2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Véget ért a Lion Effort 24 gyakorlat Csehországban

Véget ért a Lion Effort 24 gyakorlat Csehországban
honvedelem.hu  |  2024. 05. 28., 10:47
Véget ért a Lion Effort 24 gyakorlat Csehországban

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni – ezek a nemzetközi kiképzési lehetőségek biztosítanak alkalmat a sztenderdek magas színvonalon tartására és a pilótáink folyamatos továbbképzésére.

Lion Effort gyakorlaton a légi hadműveletek (COMAO) feladatok jelentették a fő prioritást. Ezen kívül a pilóták 1 az 1 elleni légiharc feladatokat is végrehajtottak, és lehetőségük nyílt Eurofighter repülőgépek ellen is gyakorolni közel légiharcot.

A képzésen a Magyar Honvédség JAS-39 Gripen repülőgépeivel közösen a Gripen repülőgépeket üzemeltető országokból a házigazda csehek, a friss NATO-tag svédek vettek részt, Caslav repterére települve. A thai légierő megfigyelőkkel volt jelen és a kétüléses repülőgépek hátsó üléseiben volt lehetőségük gyakorlati tapasztalatokat szerezni. Néhány feladatba bekapcsolódtak a német Eurofighter-ek és Airbus-330 MRTT tanker repülőgépek, illetve a lengyel F-16-osok is. Az első héten a Ramstein Guard gyakorlatot kombinálták a házigazdák a Lion Efforttal és ennek köszönhetően a Draken International biztosította az elektronikai hadviselési környezetben, különféle zavarásokkal végrehajtott repüléseket.

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár pilótái és a repülőműszaki állományuk felkészültségüket ezen gyakorlat során is bizonyították, a többi nemzet szaktudásukat, teljesítményüket nagyra becsülte.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.