2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pápai hétköznapok járvány idején

Pápai hétköznapok járvány idején
honvedelem.hu  |  2020. 04. 07., 15:16
Pápai hétköznapok járvány idején

A Magyar Honvédség alakulatainak mindennapi életét is gyökeresen megváltoztatta a koronavírus kiváltotta járványhelyzet. Nincs ez másként az MH Pápa Bázisrepülőtéren (MH PBRT) sem.

A napi működés szintjén elsődleges a Magyar Honvédség parancsnoka által kiadott parancsok, intézkedések betartása. Ez érinti a beléptetés szigorítását, a személyi, illetve a technikai eszközökre is kiterjedő fertőtlenítési feladatokat, védőeszközök használatát. A pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő zavartalan tevékenységét támogató kórházparancsnok teendőit is pápai katona látja el. A nagymúltú katonai szervezet a határvédelmi feladatokból is kiveszi részét.

A pápai bázison települt 12 nemzeti Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) C-17-es óriásgépei szállítókapacitásuk kihasználásával nyújtanak segítséget a koronavírus elleni küzdelemhez. Március végén például Romániába szállítottak sürgős felkérés alapján 45 tonna egészségügyi felszerelést Dél-Koreából. A nemzetközi hajózószemélyzetre különösen szigorú közegészségügyi szabályok érvényesek. Egészségügyi szűrésüket a feladatvégrehajtásokat követően az MH PBRT Egészségügyi Központjának szakemberei végzik el, de a levett minták kiértékelése már Budapesten történik.

Amennyire a vonatkozó járványügyi szabályzók betartása mellett ez lehetséges, az MH Pápa Bázisrepülőtér az elmúlt időszakban is folytatta a rendeltetéséből adódó mindennapi feladatait. Folyamatosan zajlik a repülőeszközök fogadása és kiszolgálása, a nyugati országrészt lefedő Légi Kutató-Mentő Szolgálat ellátása, a SAC-program támogatása, illetve a kiképzések.

Mint az a képgalériában is látható, az ejtőernyősök, a gépkocsivezetők vagy éppen az őrkutyák is tréningeznek. A bázisrepülőtér kiszolgálta a Hawk Strike 2020 gyakorlat repülőeszközeit, egyúttal biztosította az amerikai katonák ellátását is.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 23., 12:42
Túl sok információ továbbra sem érhető el az Amerikai Légierő stratégiai csapásmérő flottáját megújító B-21 Raider típusról, de 2024. május 22-én új felvételeket publikáltak a tesztrepülését teljesítő bombázóról.
2024. 05. 17., 11:26
Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 29., 09:07
Az első képsorozat két, februári napon készült a honvédség 08-as oldalszámú H145M helikopteréről.
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.

  Legfrissebbek most

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.