2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Utolsó fázisához érkezett az L-39NG összeszerelése

Utolsó fázisához érkezett az L-39NG összeszerelése
JETfly  |  2022. 12. 15., 10:59
Utolsó fázisához érkezett az L-39NG összeszerelése

Újabb mérföldkőhöz érkezett az L-39NG projekt: az Aero gyártósorán lezajlott az első sorozatgyártású L-39NG törzsének és szárnyának összeszerelése. Fontos lépés ez a szériagyártású L-39NG első repülése felé, amelyre várhatóan ez év végén kerül sor.

"A törzs és a szárny összeszerelése jelentős esemény a repülőgépgyártásban, mivel ennek a lépésnek a befejezése a gyártást a végső összeszerelésig, majd a repülési tesztelésig viszi. Ez azt jelenti, hogy az első sorozatgyártású L-39NG-t még az év vége előtt tesztelhetjük a levegőben is. Nagyon hálás vagyok alkalmazottjainknak a hatalmas erőfeszítéseikért, ügyfeleinknek pedig a bizalmukért” – nyilatkozta Viktor Sotona, az Aero Vodochody elnök-vezérigazgatója.

Az L-39NG törzsét a szárnytól külön szerelik össze. A két részt ezután szerelik egybe, és így a repülőgép készen áll a légi tesztelésre. Az összes rendszer helyes összekapcsolása a gyártási ciklus egyik legfontosabb feladata. A repülőgép számos berendezést tartalmaz, beleértve a csöveket, rudakat és összesen 8 500 méter elektromos rendszerkábelt, amelyek biztosítják a repülőgép rendszereinek működését, mint például a hidraulikus és elektromos rendszerek, a kormányzásszervek, az üzemanyag-, levegő-, és oxigénrendszerek, a légkondicionálás és a futómű és fékszárnyak működését. A törzs és a szárny összeszerelése során kapcsolódnak össze a törzsben és a szárnyban lévő rendszerek. A gép így nemcsak egy repülőgép formáját ölti fel, hanem felszállásra is készen áll.

Az L-39NG szárnyának és törzsének kialakítása a gyár legújabb fejlesztéseinek eredménye. A lehető legjobb repülési jellemzők megőrzése és a súly megtakarítása érdekében a repülőgép szárnyak elülső élei, csűrői, hajtómű bemeneti csatornája, borításai, szerelőakna-fedelei és még sok más alkatrész könnyű kompozit anyagokból készül. A szárnyakba olyan tartályok vannak beépítve, amelyek a törzstartályokkal együtt több mint 1 400 liter üzemanyagot képesek tárolni. "A szárnyat az L-39NG-hez a magas biztonsági követelményeknek megfelelően terveztük. A szárnyak elülső élei például olyan tanúsítvánnyal rendelkeznek, hogy akár 650 km/h sebességig is ellenállnak a madárütközésnek sérülés nélkül, ami megfelelő védelmet biztosít a szárnyszerkezet és -rendszerek, és ezáltal a repülőgép-személyzet számára” – mondta Jaromír Lang, az Aero Vodochody L-39NG főtervezője.

A repülőgépekbe több mint 400 különböző műszer került beépítésre, amelyek akár külön-külön, akár a repülőgépekkel együtt átestek a légi közlekedésben való használatra történő engedélyeztetési eljáráson. Minden ilyen, a repülőgépbe szerelt műszer rendelkezik saját tanúsítvánnyal, amely igazolja, hogy a jóváhagyott dokumentációnak megfelelően gyártották, és átment a megfelelő ellenőrzéseken. A repülőgép saját naplóval rendelkezik, amely tartalmazza a fedélzetre szerelt műszerek összes tanúsítványát. Mindegyik repülőgép saját, úgynevezett "repülőtáskájában" tárolja ezeket a dokumentumokat. Műszer cseréje esetén a repülési táskában lévő megfelelő tanúsítvány is megváltozik. Amikor a repülőgépet eladják az ügyfélnek, a repülőgép naplóját, beleértve a repülési táskát, átadják a repülőgéppel és egyéb dokumentumokkal együtt.

