2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megalakult az MH Légierő Parancsnokság

Megalakult az MH Légierő Parancsnokság
honvedelem.hu  |  2022. 11. 24., 10:56
Megalakult az MH Légierő Parancsnokság

A november elején megalakult MH Légierő Parancsnokság vezetési központjába, Veszprémbe látogatott dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, november 23-án, szerdán.

A szakmai látogatást megnyitó állománygyűlésen Kiss Nándor ezredes, hadműveleti főnök átvette a Magyar Honvédség parancsnokától az új, ezredesi rendfokozatát jelképező csillagokat. Az ünnepi pillanatok után dr. Koller József dandártábornok, megbízott parancsnok jelentett a Légierő Parancsnokság eddig végrehajtott feladatairól, a jelenlegi helyzetéről, valamint a haderőnem jövőbeni terveiről. Részletesen beszámolt azokról a rövid- és hosszútávú célokról is, amelyeket a haderőnem számára meghatározott. Kiemelte, hogy prioritást élvez az új, modern haditechnikai eszközök hadrendbe állítása, valamint az ezekhez kapcsolódó, hazai bázisú képzések körének kiszélesítése.

A jelentést követően dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kifejtette: fontosnak tartja a haderőnemek egyediségének megőrzését és a tradicionális haderőnemi kultúra életben tartását. Hangsúlyozta, hogy továbbra is a csapatok a legfontosabbak, mert a sikereket és eredményeket a csapatoknál szolgáló katonák tudják garantálni. A parancsnok kitért a légierőt érintő fejlesztésekre is, hangsúlyozva, hogy azok folyamatosak, és minden fegyvernem fejlődését garantálják.

A nap további részében a veszprémi Méz Rádió számára adott interjút a Magyar Honvédség parancsnoka. A beszélgetés során a személyes életútja mellett szó esett a toborzás megyei és országos helyzetéről, a fiatalok honvédelmi nevelésének fontosságáról, valamint a légierőt érintő kérdésekről is.

Veszprém katonaváros, és az itt települő katonai szervezetek szoros kapcsolatot ápolnak a város vezetőivel és lakosságával, ezért is volt fontos Ruszin altábornagy számára, hogy találkozzon Porga Gyulával, a város polgármesterével. A megbeszélés során a Magyar Honvédség parancsnoka tájékoztatást adott a szervezeti változásokról és a parancsnokság megalakulásáról, valamint szó esett a honvédelmi nevelés jelentőségéről, amely területen elengedhetetlenül fontos a közös gondolkodás és szoros együttműködés a város vezetése és az alakulatok között.

A látogatás zárásaként dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy és dr. Koller József dandártábornok koszorút helyezett el azon repülő bajtársak emlékére, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket, majd ezt követően a légierő alakulatainak parancsnokai tettek jelentést a Magyar Honvédség parancsnokának.

További fotók a linkre kattintva érhetőek el!

Forrás: https://honvedelem.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 09. 20., 14:59
Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.
2023. 09. 19., 15:09
A bolgár védelmi minisztérium 9,55 millió euró értékű szerződést írt alá a lengyel Wojskowe Zaklady Lotnicze Nr. 2-vel (2. számú Légijármű Javító Üzem). Az augusztus 11-én bejelentett megállapodás a Bolgár Légierő MiG-29-es vadászgépeinek hat hajtóműve javítására vonatkozik.
2023. 09. 14., 15:57
2023. szeptember 14-én terjedt el a repülős oldalakon az a Franciaországban készült fotó, melyen az első horvát részre leszállítandó Dassault Rafale vadászbombázó látható.
2023-09-18 14:15:39
Az MH 47. Bázisrepülőtér alkalmazottjai, illetve a dolgozók családtagjai és barátai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot a pápai katonai repülőtéren, szeptember 16-án, szombaton.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 10. 03., 12:10
A 175 éves Magyar Honvédség évfordulója előtt tisztelegtek azok az ejtőernyősök, akik szeptember végén 175 ugráson vettek részt Szolnokon, a szandai réten.
2023. 10. 02., 10:51
2013. szeptember 7-én szerencsétlenül járt az afgán légierő egyik MD 530F helikoptere. A súlyos sérülést szenvedett kétfős személyzet mentését amerikai erők hajtották végre, és a műveletet magyar helikopteresek biztosították a levegőből.
2023. 09. 28., 09:34
Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.
2023. 09. 27., 10:50
A HadERŐ című műsor újabb epizódjában kicsit közelebbről is megismerkedhetünk az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál települő Dassault Falcon 7X típussal.

  Legfrissebbek most

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.