2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison

Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison
Darabos Erika  |  2022. 06. 13., 16:05
Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison

A nyári szünetet megelőző utolsó héten ismét megrendezték az Iskolások Hete névre keresztelt rendezvényt a Kecskeméti Repülőbázison, ahol négy nap alatt 2 500 diákot láttak vendégül! Helyszíni fotók!

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 2022-ben - az elhúzódó vírushelyzet miatt kimaradó évek után - tudta ismét megrendezni a népszerű rendezvényt, melyre idén június 7-10. között került sor. A repülőbázis ezúttal is olyan programot állított össze, melyben kicsik-nagyok egyaránt találhattak kedvükre valót, bepillantva a légibázis mindennapjaiba. A program toborzásban betöltött szerepéről és a részletekről Szausev Xénia főhadnagy, kommunikációs tiszt nyilatkozott a Kecskeméti Televíziónak, melyet az alábbiakban láthatnak Olvasóink:

Az Iskolások Hete rendezvény csütörtöki napját néhány spotter és a sajtó meghívott képviselői is megtekinthették, a jelzett napon 700 diákot fogadott a bázis. A 9 órától induló program közös eligazítással és bemelegítéssel kezdődött, ezt követte az egyik legnépszerűbb programpont, az őrkutyás bemutató.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Sokak kedvence az őrkutyás bemutató (Fotó: Darabos Erika)

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Vélhetően a jövő hajózóit is láthattuk az Iskolások Hete rendezvény során (Fotó: Müller Dóra)

A délelőtt folyamán a diákok a tematikus sátrakban (pl. a különböző ejtőernyő típusokról) is tájékozódhattak, továbbá beülhettek a légierő hadrendből már kivont repülőgépeibe, illetve nem maradtak dinamikus program nélkül sem: az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkezett az egyik Zlin 242L típuső kiképző repülőgép, illetve egy H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyas, utóbbi - bemutatóját követően - a földön is szemügyre vehető volt a diákok számára. Nem maradtak vadászgép nélkül sem a látogatók, hiszen kiállítva közelebbről is megtekinthető volt a 43-as oldalszámú JAS 39D, a levegőben pedig a 30-as oldalszámú JAS 39C-t láthattuk. 

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
A 30-as oldalszámú JAS 39C Gripen (Fotó: Darabos Erika)

Megtekinthették többek között az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportjának bemutatóját, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiállított eszközeit (pl. Polaris MRZR-4 könnyű terepjáró jármű), illetve kipróbálhatták a médiakamion repülőgép szimulátorát is. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, hűsítőről a repülőbázis tűzoltói gondoskodtak, akik egy hatalmas vízsugárral frissítették fel a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkező H145M típusú könnyű, többfeladatú helikopter az Iskolások Hete rendezvényen (Fotó: Müller Dóra)

Ez természetesen csak egy kis ízelítő az élményekben gazdag hétből, melyről egy képgalériát állítottunk össze Olvasóinknak! A sok vidám arc, a lelkes mondatok és a jó hangulat ékes bizonyítékai annak, hogy hasonló rendezvényeken, játékos formában is felkelthető a fiatalok érdeklődése a honvédség iránt!

A kiegészítő fotókért ezúton is köszönetet mondunk Müller Dórának, a meghívóért pedig az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

További fotók a honvedelem.hu oldalán!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-02 16:15:36
A Magyar Honvédség nyolcadik alkalommal szervezi meg az idei év nyári iskolai szünetében a 12-18 éves korosztálynak szóló honvédelmi táborokat, amelyekre április 2-től lehet jelentkezni a honvedelmitabor.hu hivatalos honlapon.
2024-03-21 09:15:14
2006. március 21-én nagyszabású eseményre, a Magyar Légierő első öt JAS 39 Gripenjének (3 C és 2 D változat) érkezésére várták a sajtó képviselőit a Kecskeméti Repülőbázison. A repülőgépeket a Magyar Légierő négy, illetve a Svéd Légierő három hajózója repülte hazánkba. A kétórás út a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalának linköpingi területéről indult.  
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.
2024. 04. 10., 09:29
A repülés iránt az átlagosnál jobban érdeklődő utasok és a repülőgépfotósok kedvencei közé tartoznak azok a gépek, amelyek egy légitársaság vállalati arculatától és szabvány festésmintájától eltérő színekben repülnek.
2024. 04. 08., 12:46
Szombat hajnalban a bosznia-hercegovinai Biztonsági Minisztérium két eltűnt turista megtalálásában kérte az EUFOR nemzetközi misszió segítségét.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”