2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb alapkiképzés indult a Kecskeméti Repülőbázison

Újabb alapkiképzés indult a Kecskeméti Repülőbázison
Darabos Erika  |  2020. 09. 03., 17:03
Újabb alapkiképzés indult a Kecskeméti Repülőbázison

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, 1-3 alapkiképzést tartanak évente a Kecskeméti Repülőbázison. Az előző turnus eskütételére július 16-án került sor és nem is kellett várni sokat az újabb alapkiképzés megkezdésére: a mai napon már az alaki foglalkozásukat fotózhattuk a helyszínen.

Az alapkiképzés minden esetben egy komplex egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti vizsgálattal indul, nem volt ez másként a most bevonult, 39 fős csoport (köztük önkéntes műveleti tartalékosok, szerződéses tisztek, altisztek, legénységi állományúak) esetében sem, akik a 20-30 éves korosztály képviselői. A civil életből érkező újoncoknak el kell sajátítani azokat az általános katonai alapismereteket, melyek nélkülözhetetlenek a katonai szolgálathoz, ismerniük kell az alaki fogásokat és mozdulatokat, ezek sajtónyilvános gyakorlásába tekinthettünk be a mai napon.

Olvasóink az alábbi képgalériában láthatnak felvételeket a mai eseményről:

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Alaki foglalkozással folyatódott az alapkiképzés a Kecskeméti Repülőbázison (Fotók: Müller Dóra)

A hathetes alapkiképzést sikeresen teljesítő katonák várhatóan október 1-jén tehetnek katonai esküt, ezt követően lesz olyan, aki Kecskeméten, Debrecenben, Szentesen vagy Hódmezővásárhelyen folytatja megkezdett katonai pályafutását: a különböző alakulatoknál már "szakosodnak", szakalapozó kiképzéssel folytathatják. A sajtó képviselői Minkó Ottó alezredest, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kiképzési főnökét kérdezhették az alapkiképzés részleteiről, fontosságáról, lebonyolítási rendszeréről. Az elkövetkező hetekben az alapkiképzés többek között terep-, harcászati-, műszaki foglalkozásokkal, lőkiképzéssel, illetve egyéni lőgyakorlatokkal folytatódik.

A Kecskeméti Televízió helyszíni riportja:

A fotókat ezúton is köszönjük Müller Dórának, a meghívót pedig a Kecskeméti Repülőbázis Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-13 10:21:12
Az Emirates az ausztráliai Sydneybe közlekedő járatait kizárólag Airbus A380-as repülőgépekkel fogja üzemeltetni. A légitársaság a 2023. november 4-től indítja harmadik, naponta közlekedő járatát, és ezzel hetente 2000 plusz ülőhelyet tud biztosítani a kontinens legnagyobb városába.
2023-09-04 14:31:35
A világ egyik legismertebb és legkedveltebb repülőnapjához idén nem volt kegyes az időjárás. Pénteken és szombaton is támadtak a zivatarfelhők - de a katonai repülés rajongóinak tízezrei szerencsére kitartottak. Volt miért: igazi csodák és veterán óriások egyaránt meglátogatták a rangos eseményt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.
2023. 09. 15., 11:17
A Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza Törökországból az amerikai barlangkutató, Mark Dickey mentésében oroszlánrészt vállaló 29 fős magyar mentőcsapat, szeptember 15-én.

  Legfrissebbek most

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.