2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison

Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison
Darabos Erika  |  2022. 06. 13., 16:05
Nagy sikerrel zajlott az Iskolások Hete a Kecskeméti Repülőbázison

A nyári szünetet megelőző utolsó héten ismét megrendezték az Iskolások Hete névre keresztelt rendezvényt a Kecskeméti Repülőbázison, ahol négy nap alatt 2 500 diákot láttak vendégül! Helyszíni fotók!

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 2022-ben - az elhúzódó vírushelyzet miatt kimaradó évek után - tudta ismét megrendezni a népszerű rendezvényt, melyre idén június 7-10. között került sor. A repülőbázis ezúttal is olyan programot állított össze, melyben kicsik-nagyok egyaránt találhattak kedvükre valót, bepillantva a légibázis mindennapjaiba. A program toborzásban betöltött szerepéről és a részletekről Szausev Xénia főhadnagy, kommunikációs tiszt nyilatkozott a Kecskeméti Televíziónak, melyet az alábbiakban láthatnak Olvasóink:

Az Iskolások Hete rendezvény csütörtöki napját néhány spotter és a sajtó meghívott képviselői is megtekinthették, a jelzett napon 700 diákot fogadott a bázis. A 9 órától induló program közös eligazítással és bemelegítéssel kezdődött, ezt követte az egyik legnépszerűbb programpont, az őrkutyás bemutató.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Sokak kedvence az őrkutyás bemutató (Fotó: Darabos Erika)

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Vélhetően a jövő hajózóit is láthattuk az Iskolások Hete rendezvény során (Fotó: Müller Dóra)

A délelőtt folyamán a diákok a tematikus sátrakban (pl. a különböző ejtőernyő típusokról) is tájékozódhattak, továbbá beülhettek a légierő hadrendből már kivont repülőgépeibe, illetve nem maradtak dinamikus program nélkül sem: az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkezett az egyik Zlin 242L típuső kiképző repülőgép, illetve egy H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyas, utóbbi - bemutatóját követően - a földön is szemügyre vehető volt a diákok számára. Nem maradtak vadászgép nélkül sem a látogatók, hiszen kiállítva közelebbről is megtekinthető volt a 43-as oldalszámú JAS 39D, a levegőben pedig a 30-as oldalszámú JAS 39C-t láthattuk. 

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
A 30-as oldalszámú JAS 39C Gripen (Fotó: Darabos Erika)

Megtekinthették többek között az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár különleges díszelgő csoportjának bemutatóját, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiállított eszközeit (pl. Polaris MRZR-4 könnyű terepjáró jármű), illetve kipróbálhatták a médiakamion repülőgép szimulátorát is. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, hűsítőről a repülőbázis tűzoltói gondoskodtak, akik egy hatalmas vízsugárral frissítették fel a résztvevőket.

Képgaléria megtekintése (36 db kép)
Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisról érkező H145M típusú könnyű, többfeladatú helikopter az Iskolások Hete rendezvényen (Fotó: Müller Dóra)

Ez természetesen csak egy kis ízelítő az élményekben gazdag hétből, melyről egy képgalériát állítottunk össze Olvasóinknak! A sok vidám arc, a lelkes mondatok és a jó hangulat ékes bizonyítékai annak, hogy hasonló rendezvényeken, játékos formában is felkelthető a fiatalok érdeklődése a honvédség iránt!

A kiegészítő fotókért ezúton is köszönetet mondunk Müller Dórának, a meghívóért pedig az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Kommunikációs és Protokoll Alosztályának!

További fotók a honvedelem.hu oldalán!

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.