2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hamarosan teljessé válhat a katonai repülőképzés

Hamarosan teljessé válhat a katonai repülőképzés
JETfly  |  2019. 04. 24., 10:10
Hamarosan teljessé válhat a katonai repülőképzés

Hamarosan kiegészül és így teljessé válhat a katonai állami repülőképzés – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára április 23-án, a szolnoki helikopterbázison tartott sajtótájékoztatón.

Az államtitkár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanácsadó testületének kihelyezett ülése után tartott tájékoztatón elmondta: több apropója is volt a látogatásnak, s ezek közül az egyik, hogy a magyar katonai repülőképzés nemsokára megalapításának 70. évfordulóját ünnepli. A másik pedig, hogy az egyetem fejlesztéséhez kapcsolódva hamarosan a szolnoki bázison is elindulhat a képzést szolgáló modernizáció. Mivel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programban beszerzett új helikopterek ősszel érkeznek a bázisra, ezért nagyon fontos, hogy felmérjék az igényeket, az infrastruktúra állapotát, s a fejlesztéseket ezekhez igazítsák – fűzte hozzá. 

Az államtitkár elmondta: éppen tavaly indult a Hadtudományi és Honvédtisztképző Karon a katonai állami repülőszak, ahol több éves kihagyás után ismét pilótákat és katonai repülésirányítókat képeznek. A két szakági képzés a közeljövőben kiegészül a repülőműszaki képzéssel, amely szintén Szolnokra kerül, és ezzel válik teljessé a szak oktatása. „Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy Szolnokkal továbbra is a repülésképzés fellegváraként számolunk, és ehhez igyekszünk megteremteni minden feltételt, egyrészt a képzés, másrészt a haderőfejlesztés szempontjából is” – emelte ki Szabó István. 

Orbán Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta: az NKE - amely 2012-ben kezdte meg működését - egyedülálló intézmény, hiszen egységes rendszerben képzi a hallgatókat és a tiszteket. Ugyanakkor egyes képzések a Ludovika Campuson nem valósíthatók meg, ezek közé tartozik például a katonai légioktatás, amelynek egyik központja a szolnoki légibázis.  „A Miniszterelnökség mint az NKE fenntartója részéről két elvárásunk van” – szögezte le Orbán Balázs. „Az egyik, hogy az egyetem neve jelentsen egyet a minőséggel, minőségi felsőoktatási képzés jellemezze ezt a felsőoktatási intézményt, minden karon a szakma követelményeinek megfelelő, magas színvonalú képzést nyújtson az egyetem, és álljon helyt a hazai és a külföldi versenyben is. A másik elvárás, hogy a haza, a nemzet szolgálata iránt elkötelezett hallgatók tanuljanak az NKE-n, s amikor kikerülnek az intézményből, a haza szolgálatát tekintsék hivatásuknak.”

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 07., 14:20
A normandiai partraszállás egyik alapvető logisztikai kérdése az volt, hogyan lehet megfelelő mennyiségű katonát, fegyverzetet és egyéb felszerelést az éjszaka leple alatt észrevétlenül eljuttatni a brit szigetektől Franciaországba? A hadműveletek tervezőinek gyorsan be kellett látniuk, hogy csak a levegőből érkezhetnek az első egységek a kulcsfontosságú helyekre.
2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 21., 10:43
2024. 06. 20., 10:49
Zajlanak a késő délutáni, esti kiképzési repülések az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál.
2024. 06. 18., 10:01
Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak.
2024. 06. 17., 11:52
Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kiképzési repüléseket végez június 17-20. 17:00-0:00 óra között.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.