2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

H145M - Csúcstechnika a levegőben

H145M - Csúcstechnika a levegőben
honvedelem.hu  |  2020. 02. 19., 14:53
H145M - Csúcstechnika a levegőben

Nagy megelégedéssel és büszkeséggel beszélnek az Airbus H145M típusú helikopterekről azok a szolnoki katonák, akik feladata e huszonegyedik századi csúcstechnika levegőbe emelése. A Magyar Honvédség vadonatúj forgószárnyasai maximálisan beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

Simon Zsolt alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis megbízott parancsnokhelyettese egyike volt azoknak a hajózóknak, akik elsőként foglalhatták el a Magyar Honvédségben is rendszerbe kerülő Airbus H145M forgószárnyasok pilótafülkéjét. A Magyar Honvédség oktatói feladatokra kijelölt állománya a gyártó németországi bázisán elméleti és gyakorlati típusátképzésen vett részt, valamint a katonák megszerezték az oktatáshoz szükséges minősítő bizonyítványokat is.

Az első élmények és tapasztalatok kapcsán Simon Zsolt alezredes úgy fogalmazott, hogy nyilvánvalóan nehéz lenne összehasonlítani az új típust a Magyar Honvédségben eddig alkalmazott haditechnikai eszközökkel, hiszen már az üzemeltetési filozófiája is teljesen más. „Az itthon eddig alkalmazott típusokhoz képest sokkalta könnyebb a H145M üzemeltetése, hiszen ez egy teljesen digitális, számítógép által irányított szerkezet. Ezt kellett igazán megtanulnunk, hogy inkább vagyunk flight managerek, mint pilóták a fedélzeten” – mondta. Hozzátette, hogy az első típusátképzésre két olyan helikoptervezető utazhatott ki, aki nagy repülési tapasztalattal, valamint oktatói képesítéssel bír.

 

Mint Simon Zsolttól megtudtuk, az elméleti képzés kifejezetten a H145M típusról szólt, két hét alatt mintegy 1500 oldalas angol tananyagot kellett megtanulniuk. Ezt követte egy egyhetes szimulátoros kiképzés, majd pedig egy 10 órás repülőkiképzés. Azóta a két oktató fejenként közel 100 órát repült a típussal. „Egyre nagyobb tapasztalattal bírunk, így egyre könnyebben is kezeljük a fedélzeti rendszereket. Nagyon megkedveltük a típust, nagyon pilótabarátnak találjuk. Most már bármilyen feladatot hajtunk végre, sokkal inkább tudunk magára a feladatra koncentrálni, mint a helikopter üzemeltetésére” – fogalmazott az MH 86. Szolnok Helikopterbázis megbízott parancsnokhelyettese.

Ugyanez a könnyű kezelhetőség jellemzi a típus üzemeltetését és karbantartását is. Bagi Tamás őrnagy, a H145M típus üzemeltetéséért felelős század parancsnoka elárulta, hogy az új típus új szemléletet is igényelt: „Meg kellett szoknunk a digitális műszereket. Analóg rendszerekről kellett átszoknunk a digitálisra és a németországi típusátképzéskor is már nagyon sok számítógépet és diagnosztikai eszközt használtunk. Hozzátette, hogy noha a vizuális ellenőrzés és a rendszerellenőrzés ugyanaz, mint bármelyik eddig használt helikoptertípuson, azonban a módszerek és a szükséges eszközök változtak, finomodtak. „Ezeknek a helikoptereknek az üzemeltetése a régihez viszonyítva sokkal egyszerűbb, modernebb és sokkal rövidebb a fizikai munka is egy előkészítés, egy hibafeltárás, vagy egy hibafolyamat végigkísérése során.”

További fotókért kattintson a linkre!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-13 10:21:12
Az Emirates az ausztráliai Sydneybe közlekedő járatait kizárólag Airbus A380-as repülőgépekkel fogja üzemeltetni. A légitársaság a 2023. november 4-től indítja harmadik, naponta közlekedő járatát, és ezzel hetente 2000 plusz ülőhelyet tud biztosítani a kontinens legnagyobb városába.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 25., 10:13
Tíz nap után, a Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza a líbiai árvízkárosultak megsegítésére összeállt magyar mentőcsapat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, szeptember 24-én éjjel.
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.

  Legfrissebbek most

2023. szeptember 23-án, szombaton rendezték meg az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Családi Napját: az alakulat katonái ezúttal családtagjaik, hozzátartozóik körében tölthettek el egy tartalmas napot a bázison.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.