2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres önálló repülést teljesítettek a hajózó jelöltek

Sikeres önálló repülést teljesítettek a hajózó jelöltek
honvedelem.hu  |  2022. 05. 16., 12:41
Sikeres önálló repülést teljesítettek a hajózó jelöltek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar negyedéves hajózó jelöltek első, önálló repülése – H145M típusú helikopteren – zajlott a napokban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

A megmérettetésen három etapban, összesen tíz hallgató tett tanúbizonyságot képességeiről. A gép átvétele után három iskola-kört kellett megtenniük, majd a kiindulási pontra landolni a forgószárnyassal. Oktatóik és hallgatótársaik végig figyelemmel kísérték a kirepülést.

A fiatalok – a néhol viszontagságos időjárás ellenére – sikeresen teljesítették a feladatot. Ezt követően dr. Bali Tamás ezredes, Simon Zsolt alezredes és Dajka Attila őrnagy köszöntötték, majd oklevéllel jutalmazták a hallgatókat, ezzel kívánva nekik sok sikert és erőt a közeledő államvizsgájukhoz.

A szolnoki növendékek képzésüknek ebben a szakaszában teljesítik a katonai pilótáknak előírt készségeket. Az abszolválás után az alakulat szívesen fogadja a frissen avatott honvédtiszteket, hogy pályafutásukat Szolnokon folytassák és gyarapítsák az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kiváló pilótáinak népes táborát.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.