2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megalakult az MH Légierő Parancsnokság

Megalakult az MH Légierő Parancsnokság
honvedelem.hu  |  2022. 11. 24., 10:56
Megalakult az MH Légierő Parancsnokság

A november elején megalakult MH Légierő Parancsnokság vezetési központjába, Veszprémbe látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, november 23-án, szerdán.

A szakmai látogatást megnyitó állománygyűlésen Kiss Nándor ezredes, hadműveleti főnök átvette a Magyar Honvédség parancsnokától az új, ezredesi rendfokozatát jelképező csillagokat. Az ünnepi pillanatok után dr. Koller József dandártábornok, megbízott parancsnok jelentett a Légierő Parancsnokság eddig végrehajtott feladatairól, a jelenlegi helyzetéről, valamint a haderőnem jövőbeni terveiről. Részletesen beszámolt azokról a rövid- és hosszútávú célokról is, amelyeket a haderőnem számára meghatározott. Kiemelte, hogy prioritást élvez az új, modern haditechnikai eszközök hadrendbe állítása, valamint az ezekhez kapcsolódó, hazai bázisú képzések körének kiszélesítése.

A jelentést követően dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kifejtette: fontosnak tartja a haderőnemek egyediségének megőrzését és a tradicionális haderőnemi kultúra életben tartását. Hangsúlyozta, hogy továbbra is a csapatok a legfontosabbak, mert a sikereket és eredményeket a csapatoknál szolgáló katonák tudják garantálni. A parancsnok kitért a légierőt érintő fejlesztésekre is, hangsúlyozva, hogy azok folyamatosak, és minden fegyvernem fejlődését garantálják.

A nap további részében a veszprémi Méz Rádió számára adott interjút a Magyar Honvédség parancsnoka. A beszélgetés során a személyes életútja mellett szó esett a toborzás megyei és országos helyzetéről, a fiatalok honvédelmi nevelésének fontosságáról, valamint a légierőt érintő kérdésekről is.

Veszprém katonaváros, és az itt települő katonai szervezetek szoros kapcsolatot ápolnak a város vezetőivel és lakosságával, ezért is volt fontos Ruszin altábornagy számára, hogy találkozzon Porga Gyulával, a város polgármesterével. A megbeszélés során a Magyar Honvédség parancsnoka tájékoztatást adott a szervezeti változásokról és a parancsnokság megalakulásáról, valamint szó esett a honvédelmi nevelés jelentőségéről, amely területen elengedhetetlenül fontos a közös gondolkodás és szoros együttműködés a város vezetése és az alakulatok között.

A látogatás zárásaként dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és dr. Koller József dandártábornok koszorút helyezett el azon repülő bajtársak emlékére, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket, majd ezt követően a légierő alakulatainak parancsnokai tettek jelentést a Magyar Honvédség parancsnokának.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 11:22
Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.
2023. 03. 13., 13:56
Éves harcászati és taktikai szimulátor tréningen vesz részt az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt hajózó és felderítő állománya, valamint az MH Légi Műveleti és Vezetési Irányító Központ irányítói Svédországban.
2023. 03. 08., 16:16
Az Aero Vodochody elvégezte mind a 16 együléses L-159 ALCA nagyjavítását és az utolsó példányt is sikeresen átadták a Cseh Légierőnek. Az L-159-esek üzembentartását további nyolc évvel meghosszabbították és egyéb műszaki fejlesztésekre is sor került.
2023-03-21 13:09:04
Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.
2023-03-14 11:44:40
Június 1-től heti hétre növeli járatai számát Budapest és Dubaj között az Emirates. Emellett számos, a magyar utazók körében is népszerű útvonalon bővít a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága, és újabb desztinációkon állnak forgalomba az A380-as óriásgépek.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 03. 27., 09:35
Idén júliusra készül el az első kettő, és ebben az évben összesen hat H225M érkezik a helikopterdandárhoz.
2023. 03. 22., 13:17
Különleges túranapot szervezett a Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület (HATESZ) a 2023 Európa Kulturális Fővárosa Veszprém programsorozat keretében március 11-én.
2023. 03. 22., 10:03
A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb légitársasága budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy újabb géppel bővül itthoni flottája.
2023. 03. 21., 14:34
Összesen 463 darab makettet láthattak az érdeklődők a XXXI. Országos Makett Kiállításon és Versenyen, Szolnokon, március 18-án.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.