2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelentős illetményfejlesztést kaptak a Magyar Légierő pilótái és műszaki szakemberei

Jelentős illetményfejlesztést kaptak a Magyar Légierő pilótái és műszaki szakemberei
honvedelem.hu  |  2024. 03. 11., 14:35
Jelentős illetményfejlesztést kaptak a Magyar Légierő pilótái és műszaki szakemberei

A Magyar Légierő pilótái a legjobbak közül valók, és a veszélyek korában kiemelt erkölcsi és anyagi megbecsülést érdemelnek. Tudásuk, szolgálatuk kulcsfontosságú Magyarország biztonságának védelmében. Ezért jelentős – decemberig visszamenőleges – béremelésükről döntöttünk – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A béremelés a vadászpilótákat, szállító- és kiképző repülőgép pilótákat, a szállító- és harcihelikopter vezetőket, valamint a repülő műszaki és az előretolt repülésirányító szakembereket érinti. Az emelt bért az érintettek március első napjaiban megkapták. A legtapasztaltabb pilóták bére így átlagosan másfél millió forintról két-három millió forintra is emelkedhet beosztástól, a repülő szolgálatban eltöltött évektől, valamint képesség alapú szempontoktól függően.

A miniszter elmondta, hogy a megnövekedett biztonsági kockázatok új kihívások elé állították Magyarországot és megerősítették azt az elköteleződést, hogy egy modern, ütőképes haderőre van szükség. Magyarország NATO és V4 kötelékben is ellátja más országok légtérrendészeti feladatait, így a balti országok mellett Szlovénia és Szlovákia légterének védelmében is részt vesznek a magyar Gripenek, erősítve ezzel Európa biztonságát. A légiszállítási, továbbá a helikopter képesség fejlesztése szintén kiemelten fontos a magyar haderő számára, hazai és nemzetközi környezetben egyaránt.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, az érintett állomány kiképzettsége új szintre lépett, legtöbbjük már rendelkezik a Combat Ready, azaz a harckész minősítéssel. A fentiekre tekintettel, a kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár személyi állományába tartozó, JAS-39 Gripen többcélú vadászgép, az Airbus A319 közepes hatótávolságú szállító repülőgép, valamint a Dassault Falcon 7-X nagy hatótávolságú futár és közepes szállító repülőgép pilóták havonta bruttó két millió és három millió Ft körüli összegű kiemelt illetményt kapnak.

A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár személyi állományába tartozó Airbus H145M könnyű, többcélú helikopter, Airbus H225M közepes, többcélú helikopter, Mi-24 harci helikopter, AS-350 kiképző helikopter, valamint Zlin kiképző repülőgép pilóták havonta, bruttó két és fél millió Ft körüli összegű kiemelt illetményben részesülnek.

Ahogy azt a Honvédelmi Minisztérium már közölte, a Magyar Honvédség katonái márciusban kapják meg az átlagosan 11 százalékkal megemelt illetményüket, a béremelés számukra januárig visszamenőleges. A kormány kétlépcsős, jelentős mértékű illetményemelésének első üteme 2022 szeptemberében valósult meg, annak mértéke átlagosan 26,4 százalék volt. Idén a legénységnél átlagosan 12 százalékos, az altiszti állomány esetében átlagosan 11 százalékos, a tisztek esetében átlagosan 10 százalékos illetményfejlesztés valósul meg.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 18., 14:17
A nemzeti fegyverzeti igazgató azt is elmondta, a KC–390-es Millennium első példánya egy többhetes tesztelési, validációs időszakra érkezett Magyarországra, a két megrendelt gép jövőre már Kecskeméten szolgál.
2024. 04. 17., 12:19
Életek múlhatnak a helikopter-karbantartó munkáján.
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.