2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hamarosan teljessé válhat a katonai repülőképzés

Hamarosan teljessé válhat a katonai repülőképzés
JETfly  |  2019. 04. 24., 10:10
Hamarosan teljessé válhat a katonai repülőképzés

Hamarosan kiegészül és így teljessé válhat a katonai állami repülőképzés – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára április 23-án, a szolnoki helikopterbázison tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanácsadó testületének kihelyezett ülése után tartott tájékoztatón elmondta: több apropója is volt a látogatásnak, s ezek közül az egyik, hogy a magyar katonai repülőképzés nemsokára megalapításának 70. évfordulóját ünnepli. A másik pedig, hogy az egyetem fejlesztéséhez kapcsolódva hamarosan a szolnoki bázison is elindulhat a képzést szolgáló modernizáció. Mivel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban beszerzett új helikopterek ősszel érkeznek a bázisra, ezért nagyon fontos, hogy felmérjék az igényeket, az infrastruktúra állapotát, s a fejlesztéseket ezekhez igazítsák – fűzte hozzá. 

Az államtitkár elmondta: éppen tavaly indult a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon a katonai állami repülőszak, ahol több éves kihagyás után ismét pilótákat és katonai repülésirányítókat képeznek. A két szakági képzés a közeljövőben kiegészül a repülőműszaki képzéssel, amely szintén Szolnokra kerül, és ezzel válik teljessé a szak oktatása. „Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy Szolnokkal továbbra is a repülésképzés fellegváraként számolunk, és ehhez igyekszünk megteremteni minden feltételt, egyrészt a képzés, másrészt a haderőfejlesztés szempontjából is” – emelte ki Szabó István. 

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: az NKE - amely 2012-ben kezdte meg működését - egyedülálló intézmény, hiszen egységes rendszerben képzi a hallgatókat és a tiszteket. Ugyanakkor egyes képzések a Ludovika Campuson nem valósíthatók meg, ezek közé tartozik például a katonai légioktatás, amelynek egyik központja a szolnoki légibázis.  „A Miniszterelnökség mint az NKE fenntartója részéről két elvárásunk van” – szögezte le Orbán Balázs. „Az egyik, hogy az egyetem neve jelentsen egyet a minőséggel, minőségi felsőoktatási képzés jellemezze ezt a felsőoktatási intézményt, minden karon a szakma követelményeinek megfelelő, magas színvonalú képzést nyújtson az egyetem, és álljon helyt a hazai és a külföldi versenyben is. A másik elvárás, hogy a haza, a nemzet szolgálata iránt elkötelezett hallgatók tanuljanak az NKE-n, s amikor kikerülnek az intézményből, a haza szolgálatát tekintsék hivatásuknak.”

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 07., 16:28
Mint ahogy arról már lapunkon is beszámoltunk, 2024. február 4-8. között védelmi ipari szakkiállítást rendeznek Rijádban, ahol a legnagyobb repülőgépgyártó vállalatok is jelen vannak. A Boeing kapcsán az új F-15EX értékesítéséről is vannak friss információk.
2024. 02. 06., 16:32
A Brit Királyi Légierő pilótaképző rendszere a közelmúltban többször is a hírek szereplője volt: most a képzés fő platformjának tekinthető BAE Systems Hawk T2 flottáról láttak napvilágot friss hírek.
2024. 02. 05., 15:03
A Szaúdi Királyi Légierő bemutató köteléke, a Saudi Hawks, a magyar közönség számára sem ismeretlen, hiszen 2021-ben részt vettek a Kecskeméten megrendezett Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón. A csapatról most friss hírek láttak napvilágot!
2024-02-15 10:08:00
Közzétette 2023-as pénzügyi jelentését az Airbus, amely szerint a toulouse-i székhelyű repülőgépgyártó az elmúlt évben 735 repülőgépet adott át az ügyfeleknek, a vállalatcsoport árbevétele 65,4 milliárd euró volt, 11 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 02. 23., 16:13
Kecskemétre látogatott a PzH 2000-es önjáró lövegekre szerződött állomány
2024. 02. 23., 09:21
A gépet a brit Beagle Aircraft tervezte, de a cég, amely kutyafajtákról nevezte el típusait, 1969-ben megszűnt és már azelőtt átadta a jogokat a skót Scottish Aviation-nek, hogy egyetlen gépet is legyártott volna.
2024. 02. 22., 09:27
A Magyar Légierő lajstromszámai, középpontban a forgószárnyasokkal – 2019-2024.
2024. 02. 21., 11:22
A Wizz Air flottájába megérkezett a kétszázadik repülőgép, ezzel a légitársaság flottájának átlagéletkora 4,2 évre csökken.

  Legfrissebbek most

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.