2024. 06. 17. hétfő
Alida, Laura
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 625 Ft/l   Dízel: 687 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kimagasló eredményeket ért el idén a honvédség ejtőernyős válogatottja

Kimagasló eredményeket ért el idén a honvédség ejtőernyős válogatottja
JETfly  |  2018. 10. 03., 11:45

Szép eredményekkel zárta a 2018-as versenyszezont a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja a legismertebb „király kategóriának” is nevezett célba ugrásban.

A csapat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vett az ejtőernyős célba ugró világkupa-sorozaton (Parachuting World Cup Series), amelynek versenyei jó alapot biztosítottak az idei év legfontosabb megmérettetéséhez, az augusztusban Magyarországon megrendezett CISM 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnoksághoz.

Rijeka

A szezon júniusban, a horvátországi Rijekában kezdődött. A tavaszi felkészülési ugrások eredményeként a magyar csapat kiegyensúlyozott versenyzéssel a második helyet szerezte meg. Varga Tamás zászlós egyéni versenyben pedig a harmadik helyen végzett.

Szlovénia

A világkupa-sorozat második fordulóját – ugyancsak júniusban – Szlovéniában, a mesés szépségű bledi tó mellett rendezték meg. A felkészülés sikerességét igazolva a csapat megnyerte a versenyt, emellett pedig az egyéni versenyben is szép magyar sikerek születtek: Varga Tamás zászlós a férfi kategóriában, míg Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós a mester – azaz az 50 év feletti – kategóriában állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Szlovénia

A harmadik fordulót júliusban, a németországi Peitingben rendezték meg, ahova egy „tartalékos csapat" utazott el, két civil ugróval kiegészülve. A magyar katonai ejtőernyős válogatott itt is előkelő helyen végzett.

Július végén az olaszországi Belluno adott otthont a világkupa negyedik állomásának. A csapat remekül versenyzett, a katonák megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Egyéniben Gál Szabolcs törzsőrmester a harmadik helyet szerezte meg, míg a juniorok mezőnyében Horváth Ferenc őrvezető ugyancsak bronzérmet vehetett át.

Belluno

A magyar csapat számára az évad legfontosabb versenye az augusztusban Szolnokon megrendezett CISM 42. Katonai Ejtőernyős Világbajnokság volt. A csapat nagyon készült a világbajnokságra, hiszen a tagok többsége Szolnokon született, illetve itt teljesítették ugrásaik legnagyobb részét. Végül – szoros versenyben – a harmadik helyen végeztek, a Magyar Honvédség pedig kiérdemelte a szakma, valamint a Katonai Sporttanács (CISM) elismerését és mély tiszteletét a szervezés és a szakmai munka tekintetében is.

Szolnok

Szeptemberben Ausztriában, Thalgauban folytatódott a világkupa-sorozat. Sajnos sem az időjárás, sem pedig az ugrások pontosságát mérő berendezés nem segítette a magyarokat, akik azonban még így is a negyedik helyet szerezték meg.

Thalgau

A világkupa-sorozat utolsó állomását a svájci Locarnóban rendezték meg szeptember végén. Bár a kiváló időjárási körülmények ezúttal kedveztek a magyaroknak, végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel a válogatott. A 2018-as világkupa összetett versenyét a csehek mögött és Olaszországot megelőzve a második helyen zárta a magyar katonai ejtőernyős válogatott. Varga Tamás zászlós, a férfiak mezőnyében a harmadik helyen, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós pedig a mesterek között a második helyen végzett.

Locarno

Az egész éves munkát értékelve elmondható, hogy a magyar csapat – és annak minden tagja – kiegyensúlyozott, egységes teljesítményt nyújtott. A csapat tagjai Bánszki Tamás százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis), Hirschler Gábor zászlós, Varga Tamás zászlós, Gál Szabolcs törzsőrmester, Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós és Horváth Ferenc őrvezető (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) voltak. ​​

Teljesítményükért elismerés illeti valamennyiüket.

Szolnok

 

 

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse
a JETflyt a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 31., 12:45
Február 23-án került aláírás a magyar légierő vadászgép flottájának bővítését jelentő szerződésre: négy JAS 39C Gripen érkezik a SAAB szerelőcsarnokból Kecskemétre. Az Aranysas interjúja Gróf Gergely ezredessel, az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár parancsnokával.
2024-06-03 13:23:02
Fonalka Marcell őrmester az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyam elvégzésének köszönhetően tölti mindennapjait a Gripen-hangárban, feladata a Magyar Honvédség vadászgépeinek szerelése és javítása. Miért ezt az utat választotta?
   MÁSOK ÍRTÁK
2024. 06. 14., 10:39
A kilencvenes évek elején az amerikai haditengerészet légiereje átalakulóban volt.
2024. 06. 11., 14:00
Számos munkaterület összehangolása szükséges ahhoz, hogy a bosznia-hercegovinai EUFOR Althea művelet magyarok katonák által biztosított MEDEVAC, azaz egészségügyi kiürítési képessége porszem nélküli gépezetként tudjon működni.
2024. 06. 10., 10:57
Légtérzár, menetrendi változások, biztonsági aggályok, csomagfeladás és a szakszervezetek sztrájkfenyegetése.
2024. 06. 04., 13:31
A pezsgő ballószögi kulturális életnek egyik kiemelkedő színfoltja volt a napokban befejeződött repülős rendezvény, melyet a ballószögi repülőtér fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartottak meg.

  Legfrissebbek most

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Amennyiben feliratkozik alkalmi hírlevelünkre, postafiókjába küldjük a legfrissebb híreket!

E-mail cím:

Megszólítás:


A hírlevél feliratkozáshoz el kell fogadni a feltételeket.

Feliratkozás most

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.