2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Videó Dani Zoltán F-117-es előadásáról

Videó Dani Zoltán F-117-es előadásáról
JETfly  |  2022. 11. 07., 09:50
Videó Dani Zoltán F-117-es előadásáról

2022. október 28-án került sor Dani Zoltán székely származású nyugalmazott ezredes nagykanizsai előadására a Halis István Városi Könyvtárban. Mutatjuk Olvasóinknak a pénteki program teljes anyagát!

A "Hadak útján" hadtörténeti előadás-sorozat negyedik állomásáról az alábbiakban olvashatjuk Huszár András összefoglalóját:

"Köszönet illeti a kiváló előadót, amiért elfogadta meghívásomat, illetve az érdeklődőket, akik megtisztelték az eseményt. Az előadás Somogyvári Csaba és négy helyi vállalkozás önzetlen felajánlásának segítségével valósulhatott meg.

Balogh László Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket majd a sorozat első előadója, minden idők legeredményesebb magyar vadászpilótájának fia, Szentgyörgyi Dezső mutatta be és méltatta régi jó barátját, Dani Zoltánt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Nevét akkor ismerhette meg a közvélemény, amikor légvédelmi egységével 1999. március 27-én lelőtt egy F-117 „Nighthawk” típusú amerikai repülőgépet. A végtelenül szerény és rendkívül humoros előadó elmesélte, hogy egy technikai újítása és összeszokott legénysége miatt tudta végrehajtani ezt a világraszóló haditettet. Kiemelte a megbocsátás fontosságát, aminek hála, máig tartó barátságot kötött a lelőtt amerikai pilótával. Különleges élményben volt még része a jelenlévőknek, hiszen közelebbről is megnézhették a „lopakodó” egy darabját.

Nagyon szépen köszönöm Czupi Gyula úrnak, a Könyvtár igazgatójának, hogy helyet biztosított a rendezvénynek, valamint Musztács Krisztián társszervezőnek a közös csapatmunkát."

A Kanizsa TV beszámolója Dani Zoltán nagykanizsai előadásáról:

A teljes előadás megtekinthető a Halis István Városi Könyvtár Youtube csatornáján:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-14 11:04:00
A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk.
2023-11-13 14:56:44
Idén Magyarország töltötte be a NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM) kezdeményezés elnöki pozícióját. A szervezet nagyszabású őszi ülésén – hazánk mellett – tizenöt NATO tagország képviselői vettek részt Budapesten, október 23–27. között.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.
2023. 11. 16., 12:26
A közelmúltban zajlott az idei év - légierős szempontból - legfontosabb, a haderőnem minden alakulatát és technikai eszközét megmozgató kiképzési esemény, a Kék Villám IV. gyakorlat, amelynek feladatai és célkitűzései szorosan illeszkednek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti, országos gyakorlat tematikájába.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!