2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új Black Hawk-okat kaptak a Különleges Műveleti Erők

Új Black Hawk-okat kaptak a Különleges Műveleti Erők
JETfly  |  2020. 01. 13., 13:21
Új Black Hawk-okat kaptak a Különleges Műveleti Erők

Még 2019. december 20-án került sor 4 darab, többcélú S-70i Black Hawk helikopter ünnepélyes átadására az 1. Varsói Légiszállító alakulat Varsó-Okecie-i repülőterén.

Az eseményen Andrzej Duda elnök és Mariusz Blaschak nemzetvédelmi miniszter is jelen volt.

2019. január 25-én a lengyel védelmi minisztérium 4 többcélú Black Hawk helikopter szállítására vonatkozó szerződést kötött a Mielecben található Polskie Zaklady Lotnicze (PZL Mielec) társasággal, amely egyébként a Sikorsky amerikai vállalat lengyelországi partnere.

A helikopterek mellett – melyek fő feladata a speciális műveletek támogatása lesz - a megállapodás az anyagi támogatási szolgáltatásokat, a személyzet kiképzését és az S-70i speciális felszereléseit is tartalmazta. A szerződés teljes értéke 683,4 millió zloty (178,36 millió dollár), beleértve a logisztikai biztosítást és a kiképzést is.

A logisztikai csomag a tartalék alkatrészeket, fogyóeszközöket, valamint a helikopterek földi kiszolgálására szolgáló berendezéseket tartalmazza. A megrendelt helikopterek teljes felszerelése nem nyilvános adat, ám a hivatalos tájékoztatás szerint a szükséges fegyvereket is megvásárolták a Black Hawk-ok számára. A szerződés feltételei szerint a helikoptereket 2019 vége előtt kellett leszállítani.

Mivel a helikoptereket a különleges műveletek támogatására fogják leginkább használni, így a gyártó a szokásos felszereléseken kívül éjszakai repülésekre is alkalmassá tette; fegyverzettel látták el a megrendelő követelményeinek megfelelően, de alkalmas különféle áruk szállítására; sebesültek evakuálására is. Az S-70i Black Hawk-ok kommunikációs és adatcsere-rendszerei NATO-kompatibilisek, a navigációs rendszerek az ICAO és a NATO elvárásaival összhangban lévők, akárcsak a helikopter és személyzet önvédelmi rendszerei.

Forrás: https://theaviationist.com/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-14 13:32:49
2024. május 13-án ismét bővült a Magyar Légierő H225M típusú, közepes többcélú helikopter flottája. Mutatjuk Olvasóinknak a 74-es és 75-ös oldalszámú példányok fotóit, melyek érkezésével 8 gépesre bővült a flotta.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 05. 16., 14:59
Látványos eseményre figyelhettek fel a szandaszőlősi katonai reptér mellett elhaladók. Zöldes aranyszínű körök lepték el az eget, ahogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar másodéves honvéd tisztjelöltjei végrehajtották első ejtőernyős ugrásukat.
2024. 05. 13., 11:33
A szélestörzsű repülőgépekkel kiszolgált szezonális útvonalak egy része áprilisban indult, más részük pedig októberig meghosszabbodik.
2024. 05. 10., 09:30
Közel öt esztendeje, hogy 2019. május 20-án az utolsó váltás hazaérkezésével véget ért a magyar szállító helikopteres közösség afganisztáni szerepvállalása.
2024. 05. 09., 10:23
A korábbi múzeum épületének tetején álló Ancsán teljes külső felújítást végeztek el. A repülőgép a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum „Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben” című tárlatának egyik eleme.

  Legfrissebbek most

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.