Az L-39NG gyártási kapacitása fokozatosan növekszik. "Jövőre az Aero várhatóan 10 repülőgépet gyárt majd és idővel ez a szám évi 24-re nőhet. Az Aero-tól jelenleg 34 L-39NG repülőgépet rendeltek (köztük hazánk 12 darabos megrendelésével), és a gyártási kapacitást 2025-ig teljes mértékben lekötötték" - teszi hozzá Filip Kulštrunk, az Aero Vodochody értékesítési és marketing alelnöke. A legújabb ügyfél a LOM Praha cseh állami vállalat, amely legalább négy repülőgépet üzemeltet majd a pardubicei Repülőképző Központban.

2020. november 17-én landolt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis betonján az Aero Vodochody L-39NG típus második prototípusa, hogy a Magyar Légierő pilótái számára ismertessék a gyár szakemberei a gép képességeit.
bővebben ...

A repülőgép az L-39C közvetlen utódja, amellyel több ezer hivatásos pilótát képeztek már ki. Ez a sugárhajtású repülőgép képes betölteni egy könnyű támadó repülőgép és egyben kiképzőgép szerepét a pilótaképzésban a kor kihívásainak megfelelve. Az L-39NG korszerű gyártási technológiákat és modern berendezéseket használ. A repülőgép avionikája készen áll a negyedik és ötödik generációs repülőgépek jövőbeli pilótáinak képzésére. A repülőgép számos szimulációs technológiát is tartalmaz, beleértve a közelgő integrációt egy rendkívül fejlett taktikai szimulációs központtal a képzés hatékonyságának növelése érdekében.

Forrás: https://www.aero.cz/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 01., 09:15
A nyár első hónapja bővelkedett repülős programokban, nem lesz ez másképp júliusban sem: a hónap első szombatján Berekfürdőre várják az érdeklődőket, ahol a felújított 9603-as oldalszámú MiG-21MF-et mutatják be. Mutatjuk a részleteket, mitől is lesz különleges ez a bemutató.
2024. 06. 24., 14:03
„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én.
2024. 06. 24., 13:35
Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.
2024-07-07 23:08:03
Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.
2024-07-07 22:39:13
Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a légi utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben különösen fontos, hogy az utasairól megfelelően gondoskodjon, ezért a menedzsment azonnali döntését követően a repülőtéren egy-egy dedikált várakozóterületet jelölt ki 2A és 2B terminálokon.
2024-07-03 18:45:52
Magyarország sporttehetségekben gazdag ország és ez megmutatkozik a Magyar Honvédségben is, hiszen az ejtőernyős válogatott a világ élvonalában van – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára július 3-án, Szolnokon.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 07. 16., 13:52
Véget ért 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság - A „szolnoki szikrázás” a csodálatos színek mellett a fény és árnyék izgalmas játékának megörökítésére is lehetőséget kínált. A fekete-fehér fotók soha el nem múló varázsával.
2024. 07. 12., 16:30
Megérkeztek Pápára, a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtérre a Jolly Vihar 24 gyakorlaton részt vevő külföldi alakulatok: az Amerikai Légierő 56. és 57. Harci Kutató-mentő Százada.
2024. 07. 11., 10:35
Az 1991-es öbölháborúban lelőtt repülőgépek személyzetének mentése lehangoló képet mutatott.
2024. 07. 10., 10:07
Júliusban 4674 egyirányú légi összeköttetés létesül az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba, csak a Függetlenség Napján, július negyedikén 149 járat repült át nyugat felé az Atlanti-óceán felett.

  Legfrissebbek most

Újabb két Airbus H225M közepes többcélú helikopter érkezett Magyarországra hétfőn – közölte a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a most érkező gépekkel tízre nőtt a Magyar Honvédségben a H225M típusú helikopterek száma.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.