2024. 06. 17. hétfő
Alida, Laura
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hüse Károly Ejtőernyős Emlékrendezvény Szolnokon

Hüse Károly Ejtőernyős Emlékrendezvény Szolnokon
honvedelem.hu  |  2021. 07. 05., 15:57
Hüse Károly Ejtőernyős Emlékrendezvény Szolnokon

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis szervezésében második alkalommal tartották meg a Hüse Károly ejtőernyős emlékrendezvényt június 30. és július 2. között.

A szervezők a rendezvénnyel tisztelegni kívántak a kiváló ejtőernyős katona és sportember. Hüse Károly posztumusz őrnagy emléke előtt, illetve ápolni szeretnék az ejtőernyős hagyományokat, valamint fenntartani a kapcsolatot az aktív és a már nyugállományú egykori ejtőernyős katonák között.

A rendezvény június 30-án, Hüse Károly posztumusz őrnagy mellszobránál való megemlékezéssel és koszorúzással kezdődött, az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison. Július 1-jén, a szandaszőlősi sportrepülőtéren dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, helyőrségparancsnok köszöntője után az aktív, a nyugállományú és az egykori ejtőernyős katonák körkupolás emlékugrásai következtek. Ezután kezdődött meg - a Magyar Honvédség ejtőernyősei közül összeállított 13 csapat részvételével - a légcellás célra szálló és célba ugró emlékverseny.

Az emlékrendezvénnyel párhuzamosan, a Honvédelmi Sportegyesület Szolnok támogatásával, hagyományteremtő céllal rendezték meg az I. Mélységi Felderítő Találkozót, amelynek kezdeményezői azok az egykori sorállományú ejtőernyős felderítő katonák voltak, akik a Magyar Néphadsereg 3100 fedőszám alatt működő szolnoki mélységi felderítő alakulatnál szolgáltak.

A rendezvény három generáció ejtőernyőseit fogta össze, hiszen azon a nyugdíjas ejtőernyősök és az aktív katonák mellett, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felderítő szakos hallgatói is részt vettek.

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.