2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Családi napot tartottak a Pápai Légibázison

Családi napot tartottak a Pápai Légibázison
honvedelem.hu  |  2021. 09. 14., 10:48
Családi napot tartottak a Pápai Légibázison

Közös családi napot tartott 2021. szeptember 11-én az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW), a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda és a Boeing cég.

A rendezvény megnyitóján trombitaszó mellett vonták fel a bázison települő katonai szervezetek zászlóit, majd mindkét alakulat parancsnoka köszöntötte a családi napra érkezett dolgozókat és hozzátartozóikat. Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka megköszönte az egész éves támogatást a katonacsaládoknak, hiszen biztos háttér nélkül nem lehet elvégezni azt a magas színvonalú munkát, ami a repülőtéren naponta zajlik. Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka megemlékezett a húsz évvel ezelőtti, a New York-i ikertornyok ellen történt terrortámadás áldozatairól is.

A megnyitót követően a légi kutató-mentő szolgálat 704-es oldalszámú Mi-17-es helikopteréből ugrott ki a bázisrepülőtér három ejtőernyőse, akik az alakulat zászlójával érkeztek meg a nézők elé. Ezután az Őr- és Biztostó Rendész Század katonái tartottak látványos kutyás bemutatót.

A program következő elemeként az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pilótái mutatták be az Airbus H145M típusú többcélú helikopter képességeit. A családi nap résztvevőinek annyira tetszett a bemutató, hogy a szolnoki kollégák délután közkívánatra megismételték azt.

A helikopterek után a színpadra irányult a figyelem, hiszen ott a Budapest Táncművészeti Stúdió táncosainak műsorát tekinthették meg. Majd ismét az ég felé volt érdemes figyelni, ugyanis Péter Zoltán őrnagy, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vadászpilótája tartott légibemutatót JAS 39 Gripen vadászbombázóval. A nézők ezt követően csikós bemutatót nézhettek, és élvezhették az Acoustic Session zenekar koncertjét is.

A gyerekek számára a nap folyamán volt játszóház, ugrálóvár, arcfestés, labirintus, élő csocsó, mászófal és rengeteg más játék. Az érdeklődők megnézhették az MH Légijármű Javítóüzem, a veszprémi 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ, a Pápai Rendőrkapitányság és több más szervezet standját, valamint kézbe vehették a Nehéz Légiszállító Ezred C-17-es gépeit védő ravenek fegyvereit is. Megtekinthették a repülőtéren használt haditechnikai eszközöket, H145M helikoptert, Boeing C-17 Globemaster III nehéz szállítógépet és egy muzeális, felújított Mi-24-es harci helikoptert is. A nap zárásaként az előzetesen regisztráltak részt vehettek egy repülésen, C-17-es géppel.

A családi nappal egy időben zajló - a repülőtéren immár hagyományos - bajtársi találkozón az egykor a bázison szolgált katonák vehettek részt. A találkozó programját követően a régi bajtársak is csatlakoztak a családi naphoz, és a mai katonagenerációval együtt töltötték a délutánt.

A pápai légibázis dolgozói és családtagjaik igen színes és változatos programsorozaton vehettek részt, ahol mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő szórakozást. Ahogy Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok elmondta: „a családi nap megrendezése évek óta hagyomány, és jövőre is várjuk a kollégák családtagjait, hogy kötetlenül, a mindennapokból kiszakadva tudjunk eltölteni együtt egy kellemes napot.”

További fotók a linkre kattintva tekinthetőek meg!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-08 14:18:36
Rendhagyó módon két előadással folytatódott április 24-én a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat. Pozsgay Gyula grafikus és Dr. Pozsgay Péter tartalékos főhadnagy mindkétszer vitéz nemes Molnár László főhadnagyról mesélt, aki 25 igazolt légi győzelmével az egyik legeredményesebb magyar vadászpilóta volt a második világháborúban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 24., 11:58
Minden ami repülés címmel szombaton kiállítás nyílik a Ballószögi Faluházban. A négynapos rendezvény fókuszában a 30 éves ballószögi repülőtér áll, és több egykori vadászrepülő pilóta is ellátogat a nagyszabású eseményre.
2024. 05. 23., 09:26
MiG és Szuhoj harci repülőket állított ki a kertjében egy kiskőrösi gyűjtő. A Dutra Fesztivál megnyitónapján Firkó János is bemutatta kedvenceit a közönségnek.
2024. 05. 22., 09:13
A második világháborút követő években az amerikai légierő, a haditengerészet és a tengerészgyalogság legtöbb gépe még dugattyús motorral repült.
2024. 05. 21., 10:18
A magyar cég saját megrendelőinek végez majd repülőgép-karbantartást a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.