2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

KC-135R Stratotanker az MH Pápa Bázisrepülőtéren

KC-135R Stratotanker az MH Pápa Bázisrepülőtéren
honvedelem.hu  |  2022. 05. 23., 11:56
KC-135R Stratotanker az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Újabb típus, ezúttal egy KC-135R Stratonker légi utántöltő repülőgép földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

„Az ötlet onnan származik, hogy a kecskeméti bázison tervezték a Load Diffuser 2022 nemzetközi hadgyakorlatot, melyen az ohioi alakulat katonái is részt vettek volna. A gyakorlat sajnálatos módon elmaradt, ezért jött a gondolat, hogy tartsunk egy közös kiképzést az amerikai féllel, Pápán” – számolt be az előkészítésről Koch János százados, a gyakorlat tervezője.

A leszállást követően azonnal elkezdődött a gyakorlat: a Repülést Biztosító Század katonái levontatták a repülőt a kifutópályáról, így szerezve tapasztalatot egy újabb típus mozgatásában. A továbbiakban a repülőtéri tűzoltó alegység ismerkedett a gép paramétereivel, majd az üzemanyagtöltők gyakorolták - a gépszemélyzet felügyelete és irányítása mellett - a tartálykocsi töltőcsonkjának csatlakoztatását. A délután folyamán az MH Pápa Bázisrepülőtér, a 121. Légi Utántöltő Ezred és a Pápán települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) tartott képességismertető előadásokat, valamint egyeztettek a további együttműködés lehetőségéről is.

A következő napon száraz gyakorlást tartottak, melynek keretében repülés közben összekapcsolódott a KC-135-ös és az egyik pápai C-17 Globemaster III nehéz szállítógép. Bár ez alkalommal nem töltöttek át üzemanyagot, mégis hasznos gyakorlás volt mindkét fél gépszemélyzete számára.

A tervek szerint az együttműködés folytatódni fog és tovább erősödik, az üzemanyagtöltő repülő pedig rendszeres vendég lesz Pápán.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 23., 12:42
Túl sok információ továbbra sem érhető el az Amerikai Légierő stratégiai csapásmérő flottáját megújító B-21 Raider típusról, de 2024. május 22-én új felvételeket publikáltak a tesztrepülését teljesítő bombázóról.
2024. 05. 17., 11:26
Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 29., 09:07
Az első képsorozat két, februári napon készült a honvédség 08-as oldalszámú H145M helikopteréről.
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.

  Legfrissebbek most

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.