2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Véget ért az Ample Strike '19

Véget ért az Ample Strike '19
JETfly  |  2019. 09. 16., 10:59
Véget ért az Ample Strike '19

Megtartották Csehországban az Ample Strike összhaderőnemi gyakorlatot, amely során 2014 óta minden évben többnemzeti környezetben gyakorolják a levegő-föld feladatokat.

Az idei évben az előző évekhez képest „csökkentett módban“, csupán hat nemzet kapott meghívást a gyakorlatra. A részvétel nem hivatalos feltétele volt, hogy a meghívott felek a résztvevő előretolt repülés irányító szakembereken és csoportokon kívül a gyakorlat megrendezéséhez elengedhetetlen repülő eszközöket és a közvetlen légi támogatásban jártas hajózó személyzetet is delegálják a gyakorlatra. Így az idei évben először vettek részt ezen a gyakorlaton magyar Mi-24-es harci helikopterek, továbbá hajózó- és repülő műszaki, valamint logisztikai szakemberek. A Mi-24 típus mellett a magyar JAS-39 Gripen szintén támogatta a gyakorlatot.

A gyakorlat kiképzés szempontjából az előretolt repülés-irányító szakemberek és kezelő személyzet, valamint a repülő hajózó szakszemélyzet együttműködésére fókuszált összhaderőnemi és többnemzeti környezetben. A kiképzési cél elsősorban átgondoltan megkomponált, összetett harcászati helyzetekben a közvetlen légi támogatás eljárásainak, technikáinak gyakoroltatása, fejlesztése és a korábbiakban már megszerzett szakmai tudás tökéletesítése, fejlesztése volt.

Az idei évben a magyar előretolt repülésirányítók három kiképzési helyszínen hajtottak végre irányítási feladatokat. Beépített területen és lőtéri, valós levegő-föld tűzeszközökkel végrehajtott feladatok mellett még mindig újszerűnek mondható a szimulátoros gyakorló feladat, ahol valós hadszíntéri környezetben, életszerű feladatban gyakorolhatták a szakemberek a közvetlen légi támogatási eljárásokat. Ahogyan az elmúlt években mindig, úgy idén is minden egyes kiképzési helyszínen instruktorok segítették a szakemberek, csoportok munkáját.

A gyakorló küldetések végeztével lehetőség nyílt a feladatok kiértékelésére, ahol az instruktorok értékelték a szakemberek munkáját és tanácsot adtak a technikáik finomítására, hibáik javítására, a fejlődés lehetőségeire. A közvetlen légi támogatás során alkalmazott eljárások és technikai eszközök évről-évre változnak, fejlődnek, így az adott szakterületen szinte mindig van mit tanulni, pontosítani. Az Ample Strike gyakorlat 2019-ben is kiváló lehetőséget biztosított a közvetlen légi támogató eljárások gyakorlására, valamint a szakemberek időszakosan előírt képességfenntartásának elősegítésére. A delegált szakemberek feladataikat sikeresen, probléma nélkül végrehajtották.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-13 11:49:38
2003. november 13-án délelőtt 11 órakor ismét megtörtént a megszokhatatlan, egy repülőgép eltűnt a lokátorok képernyőjéről és nem válaszolt semmilyen frekvencián. Azonnal felszállt a kutató-mentő helikopter a két egykori kollégiumi szobatárs keresésére.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 29., 16:35
Megérkezett az új kedvenc a JETfly Webáruházba! Kiváló minőségű softshell dzseki military zöld színben! A termék megrendelhető női és férfi változatban, önmagában vagy felvarrókhoz tépőzárakkal előkészítve!
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!