2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megalakult az MH Légierő Parancsnokság

Megalakult az MH Légierő Parancsnokság
honvedelem.hu  |  2022. 11. 24., 10:56
Megalakult az MH Légierő Parancsnokság

A november elején megalakult MH Légierő Parancsnokság vezetési központjába, Veszprémbe látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, november 23-án, szerdán.

A szakmai látogatást megnyitó állománygyűlésen Kiss Nándor ezredes, hadműveleti főnök átvette a Magyar Honvédség parancsnokától az új, ezredesi rendfokozatát jelképező csillagokat. Az ünnepi pillanatok után dr. Koller József dandártábornok, megbízott parancsnok jelentett a Légierő Parancsnokság eddig végrehajtott feladatairól, a jelenlegi helyzetéről, valamint a haderőnem jövőbeni terveiről. Részletesen beszámolt azokról a rövid- és hosszútávú célokról is, amelyeket a haderőnem számára meghatározott. Kiemelte, hogy prioritást élvez az új, modern haditechnikai eszközök hadrendbe állítása, valamint az ezekhez kapcsolódó, hazai bázisú képzések körének kiszélesítése.

A jelentést követően dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kifejtette: fontosnak tartja a haderőnemek egyediségének megőrzését és a tradicionális haderőnemi kultúra életben tartását. Hangsúlyozta, hogy továbbra is a csapatok a legfontosabbak, mert a sikereket és eredményeket a csapatoknál szolgáló katonák tudják garantálni. A parancsnok kitért a légierőt érintő fejlesztésekre is, hangsúlyozva, hogy azok folyamatosak, és minden fegyvernem fejlődését garantálják.

A nap további részében a veszprémi Méz Rádió számára adott interjút a Magyar Honvédség parancsnoka. A beszélgetés során a személyes életútja mellett szó esett a toborzás megyei és országos helyzetéről, a fiatalok honvédelmi nevelésének fontosságáról, valamint a légierőt érintő kérdésekről is.

Veszprém katonaváros, és az itt települő katonai szervezetek szoros kapcsolatot ápolnak a város vezetőivel és lakosságával, ezért is volt fontos Ruszin altábornagy számára, hogy találkozzon Porga Gyulával, a város polgármesterével. A megbeszélés során a Magyar Honvédség parancsnoka tájékoztatást adott a szervezeti változásokról és a parancsnokság megalakulásáról, valamint szó esett a honvédelmi nevelés jelentőségéről, amely területen elengedhetetlenül fontos a közös gondolkodás és szoros együttműködés a város vezetése és az alakulatok között.

A látogatás zárásaként dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és dr. Koller József dandártábornok koszorút helyezett el azon repülő bajtársak emlékére, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket, majd ezt követően a légierő alakulatainak parancsnokai tettek jelentést a Magyar Honvédség parancsnokának.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 28., 14:43
Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.
2024. 03. 27., 16:19
20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.
2024-04-11 09:56:47
2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024-03-21 13:58:05
Modern helikopterek váltják a régi eszközöket a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatában – jelentette be a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: a napokban a régi típusú Mi-17-es helikoptereket a modern H145M forgószárnyasok váltották fel.
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 04. 18., 14:17
A nemzeti fegyverzeti igazgató azt is elmondta, a KC–390-es Millennium első példánya egy többhetes tesztelési, validációs időszakra érkezett Magyarországra, a két megrendelt gép jövőre már Kecskeméten szolgál.
2024. 04. 17., 12:19
Életek múlhatnak a helikopter-karbantartó munkáján.
2024. 04. 15., 14:35
A Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - H145M típusú helikopterrel - is részt vett egy, Martonvásár környékén eltűnt kisrepülőgép keresésében, április 13-án, szombaton.
2024. 04. 11., 13:55
Az idei évben is az EUFOR Althea művelet parancsnoki teendőit ellátó nemzet, vagyis 2024-ben Magyarország biztosítja a bosznia-hercegovinai békemisszió MEDEVAC (Medical Evacuation), azaz egészségügyi kiürítési képességét.

  Legfrissebbek most

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most