Légibemutató Pápán

Parancsnokváltási ünnepséget rendeztek az MH Pápa Bázisrepülőtéren települt Nehéz Légiszállító Ezrednél (Heavy Airlift Wing) június 27-én. A norvég Bjørn Gohn-Hellum ezredes után az amerikai James S. Sparrow ezredes látja majd el a parancsnoki teendőket.

Az ünnepségen a leköszönő parancsnok beszédében úgy fogalmazott: noha az ezredet működtető stratégiai légiszállítási képesség program (SAC) még csak tíz esztendős, az elmúlt időszakban máris stabilizálni tudták a működését. „Tizenkét nemzet – egy küldetés – egy cél. Nagy örömömre szolgált, hogy hagyományos szállító feladataink mellett több alkalommal humanitárius segítségnyújtásban is részt vehettünk. A parancsnokságom ideje alatt nyújtott támogatásért külön szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak, mint befogadó nemzetnek, a Honvédelmi Minisztériumnak, a Magyar Honvédség Parancsnokságának, és természetesen az MH Pápa Bázisrepülőtérnek” - mondta az ezredes.

Az alakulatzászlót átvevő utód, James S. Sparrow, a korábbi parancsnok-helyettes kiemelte: az ezred és a program a NATO „okos védelem” (smart defence) koncepciójának jól működő mintapéldája. „Nem győzöm hangsúlyozni: nincs még egy ilyen alakulat, amely tizenkét nemzet kiváló együttműködésén és képesség-megosztásán alapszik. Magyarország remek partner, mindig megkapjuk, amire szükségünk van. Noha sok eredményt tudunk felmutatni, mégis úgy érzem: vannak még lehetőségeink, rejlik még bennünk potenciál. Azon leszek, hogy ezt mihamarabb kiaknázzuk” – szögezte le az ezredes.

Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese eddigi magas szintű, szövetségi kötelékben nyújtott szolgálatáért miniszteri szintű elismerést, Szövetségért Érdemjelet adott át Bjørn Gohn-Hellum ezredesnek.

Az átadás-átvételi ünnepség repülőbemutatóval zárult, melynek fotóit a linkre kattintva láthatják Olvasóink!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 31., 10:22
A BepiColombo projektet az Európai Űrügynökség (ESA) és a Japán Űrügynökség (JAXA) együttműködésének keretében hozták létre.
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.