2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Újabb alapkiképzés indult a Kecskeméti Repülőbázison

Újabb alapkiképzés indult a Kecskeméti Repülőbázison
Darabos Erika  |  2020. 09. 03., 17:03
Újabb alapkiképzés indult a Kecskeméti Repülőbázison

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, 1-3 alapkiképzést tartanak évente a Kecskeméti Repülőbázison. Az előző turnus eskütételére július 16-án került sor és nem is kellett várni sokat az újabb alapkiképzés megkezdésére: a mai napon már az alaki foglalkozásukat fotózhattuk a helyszínen.

Az alapkiképzés minden esetben egy komplex egészségügyi, pszichológiai és fizikai erőnléti vizsgálattal indul, nem volt ez másként a most bevonult, 39 fős csoport (köztük önkéntes műveleti tartalékosok, szerződéses tisztek, altisztek, legénységi állományúak) esetében sem, akik a 20-30 éves korosztály képviselői. A civil életből érkező újoncoknak el kell sajátítani azokat az általános katonai alapismereteket, melyek nélkülözhetetlenek a katonai szolgálathoz, ismerniük kell az alaki fogásokat és mozdulatokat, ezek sajtónyilvános gyakorlásába tekinthettünk be a mai napon.

Olvasóink az alábbi képgalériában láthatnak felvételeket a mai eseményről:

Képgaléria megtekintése (23 db kép)
Alaki foglalkozással folyatódott az alapkiképzés a Kecskeméti Repülőbázison (Fotók: Müller Dóra)

A hathetes alapkiképzést sikeresen teljesítő katonák várhatóan október 1-jén tehetnek katonai esküt, ezt követően lesz olyan, aki Kecskeméten, Debrecenben, Szentesen vagy Hódmezővásárhelyen folytatja megkezdett katonai pályafutását: a különböző alakulatoknál már "szakosodnak", szakalapozó kiképzéssel folytathatják. A sajtó képviselői Minkó Ottó alezredest, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kiképzési főnökét kérdezhették az alapkiképzés részleteiről, fontosságáról, lebonyolítási rendszeréről. Az elkövetkező hetekben az alapkiképzés többek között terep-, harcászati-, műszaki foglalkozásokkal, lőkiképzéssel, illetve egyéni lőgyakorlatokkal folytatódik.

A Kecskeméti Televízió helyszíni riportja:

A fotókat ezúton is köszönjük Müller Dórának, a meghívót pedig a Kecskeméti Repülőbázis Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024-06-26 13:01:20
2024. június 6-tól Francois Berisot tölti be a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatói posztját. A szakember több mint két évtizedes nemzetközi aviatikai szakmai tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt 5 évben a VINCI Airports-hoz tartozó belgrádi Nikola Tesla Repülőtér vezérigazgatója volt.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia - több európai országhoz hasonlóan - a Lockheed Martin ötödik generációs harci repülőgépével, az F-35-össel modernizálná légierejét.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.