2023. 09. 25. hétfő
Eufrozina, Kende
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison

Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison
Darabos Erika  |  2022. 06. 13., 16:05
Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison

A nyári szünetet megelőző utolsó héten ismét megrendezték az Iskolások Hete névre keresztelt rendezvényt a Kecskeméti Repülőbázison, ahol négy nap alatt 2 500 diákot láttak vendégül! Helyszíni fotók!

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 2022-ben - az elhúzódó vírushelyzet miatt kimaradó évek után - tudta ismét megrendezni a népszerű rendezvényt, melyre idén június 7-10. között került sor. A repülőbázis ezúttal is olyan programot állított össze, melyben kicsik-nagyok egyaránt találhattak kedvükre valót, bepillantva a légibázis mindennapjaiba. A program toborzásban betöltött szerepéről és a részletekről Szausev Xénia főhadnagy, kommunikációs tiszt nyilatkozott a Kecskeméti Televíziónak, melyet az alábbiakban láthatnak Olvasóink:

Az Iskolások Hete rendezvény csütörtöki napját néhány spotter és a sajtó meghívott képviselői is megtekinthették, a jelzett napon 700 diákot fogadott a bázis. A 9 órától induló program közös eligazítással és bemelegítéssel kezdődött, ezt követte az egyik legnépszerűbb programpont, az őrkutyás bemutató.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Sokak kedvence az őrkutyás bemutató (Fotó: Darabos Erika)

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Vélhetően a jövő hajózóit is láthattuk az Iskolások Hete rendezvény során (Fotó: Müller Dóra)

A délelőtt folyamán a diákok a tematikus sátrakban (pl. a különböző ejtőernyő típusokról) is tájékozódhattak, továbbá beülhettek a légierő hadrendből már kivont repülőgépeibe, illetve nem maradtak dinamikus program nélkül sem: az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkezett az egyik Zlin 242L típuső kiképző repülőgép, illetve egy H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyas, utóbbi - bemutatóját követően - a földön is szemügyre vehető volt a diákok számára. Nem maradtak vadászgép nélkül sem a látogatók, hiszen kiállítva közelebbről is megtekinthető volt a 43-as oldalszámú JAS 39D, a levegőben pedig a 30-as oldalszámú JAS 39C-t láthattuk. 

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
A 30-as oldalszámú JAS 39C Gripen (Fotó: Darabos Erika)

Megtekinthették többek között az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportjának bemutatóját, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiállított eszközeit (pl. Polaris MRZR-4 könnyű terepjáró jármű), illetve kipróbálhatták a médiakamion repülőgép szimulátorát is. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, hűsítőről a repülőbázis tűzoltói gondoskodtak, akik egy hatalmas vízsugárral frissítették fel a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkező H145M típusú könnyű, többfeladatú helikopter az Iskolások Hete rendezvényen (Fotó: Müller Dóra)

Ez természetesen csak egy kis ízelítő az élményekben gazdag hétből, melyről egy képgalériát állítottunk össze Olvasóinknak! A sok vidám arc, a lelkes mondatok és a jó hangulat ékes bizonyítékai annak, hogy hasonló rendezvényeken, játékos formában is felkelthető a fiatalok érdeklődése a honvédség iránt!

A kiegészítő fotókért ezúton is köszönetet mondunk Müller Dórának, a meghívóért pedig az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

További fotók a honvedelem.hu oldalán!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 07., 16:24
A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter.
2023-09-13 11:37:36
1995. szeptember 13-án este összeütközött a levegőben a Magyar Légierő két gépe. A 16-os oldalszámú Szu-22-es hajtóműve az ütközés következtében leállt, az újraindítása sikertelen volt. A gép Kapoly közelében lezuhant, Katona István őrnagy sikeresen katapultált. A másik gép a 14-es oldalszámú MiG-23UB volt, amelynek az ütközéskor súlyosan megsérült a függőleges vezérsíkja, így a gép oldalkormánya is. A fedélzeten az első ülésben Katovics Balázs százados, hátul Mizsei Mihály százados foglalt helyet. A sérült géppel visszafordultak Pápára, de a leszállóirányra történő fordulás után instabillá vált a gép és lezuhant. A becsapódást nem élték túl a pilóták…
2023-09-13 10:21:12
Az Emirates az ausztráliai Sydneybe közlekedő járatait kizárólag Airbus A380-as repülőgépekkel fogja üzemeltetni. A légitársaság a 2023. november 4-től indítja harmadik, naponta közlekedő járatát, és ezzel hetente 2000 plusz ülőhelyet tud biztosítani a kontinens legnagyobb városába.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 09. 25., 10:13
Tíz nap után, a Magyar Honvédség Airbus A319-es szállító repülőgépével érkezett haza a líbiai árvízkárosultak megsegítésére összeállt magyar mentőcsapat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, szeptember 24-én éjjel.
2023. 09. 20., 12:04
Ismét magyar hajózó nyerte el az ostravai repülőnap közönségdíját. Idén Szentendrei Dávid százados Gripen demo programjával bizonyult a legjobbnak.
2023. 09. 20., 10:53
Alkatrészek gyártásával és karbantartásával bővíti tevékenységi körét a két német nagyvállalat, a Lufthansa csoport és a Rheinmetall.
2023. 09. 18., 10:17
A Bács-Kiskun vármegyei községben, Madarason tizenhat éve, 2007-ben egy kopjafa-emléktáblát állítottak a második világháborúban lezuhant repülőgép áldozatai számára. A 79 évvel ezelőtti tragédiára idén, szeptember 14-én szentmisével, beszédekkel, versekkel és koszorúzással emlékeztek.

  Legfrissebbek most

2023. szeptember 23-án, szombaton rendezték meg az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Családi Napját: az alakulat katonái ezúttal családtagjaik, hozzátartozóik körében tölthettek el egy tartalmas napot a bázison.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.