2024. 06. 14. péntek
Vazul
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jövőre ismét nemzetközi repülőnapot rendeznek Kecskeméten

Jövőre ismét nemzetközi repülőnapot rendeznek Kecskeméten
JETfly  |  2020. 01. 30., 14:01
Jövőre ismét nemzetközi repülőnapot rendeznek Kecskeméten

Együttműködési megállapodás aláírásával fűzte még szorosabbra az eddig is kiváló kapcsolatot a Honvédelmi Minisztérium és Kecskemét városa. A dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere írta alá a tárca Balaton utcai objektumában, január 30-án.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta: a város lakóival együtt úgy érzi, hogy Kecskemét az ország egyik legbiztonságosabb települése, köszönhetően a katonáknak. „Ehhez szeretnénk további segítséget nyújtani, kiemelten az ifjúság megszólításával, hogy a fiatalok számára is fontos legyen a haza szeretete és a haza védelme” – fogalmazott.

Benkő Tibor örömét fejezte ki, amiért a katonák jelenléte és munkája biztonságérzetet ad a helyieknek. Kiemelte: a több évtizedes együttműködést biztosító katonák nem csak hazai, de nemzetközi szinten is elismert munkát végeznek. A honvédelmi miniszter aláhúzta: a Magyar Honvédség számára rendkívül fontos a társadalmi kapcsolatok ápolása és építése. „A Magyar Honvédség a társadalomból építkezik, éppen ezért rendkívül fontos, hogy a társadalom érezze ezt, és be is fogadja a katonákat. Úgy gondolom, példaértékű az együttműködés, amely eddig is létezett, és amelyet most papíron is rögzítünk” – mondta.

Az együttműködési megállapodás aláírását megelőzően a honvédelmi miniszter bejelentette, hogy a Magyar Honvédség 2021-ben újra nemzetközi repülőnappal készül, amelyre már meg is kapta a kormány támogatását. A rendezvény és a közös szervezés tovább erősíti majd a Honvédelmi Minisztérium és Kecskemét város kapcsolatát.

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.