2023. 11. 28. kedd
Stefánia
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új Black Hawk-okat kaptak a Különleges Műveleti Erők

Új Black Hawk-okat kaptak a Különleges Műveleti Erők
JETfly  |  2020. 01. 13., 13:21
Új Black Hawk-okat kaptak a Különleges Műveleti Erők

Még 2019. december 20-án került sor 4 darab, többcélú S-70i Black Hawk helikopter ünnepélyes átadására az 1. Varsói Légiszállító alakulat Varsó-Okecie-i repülőterén.

Az eseményen Andrzej Duda elnök és Mariusz Blaschak nemzetvédelmi miniszter is jelen volt.

2019. január 25-én a lengyel védelmi minisztérium 4 többcélú Black Hawk helikopter szállítására vonatkozó szerződést kötött a Mielecben található Polskie Zaklady Lotnicze (PZL Mielec) társasággal, amely egyébként a Sikorsky amerikai vállalat lengyelországi partnere.

A helikopterek mellett – melyek fő feladata a speciális műveletek támogatása lesz - a megállapodás az anyagi támogatási szolgáltatásokat, a személyzet kiképzését és az S-70i speciális felszereléseit is tartalmazta. A szerződés teljes értéke 683,4 millió zloty (178,36 millió dollár), beleértve a logisztikai biztosítást és a kiképzést is.

A logisztikai csomag a tartalék alkatrészeket, fogyóeszközöket, valamint a helikopterek földi kiszolgálására szolgáló berendezéseket tartalmazza. A megrendelt helikopterek teljes felszerelése nem nyilvános adat, ám a hivatalos tájékoztatás szerint a szükséges fegyvereket is megvásárolták a Black Hawk-ok számára. A szerződés feltételei szerint a helikoptereket 2019 vége előtt kellett leszállítani.

Mivel a helikoptereket a különleges műveletek támogatására fogják leginkább használni, így a gyártó a szokásos felszereléseken kívül éjszakai repülésekre is alkalmassá tette; fegyverzettel látták el a megrendelő követelményeinek megfelelően, de alkalmas különféle áruk szállítására; sebesültek evakuálására is. Az S-70i Black Hawk-ok kommunikációs és adatcsere-rendszerei NATO-kompatibilisek, a navigációs rendszerek az ICAO és a NATO elvárásaival összhangban lévők, akárcsak a helikopter és személyzet önvédelmi rendszerei.

Forrás: https://theaviationist.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 11. 08., 13:34
2023. október 6-án a Saab - mielőtt átadná a Svéd Fegyveres Erők részére - leszállította az FMV-nek (Svéd Védelmi Beszerzési Hivatal) üzemeltetési tesztelésre az első sorozatgyártású Gripen E típusú harci repülőgépet.
2023. 11. 02., 14:26
Az AIR DEFENDER 2023 nemzetközi NATO hadgyakorlaton a résztvevő 25 nemzet 250 repülőgépe és helikoptere között ott voltak a kecskeméti Gripenek és a Puma harcászati repülő század tagjai is. A magyar kontingens parancsnokával, Molnár Tibor őrnaggyal az Aranysas magazin idézte fel a két hét eseményeit.
2023-11-14 11:04:00
A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk.
2023-11-13 14:56:44
Idén Magyarország töltötte be a NATO Air Battle Decisive Munitions (ABDM) kezdeményezés elnöki pozícióját. A szervezet nagyszabású őszi ülésén – hazánk mellett – tizenöt NATO tagország képviselői vettek részt Budapesten, október 23–27. között.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 11. 22., 15:13
A nemzeti ellenállóképesség erősítése és Magyarország védelme érdekében különleges közös szolgálat kezdődött idén ősszel Veszprémben, ahol november első napjai óta a polgári életben már több évtizeden át bizonyított szakemberek tartalékos katonaként készülnek fel katonai légiforgalmi irányítói feladatokra az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központban (MH LMVIK).
2023. 11. 20., 12:12
Szudán a déli országrész 2011-es kiválásáig és Dél-Szudán néven független állammá alakulásáig Afrika legnagyobb területű országa volt, most „csak” a harmadik.
2023. 11. 20., 12:05
A Magyar Honvédség legújabb haditechnikai eszközei mellett többek között harcászati, illetve tűzszerész bemutatóval várja az érdeklődőket nyílt napján a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara, december 1-jén.
2023. 11. 16., 12:26
A közelmúltban zajlott az idei év - légierős szempontból - legfontosabb, a haderőnem minden alakulatát és technikai eszközét megmozgató kiképzési esemény, a Kék Villám IV. gyakorlat, amelynek feladatai és célkitűzései szorosan illeszkednek az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti, országos gyakorlat tematikájába.

  Legfrissebbek most

Amikor a repülés szeretetéhez nagysebességű konstrukció párosul, az eredmény igazán lenyűgöző lehet. Ez teljesen igaz a Squadron Foundation szervezetre, amely hosszú évek óta azon dolgozik, hogy üzemképes Lim-2-es repülőgépet varázsoljanak a lengyel égboltra.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!