2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A GE lezárta az Avio repüléstechnikai üzletágának felvásárlását

JETfly  |  2013. 08. 02., 14:50

Az akvizíció révén bővül a GE Aviation technológiai kapacitása, az olasz vállalat előtt pedig a repüléstechnikai szektoron kívül is megnyílik a növekedés lehetősége.

A GE bejelentette, hogy lezárta az Avio S.p.A., az olaszországi székhelyü, polgári és hadi repülőgépekhez meghajtórendszereket és alkatrészeket gyártó piacvezető vállalat repüléstechnikai üzletágának felvásárlását. A vételár 4,3 milliárd dollár (3,3 milliárd euró) volt. Az Avio ürtechnikai részlegét nem vette meg a GE.Az Avio repüléstechnikai üzletága mostantól Avio Aero néven a GE repüléstechnikai üzletágához, a GE Aviation-höz tartozik. Az Avio Aero központja az olaszországi Torinóban marad. Az akvizíció révén a GE bővíteni tudja jelenlétét és szakértelmét a mechanikus erőátviteli rendszerek, az alacsony nyomású turbinák, az égéstechnológia és az automatizálási rendszerek területén. „Az Avio Aero négy kontinensen folytat tevékenységet, így a gyártási volumen növekedése mellett globális jelenlétünk, valamint fejlesztési kapacitásunk is bővülhet"– jelentette ki David Joyce, az Ohio állambéli Cincinattiben központtal rendelkező GE Aviation elnök-vezérigazgatója. „A GE számára további lehetőséget jelent még az is, hogy az Avio Aero más ipari és repüléstechnikai vállalatok beszállítójaként is tevékenykedik.  Nagyon örülünk, hogy tovább növelhetjük olaszországi jelenlétünket az ipari szektorban.”A GE új lehetőségeket keres majd az Avio Aero számára az energiatermelési, az olajipari és a hajózási szektorban is. Az Avio Aero erőátviteli rendszerek terén meglévő szakértelme például több szektorban is potenciális növekedési lehetőséget jelent.Az Avio Aero Olaszországban Torinóban, Pomigliano d’Arco-ban (Nápoly megye) és Brindisiben müködtet gyárakat;  4700 alkalmazottjából 4000 Olaszországban dolgozik. A vállalatnak Lengyelországban, Brazíliában és Kínában is vannak gyárai. Az ügyfelek jól járnak a felvásárlással, mivel a GE beruházni tervez az Avio Aero által kínált termékek és szolgáltatások körének bővítésébe. Emellett a GE az üzletág felvásárlását kiváló lehetőségnek tekinti az árrés növelésére is.

A GE Aviation és az Avio Aero közös múltja hosszú időre tekint vissza, hiszen az utóbbi csaknem 30 éve stratégiai beszállítója a GE-nek. Az Avio Aero árbevételének több mint a fele a GE és a GE vegyesvállalatai felé történt értékesítésből származik. A GE és az Avio Aero vezetőiből álló integrációs csapat január óta készítette elő az akvizíció lezárását, amelyre a mai napon került sor.Az 1908-ban Torinóban alapított Avio Aero folyamatosan ruház be a kutatás-fejlesztésbe, és szoros kapcsolatot ápol vezető egyetemi kutatóközpontokkal. Az Avio Aero különféle GE-hajtómüvekhez szállít alkatrészeket, kezdve az utasszállító gépekben használt nagy GE90-es és GEnx turbólégcsavaros-gázturbinás hajtómüvektől a polgári és hadi helikopterekben használt kisebb CT7/T700-as szabadtengelyes gázturbinás hajtómücsaládig. Ezek a GE-hajtómüvek a repülési ipar legkeresettebb hajtómüvei, melyek várhatóan hosszú távon is jövedelmező bevételi forrást biztosítanak a cég számára. A GE Aviation anyavállalata, a GE már jelentős jelenléttel rendelkezik Olaszországban: a cég hét üzletága több mint 7700 embert foglalkoztat több mint 20 helyszínen az országban, beleértve a GE Oil & Gas üzletágának turbinagépészeti termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó divízióját, melynek Firenzében található a globális központja. Az évi 6 milliárd dollár árbevételü divízió mintegy 5200 alkalmazottat foglalkoztat Olaszországban.A GE egyik üzletágaként müködő GE Aviation az utasszállító, hadi, üzleti és általános célú repülőgépekbe szánt sugárhajtómüvek, turbólégcsavaros-gázturbinás és szabadtengelyes gázturbinás hajtómüvek, alkatrészek és integrált rendszerek piacvezető szállítója. A cég által kínált termékek karbantartásáról a GE Aviation globális szervizhálózata gondoskodik. Bővebb információért látogasson el a www.ge.com/aviation weblapra. Kövesse a GE Aviationt a Twitteren, valamint a YouTube-on.

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024-07-19 10:30:07
Újabb repülőgépekre adott le megrendelést a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, amellyel cargo részlegének flottája jövőre 17 példányosra bővül. Az új Boeing 777F gépek csatlakozásával az Emirates SkyCargo 30 százalékkal növeli főfedélzeti rakománykapacitását, hosszú távú megoldást kínálva a keresletnövekedésre.
2024-07-16 09:26:41
Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.
2024-07-13 16:00:08
„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 26., 09:45
Június 26-án megjelent az Aranysas magazin 2024. augusztusi lapszáma!
2024. 07. 25., 11:03
A Magyar Vitorlázórepülő Szövetség támogatásával a Dél-Zalai Aeroclub nemrégiben ifjúsági toborzó tábort tartott a nagykanizsai repülőtéren nyolc, 12 és 15 év közötti nagykanizsai, szepetneki és zalakarosi fiatal részvételével.
2024. 07. 22., 09:18
Április elsején egy újabb fejezet zárult le a nagygépes repülés történetében. Ezen a napon teljesítette utolsó feladatát a NASA DC-8-as kutató repülőgépe.
2024. 07. 18., 10:40
A nemzetközi légikikötő várhatóan július 18-án éjjel fél egytől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.