2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 369 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tűztámogatás gyakorlása helikopterekkel

Tűztámogatás gyakorlása helikopterekkel
honvedelem.hu  |  2022. 02. 11., 13:11
Tűztámogatás gyakorlása helikopterekkel

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kijelölt állománya fotólövészet gyakorlatot hajt végre az MH Bakony Harckiképző Központ területén. A Mi-24-es harci helikopterek az éjszakai szimulált feladatban, támadásban lévő szárazföldi csapatokat támogatták.

A feladat végrehajtását nem csak a bonyolult terepviszonyok nehezítették, hanem a szigorúan korlátozott légtér is. A gyakorlat során – a légtér méretéből és felépítéséből adódóan – a gépszemélyzettől nagy figyelmet követelt meg, hogy minden korlátozást betartva hajtsa végre a pontos manővereket. A személyzet kiemelt feladata volt, hogy - összehangolva a tüzérségi támadással - adott időre pontos és hatásos csapást mérjen a kijelölt célokra.

A sikeres végrehajtáshoz elengedhetetlenül szükség volt a szolnoki Előretolt Repülésirányító Csoport professzionális munkájára, akik a célravezetéseket végezték. A fotólövészeten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős tüzér hallgatói is részt vettek, akik beleláthattak az előretolt repülésirányítók (Joint Terminal Attack Controller – JTAC) feladataiba és gyakorolhatták a légi eszközök, szárazföldi műveletekbe való integrációját.

A gyakorlat sikeres teljesítése komoly felkészülést, összehangolt tevékenységet igényelt a gyakorlatban részt vevő kirendelt állomány minden tagjától.

További fotókért kattintosn a linkre!

 

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-20 07:00:00
Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Tervezgettük mivel is teljenek az elkövetkező napok. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. A telefon most nem a jó barát szerepét játszotta. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették. A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.

  Legfrissebbek most

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.