2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 366 Ft/l   Dízel: 376 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bázison kívüli kiképzés 2017

JETfly  |  2017. 10. 24., 11:39

Október közepén a Stratégiai Légiszállítási Képesség program támogatta a Swift Response 17-2 gyakorlatot, miközben egyidejűleg végrehajtotta a 2017-es évi bázison kívüli kiképzést is.

A hajózószemélyzetekből, vezetés-irányításért felelős állományból és a technikai rendszerekért a repülések idején felelős flying crew chief-ekből álló csapat az áttelepülést követően október 10-13. között látta el feladatait az olaszországi Aviano légibázison.

A rakodásért felelős loadmasterek nézik, ahogy kinyílnak a CDS-nyalábok ernyői. Fotó: HAW / Henrik Gebhardt

A Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) program részeként működő Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing) minden évben végrehajtja a légideszant-kiképzést az MH Pápa Bázisrepülőtér megszokott környezetén kívül. Ez a típusú gyakorlás bázison kívüli kiképzés (Off-Station Training - OST) néven ismert. Idén a bázison kívüli kiképzést összehangolták a Swift Response 17-2 gyakorlattal, amelynek idejére a SAC-program két C-17-ese az Aviano légibázison állomásozott.

A kiképzés célja személydeszantolás, valamint teherdobás végrehajtása volt nehéz eszközök platformjaival, továbbá a konténer-célbajuttató rendszerek (Container Delivery System - CDS) teherdeszantolása a Swift Response 17-2 gyakorlat támogatása érdekében.

A műveleti vezetés-irányítási részleg, a háttérben a SAC-program két C–17-ese. Fotó: HAW / Henrik Gebhardt

A Nehéz Légiszállító Ezred ezenkívül felállított egy küldetéstervező részleget (Mission Planning Cell) és egy műveletirányító részleget (Operations Cell), amelyeket a Nehéz Légiszállító Ezred vezetés-irányítási századának tagjai működtettek, valamint egy földi csapatot, amely a küldetések közti karbantartásért felelős flying crew chief-ekből állt. Az egyik személydeszant-feladatot ugyan törölni kellett a németországi Hohenfels dobózónájában uralkodó kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt, a nehéz eszközöket hordozó platformokat azonban ugyanezen küldetés során sikerült deszantolni, a küldetés céljával összhangban. A gyakorlat ideje alatt minden más küldetést a tervek szerint hajtottak végre. 

Előkészületek a CDS-nyalábok teherdobási műveletére. A rakodásért felelős loadmaster összekapcsolja az ejtőernyő bekötőkötelét. Fotó: HAW / Henrik Gebhardt

A Swift Response az Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi erői (US Army Europe) által vezetett gyakorlat, amelynek középpontjában az interoperábilis többnemzeti csapatként tevékenykedő szövetséges légideszant-erők képessége áll, melynek révén gyors és hatékony válaszokat tudnak adni a válsághelyzetekre. A németországi Hohenfelsben működő Összhaderőnemi Többnemzeti Katonai Kiképző Központban (Joint Multinational Readiness Centre - JMRC) rendezett Swift Response gyakorlaton több mint 600 katona vett részt Bosznia-Hercegovinából, Franciaországból, Olaszországból, Litvániából, Hollandiából, Lengyelországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból. 

Egy újabb küldetés a láthatáron. Pilóták útban a SAC-program C–17-esei felé. Fotó: HAW / Henrik Gebhardt

Információk a Stratégiai Légiszállítási Képességről

A 2008-ban létrehozott Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) egy független nemzetközi program, amely három Boeing C-17 Globemaster III nagy hatótávolságú szállítógép birtokában katonai légi szállítási kapacitást tesz elérhetővé 12 partnerországa számára. A SAC bázisa az MH Pápa Bázisrepülőtér.

A SAC-programban részt vevő államok a NATO-tag (és a programnak otthont adó) Magyarország, Bulgária, Észtország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovénia és az Egyesült Államok, valamint a NATO Békepartnerség-tag Finnország és Svédország. Valamennyi tagállam a SAC C-17-esek elérhető repülési óraszáma adott részével rendelkezik, amelyet saját honvédelmi céljaira, a NATO, az EU vagy az ENSZ felé vállalt kötelezettségei, illetve humanitárius küldetések teljesítése érdekében használhat fel.

A SAC két részből áll: katonai végrehajtó egysége a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW), a NATO Légiszállítást Kezelő (NAM) Programiroda pedig a NATO Támogató és Beszerzési Ügynökség (NATO Support and Procurement Agency, NSPA) szerves részeként a SAC C-17A fegyverrendszerrel kapcsolatos beszerzésekért és fenntartásért felelős szerv.

A Boeing Company a Külföldi Katonai Eladások Rendszere (Foreign Military Sales) keretében nyújt műszaki támogatást a SAC-program C-17-es repülőgépeihez.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 14., 14:38
Norad Benidze, a Tbiliszi Repülőgépgyár igazgatója a grúz “Business Media” internetes lapnak adott nyilatkozatában megerősítette a hírt, miszerint Grúzia modernizálná a Szu-25-ösöket és Ge-31 Bora néven ázsiai és afrikai országokban értékesítené azokat.
2018-02-16 15:28:45
A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.
2018-02-13 15:29:53
Az “Orosz Helikopterek” legújabb többfeladatú modellje, a Mi-171E2 sikeresen befejezte az új hajtóművek és a forgószárny berendezéseinek légi próbáit. A kizárólag exportra szánt Mi-171E2-t (a Mi-171A2 helikopter exportváltozata) Mi-171E néven szállítják majd a vásárlóknak.
2018-02-09 16:36:34
2018. február 6-11. között rendezik meg Szingapúr Csangi repülőterén az Ázsia legnagyobb légiszalonjaként emlegetett Singapore Airshow-t, ahol többek között a Lockheed Martin F-16-os típusának jövője kapcsán is hallhattunk pozitív híreket.
   MÁSOK ÍRTÁK
2018. 02. 23., 09:46
A brit Királyi Légierő négy-öt Eurofighter Typhoon-ja érkezik Magyarországra a nyár folyamán, hogy közösen gyakorlatozzon a Magyar Honvédség Gripen harci repülőgépeivel.
2018. 02. 22., 11:16
Az Amerikai Egyesült Államok kormánya nem járult hozzá, hogy az egyiptomi légierő megkapja a Dassault Rafale vadászbombázóihoz szánt SCALP EG közepes hatótávolságú cirkálórakétákat.
2018. 02. 21., 12:51
Nemcsak az ütközés, hanem az elkerülésére tett manőver is kockázat. Az európai szabályozás alapvonalai.
2018. 02. 20., 11:57
A Messerek a megnyitón, a Li-2-esek a hangárban. A Tante, a Savoya és az Electra. Egy remek Nebuló és egy hírhedt sróf a nebulóknak.

  Legfrissebbek most

Oroszország ötödik generációs harci repülőgépe, a Szu-57-es egyike azon típusoknak, melyet repülős berkekben kiemelt figyelem övez: mikor áll hadrendbe, milyen fegyvereket hordoz majd, mikor kapja meg az új hajtóművet stb. mind-mind olyan kérdések, melyek naponta visszaköszönnek a repülős fórumokon.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!++

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.